Velkommen

Snickerskake vol. 2Da jeg besøkte en god kollega, Mary-Janne i julen fikk jeg smake på hennes versjon av snickerskake. Barna gikk helt bananas, og jeg likeså. Jeg har tidligere laget snickerskake her på bloggen, om dere klikker her kommer dere rett inn til den (den er knallgod). Men det er alltid gøy å prøve nye oppskrifter, og Mary-Janne sin var knasende på en helt annen måte enn min så det var bare én ting å gjøre. Lage selv.
Hennes oppskrift finner dere her, men jeg har laget min egen versjon som ble slik:

Snickerskake vol. 2
500 gram peanøttsmør
2 dl fibersirup
4 ss kollagenpulver
2 ss mct-olje
5 dl tørket maisflak (jeg brukte økologisk corn flakes)

Slik gjør du:
Varm peanøttsmøret i en kjele på svak varme. Det er lettere å røre når den er litt lunken. Tilsett sirup, rør godt, og deretter har i resten av ingrediensene. Du kan gjerne knase flakene litt om du vil, så de blir i litt mindre biter.
Press massen ned i en middels form. Bruk bakepapir i bunn. Sett rett i fryseren.
I mellomtiden smelter du to plater med mørk sjokolade (minst 70% kakao) sammen med 2 ss kokosolje.
Ta den kalde peanøttmassen ut av fryseren, og hell den flytende sjokoladen over. Sett tilbake i fryseren igjen.

Når alt har satt seg, løft kaken ut av formen og kutt i ruter.

Helt til slutt så har jeg faktisk enda en snickersoppskrift her på bloggen. Klikk her så får dere se den. Den tar litt lengre tid å lage, men er absolutt verdt det!

Bokanmeldelse – Good Night Stories for Rebel GirlsHøytlesning er med på å utvikle barns språklig kompetanse, øke ordforrådet, sjangerkunnskap og muligheten for å skape interesse og nysgjerrighet omkring verden, historie, dyr, planter osv. Å lese sammen gir dessuten en koselig tilstedeværelse med barnet, hvorpå etterpå kan man snakke sammen om hva man har lest.

Siden jentene våre begynte på britisk skole for et par år siden har jeg vært på utkikk etter engelske bøker for å skape leseglede på engelsk, og i søken av dette kom jeg helt tilfeldigvis over disse to bøkene i fjor sommer:Bøkene tar for seg én og én kvinne, samt en flott illustrasjon. Kjenner dere igjen noen av kvinnene under kanskje?Minsten er blitt 8 år nå og har bitt seg fast i feminisme, stolthet og at det er muligheter man kanskje ikke hadde trodd fantes.
Etter hver historie prater vi om kvinnen og hvor urettferdig verden til tider kan være. For i disse bøkene leser vi om bl.a. verdens første kvinnelige syklist, første kvinnelige lege, en jentepirat, feminister, verdens første mørkhudet ballerina som brakk foten men danset seg topps likevel, Rosa Parks som nektet å reise seg for at en hvit kvinne skulle få sitte på bussen, Sonita som skulle tvangsgiftes i en alder av 10 år men ble rapper istedet og verdens første, raskeste kvinne. Dette er bare litt av mange flere historier.

Tekstene er enkelt skrevet og lett å forstå. Bøkene finnes også på norsk men jeg er usikker på hvor de selges. Tips meg gjerne!
Jeg kan ikke annet enn å gi tommel opp og terningkast 6 på disse bøkene. Og det fine er, det finnes bøker om gutter også!God lesing!

Gjør det beste ut av soverommet dittJeg tror de aller fleste er klar over at skjermbruk er med på å forstyrre melatoninproduksjonen vår og bør legges vekk to timer før du skal sove. Søvnforsker Ståle Pallesen sier at soverommet kun skal brukes til sex og søvn, noe vi bør ta til etterretning da soverommet ofte kan bli brukt til mye unyttig. Er du sårbar for søvn eller ønsker å få bedre søvn har jeg samlet mine beste tips her for å gjøre det beste ut av soverommet ditt nettopp for å øke søvnkvaliteten.

1. Innfør grønne planter som er med på å rense luften. De mest bruke for soverommet er: Jasmin, lavendel, svigermorstunge, valeriana, aloe vera, grønnrenner, eføy og spathiphyllum.

2. Sov med vindu åpent året rundt.

3. Bruk en diffuser med eteriske oljer som lavendel, ylang ylang, vetiver, sedertre.

4. Demp belysningen og innfør himalayasaltlamper som har en beroligende effekt med sin duse farge.

5. Unngå å ta med all form for skjerm inn på soverommet. Om du “må” (vi må egentlig ikke det, men av uvane) sett på flymodus og skru av det trådløse nettet når du ikke bruker det så du unngår stråling.

6. Skift på sengen hver uke og rist dynene når du står opp så dynene får luftet seg. Heng dem gjerne ut av vinduet om du har mulighet.

7. Ifølge Feng Shui skal du ikke ha speil på soverommet.

8. Mal gjerne soverommet i mørke farger slik at melatoninproduksjonen vedvarer. Men dropp gardiner slik at kroppen din vekkes av naturlig sollys neste morgen.

9. Ligg på spikermatte 10-20 minutter før du skal sovne, som er med på å løse opp spente og vonde muskler.

10. Ha sex før leggetid. Kroppen produserer endorfiner som gjør at du slapper mer av.

Sov godt!Bildet er lånt fra Pinterest.

Hjelp Line

Da jeg var i Norge for noen uker siden traff jeg en jente med navn Line. Og det hun fortalte gjorde at samtlige satt med klump i halsen og tårer i øynene.Line skulle bare feriere på Sri Lanka da hun ved en tilfeldighet kom over et eldrehjem som INGEN fortjener å bo på. Gamle og syke mennesker lå på gulvet, det var null hygiene, og helt umenneskelig og uverdig. Line la ferien på hylla og tok saken i egne hender.

Line har nå pusset opp dette eldresenteret ved hjelp av donasjoner og frivillige hjelpere, men hun mangler 60.000 kr for å bli helt ferdig. Her kommer du og jeg inn i bildet.

I løpet av den tiden Line var i Sri Lanka fikk hun ordnet nye senger til kvinnene, toalett og bedre livskvalitet. Mennene står igjen.Vi må hjelpe til, og har nå en mulighet til å gi den fineste julegaven til noen som faktisk trenger det mer enn oss.

Gå gjerne inn på facebooksiden hennes her: https://www.facebook.com/events/2268204386754802/

Eller vipps en slant til 93892045

Vil du lese mer om prosjektet, ta en titt her: www.helplinetohelp.wordpress.com

Aktivert kull og alle dens egenskaperDere har helt sikkert sett aktivert kull på sosiale medier. Noen pusser tennene med svart krem, andre smører fjeset med svart leire. Hippe kaffebarer i utlandet lager ”kullkaffe” og andre bruker det som deodorant.

Aktivert kull, også kalt aktivt- og medisinsk kull er rent karbon, porøst trekull. Det må ikke sammenlignes med svart kull vi finner i peisen. Aktivert kull blir til ved oppvarming av karbonrike materialer, som tre, torv, kokosnøttskjell eller sagflis, til svært høye temperaturer. Stoffet aktiveres og endrer sin kjemiske struktur for å skape mye mindre partikler, og mer overflate. Resultatet er et fint kull med millioner av små porer som fanger, binder og fjerner giftstoffer, tungmetaller, kjemikaler og tarmgasser.

Egenskapene er først å fremst å binde seg til andre stoffer, derfor brukes kullfiltre i for eksempel vannrensing, gassmasker og i kjemisk industri. Siden kull ikke absorberes i mage og tarm, brukes det i medisin ved akutte forgiftninger og diaré.

Ved regelmessig bruk av aktivert kull kan vi fjerne uønskede giftstoffer fra kroppen. Skulle du bli forgiftet, drikke mer alkohol enn du vanligvis tåler, innta mat du normalt blir oppblåst av eller rett og slett fått i deg andre uorganiske kjemikaler, kan du hjelpe leveren din å kvitte seg med uønskede stoffer ved å innta aktivert kull umiddelbart.Når bør man ellers innta aktivert kull?
– Ved inntak av alkohol
– Når du ikke vet hva maten du skal spise inneholder (for eksempel ved restaurantbesøk)
– Ved flyreise
– Om du har fått i deg for mye sukker
– Når magen er i ulage
– Ved forgiftning

Aktivert kull kommer i kapsler og pulver.

Jeg har begge deler stående som jeg bruker til både ansiktsmaske, tannkrem, ved alkoholinntak, og innimellom generell rens av tarmen.

Ved å ta aktivert kull på daglig basis vil du kunne beskytte kroppen din mot uønskede giftstoffer. Det er best å ta det utenom måltider og annet tilskudd. Da unngår du å forstyrre deres absorbasjon.
Ta aldri kull sammen med reseptbelagte medisiner.
Sørg for å drikke nok vann når du inntar kull, spesielt om du ikke får i deg nok magnesium, ellers kan du bli forstoppet. Og mens vi er inne på det, vil avføringen være svart i perioden du inntar kull. Det er bare positivt og forteller deg hvor lang tid maten bruker gjennom systemet.

Aktivert kull er kjempespennende!

Kilder:
http://www.charcoalremedies.com/files/1747766/uploaded/ActivatedCarbon.for.Livestock.pdf
https://sml.snl.no/aktivt_kull
https://www.medicalnewstoday.com/articles/322609.php
Store Norske Leksikon


Loading...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen