Velkommen

Biohack helgen dinVi blir stadig utsatt for forurensing, stress, moderne mat, stråling, toksiner og sprøytemidler i maten vår. Dette gjør at vi over tid vil begynne å svekkes om vi ikke tar grep. Immunforsvaret blir satt på prøve, søvnen er dårlig, energien lav og aldringstegn kommer raskt.
Selv om kanskje ikke det frister å bli en seriøs biohacker på en fredag rett før du tar helg, så har jeg likevel samlet 5 gode tips som kan være med på å biohacke helgen din.
Om du ikke vet hva Biohacking her, ta en titt på en tidligere bloggpost om tema. Klikk her.

1. Søvn
Sørg for en god natts søvn selv om du vet du har fri. Om du ikke skal i selskap, vil det lønne seg å legge seg til nogenlunde samme tid som du legger deg på ukedagene. Kroppen liker rutiner. Soverommet bør være kaldt og helt mørkt slik at kroppen produserer melatonin og vet at det er natt. Les mer om melatonin her.

2. Alkohol
Velger du å drikke alkohol vil jeg anbefale å ta ekstra tilskudd med B-vitaminer da alkoholen tapper kroppen for B-vitaminene. Jeg personlig liker å ta tilskudd før jeg tar første slurk og rett før jeg legger meg. Husk også å drikke et stort glass vann mellom hver enhet og helst ikke legg deg på stigende rus. Les mer om bakrus og flere gode tips her om du likevel skulle gå på en smell.

3. Ta deg en treningsøkt
Lørdagsmorgen, du våkner uthvilt og klar for en ny dag. Solen vekker kroppen din til live. Kom deg ut på en liten økt, jeg lover det vil kickstarte kropp og sinn for dagen som kommer! Gjerne før frokost.

4. Hopp i sjøen
Et iskaldt bad fører til at bloddet trekker seg bort fra hudoverflaten og styrker immunforsvaret. Den sekundære og varige effekten er oppvarming, hvor blodet sirkulerer og vender tilbake til alle vev og blodkar. Med andre ord, har du muligheten til det, hopp i sjøen!

5. Ta av deg skoene
Vi har mistet kontakt med jorden. Spesielt i den vestlige verden hvor vi sitter innendørs, med sko på, på betonggulvet. Undersiden av føttene våre er understimulerte, vi mister styrke og balanse når vi bruker sko. Ta av deg skoene, kom deg ut i sand/gjørme/vann/gress og nyt følelsen av å jorde. Les mer om jording her.

Ha en fin helg!

LinfrølapperMinsten her i huset hadde lyst på tykke pannekaker ala typiske amerikanske pannekaker så jeg måtte legge hodet i bløtt for å finne ut hvordan jeg kunne lage de tykke nok uten at de ble rare i smaken. Fiberhusk er genialt for å tykne mat, men egner seg ikke i vafler og lapper og den slags. Så jeg prøvde med linfrømel, og det gikk!

Du trenger:
4 egg
3 ss Sukrin
— piskes godt sammen
Deretter har i:
1 kopp linfrømel
1 kopp mylk (det du har, for eks mandelmelk, rismelk, kokosmelk osv)
1 tskj vaniljepulver
2 ss smeltet smør

Visp alt sammen til det blir en fin og jevnt røre. Den er litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.

Stekes på middels varme og rikelig med smør. Prøvestek gjerne en for å se om du liker konsistensen. Jeg måtte spe på med litt mer mylk i dag da minsten ønsket de litt tynnere.

Enjoy!

Lakrisfudge

Kan bare si ya mi om du liker smaken av karamell og lakris sammen!Dette trenger du:
2 ss smør
2 ss kokosblomstsukker (kan sløyfes om du ønsker lchf)
2-4 dråper stevia med karamellsmak (smak til underveis)
1 ss gelatinpulver
3-4 ss nøttesmør (av erfaring syns jeg cashew er best å bruke, men det fungerer fint med andre nøttesmør også. Jeg har brukt peanøttsmør denne gangen.)
1 stor klype vaniljepulver
2 ts lakrispulver

Slik gjør du:
Smelt smøret og kokosblomstsukkeret i en kjele på svak varme. Ha deretter i gelatin og rør ut eventuelle klumper. Tilsett de andre ingrediensene og rør godt.
Hell massen i former og sett kjølig til det har satt seg.

Oppbevares best i fryseren

PeanøttiskremEr du på et høyfettkosthold og du liker peanøttsmak så vil denne garantert falle i smak!

Du trenger:
2 dl kokosmelk
2 ss peanøttsmør
1 ss macapulver
1 ss kakaopulver
4 ss xilitol
3 ss kokosolje

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk blender og blend alt til du får en fin masse. Smak til. Jeg begynte med kun 2 ss xilitol men minsten min ville ha den søtere så vi hadde i 2 ss til.

Hell massen i en form og sett i fryseren. Når du vil forsyne deg, sett den på benken i fem minutter så den blir litt mykere før du scooper ut og nyter.
Advarsel! Den er mektig så ikke vær grådig 😉

Eggeplomme i kaffen?Et egg inneholder alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt vitamin C. Og som sikkert mange vet sitter nesten all næringen i plommen. Økologisk eggeplomme er rik på vitamin A, B, D, E og K. Av mineraler og sporstoffer inneholder den også kalsium, natrium, magnesium, jern, fosfor, selen og sink.
I tillegg er eggeplommen rik på mettet fett (yey!) så den gir en god metthetsfølelse. Bare pass på at plommen blir skånsomt behandlet. Om den stekes eller kokes mister den mye av næringen sin. Derfor foretrekker jeg rå eggeplomme.

Fettkaffen er kommet for å bli i mitt kosthold. Her ser dere en video av hvordan jeg lager min versjon. Innimellom har jeg i en rå eggeplomme for å gi fettkaffen min en ekstra “ompf” i form av metthetsfølelse, og ikke minst en god kaffedrikk.
Det var mange som ville ha oppskriften da jeg delte et bilde på Instagram, så her kommer den!

Du trenger:
1 kopp sterk espresso
1 ss meierismør
1 ss mct-olje
1-2 ss kollagenpulver (kan utelates, men jeg bruker det konsekvent da kollagen er godt for hud, hår, negler og benbygning)
2-3 eggeplommer
1-3 Steviadråper med karamell (om du ønsker litt søtsmak)

Slik gjør du:
Lag eggedosis av eggeplommene og tilsett stevia med karamellsmak. Sett tilside
Lag fettkaffen som vanlig
Når den er ferdig, tilsetter du eggedosisen
Strø et dryss med ceylankanel over og voila! Du har en smakfull og mettende kaffe!
Tips! Det er også godt med en teskje gurkemeiepulver, da pimper du den ytterligere. Klikk her for en oppskrift på gurkemeielatte som også er skikkelig god.

Om du føler deg litt for lat til å lage eggedosis, holder det også med å bare tilsette en eggeplomme i fettkaffen helt på slutten etter den er ferdigblendet.

Loading...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen