Velkommen

GurkemeiejuiceDere som fulgte meg på Helsesnappen sist søndag så at jeg fant en økobutikk midt i Madrid sentrum, og gleden var stor da jeg oppdaget at de hadde gurkemeierot. Da gjaldt det å hamstre inn i lange baner, først og fremst for å bruke for skaden jeg pådro meg etter fallulykken, men også fordi gurkemeie er noe som holder seg lenge og derfor lurt å alltid ha masse av. Roten kan finhakkes og has i alle typer retter og til juicing, men også som dere så i forrige bloggpost brukes for å styrke helsen.
Får du ikke tak i roten er økologisk gurkemeie i pulverform også helt topp å bruke.

Ikke alle liker konsistensen av honning, og da er en gurkemeiejuice et alternativ til sirupen.

Du trenger:
4 dl Vann
3 cm Gurkemeierot
2 dl Eplesidereddik
2 ss Honning
En klype Cayennepepper

Slik gjør du:
Kok opp vann i en kjele og la det kjøle seg litt ned. Bruk gjerne en hvitløkspresse og press gurkemeieroten oppi.
Ha i resten av ingrediensene og la det hele kjøle seg helt ned før du setter juicen i kjøleskapet. Drikk et lite glass hver dag.Og en liten advarsel; ikke ta i gurkemeie om du skal ut i festligheter. Fargen er veldig kraftig og setter seg som støpt på hud og negler i dagevis.Annet spennende gurkemeie vist seg å hjelpe med:

Hjerte- og karsykdom: Curcumin reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet og hindrer blodplatene i å klistre seg sammen. Slik kan gurkemeie bidra til å forebygge hjerte- og karsykdommer.

Gallen: Curcumin er et aktivt, galledrivende stoff som øker utskillelsen av gallesyre. I tillegg øker curcumin oppløseligheten til gallen, som igjen kan hindre dannelsen av gallestein. At det er langt færre tilfeller av gallestein i India enn i vår del av verden, kan skyldes rikelig med gurkemeie i kosten.

Fordøyelsen: Gurkemeie har en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet, som å dempe produksjonen av tarmgasser og øke utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Curcumin øker innholdet av slimstoffer i magen og beskytter mot sårdannelser.

Alzheimers sykdom: I laboratorieforsøk er det vist at gurkemeie kan hindre dannelsen av fiberaktige proteinsamlinger som klumper seg sammen i hjernecellene hos pasienter med Alzheimers.

Leveren: Godt nytt for dem som liker å ta seg et glass vin, er at curcumin kan hindre de leverskadene som oppstår som følge av overdrevent alkoholinntak.


Kilder finner dere her, her og her.

Kan gurkemeie brukes som naturlig antibiotika?Gurkemeie er en av de mest propulære krydderene i verden da det har ekstraordinære, kulinariske og medisinske egenskaper. Gurkemeie brukes i ayurvedisk, indisk og kinesisk medisin og har vist seg å være gunstig mot bl. a. fordøyelsesproblemer, ulike typer infeksjoner, betennelser, hudproblemer og mye mer.
Denne lille knallgule roten er den perfekte ingrediensen for å styrke immunforsvaret, så her kommer en oppskrift på en forebyggende styrkesirup du kan ta daglig, men også når kroppen ikke er helt i sitt ess.Du trenger:
2 dl honning, helst manukahonning
3 cm gurkemeierot eller 1-2 ss pulver
Pepper

Slik gjør du:
Bruk et lite glass med tett lokk. Fyll med honning og tilsett gurkemeie. Jeg brukte hvitløkspresse på roten min. Tilsett et par drag med pepperkverna til slutt og rør godt.Blandingen kan tas forebyggende daglig, en liten teskje holder.
Skulle du bli syk anbefales det å ta en teskje med blandingen hver time. Neste dag holder det med å ta blandingen annenhver time og dagen etter der hver tredje time. Sørg for at det smelter i munnen din før du svelger. Eller bland i en kopp med lunkent vann (obs! Ikke varmt da, da mister honningen litt av effekten sin).

Gurkemeie blir ansett som trygg å bruke når den inntas i anbefalte doseringer.

Andre bloggposter om gurkemeie finner du her:
Ananas og gurkemeie sauerkraut
Helende gurkemeiedrikk
Gurkemeielatte
Gurkemeiesmoothie

Kilde

KetokakaoOm du er fettadoptert vil du garantert merke at du ikke er sugen på noe mellom måltidene. Men det er en forskjell på å “ha lyst på noe” og her kommer en oppskrift på en digg og fettrik kakao.

Du trenger:
200 ml med fløte, for eksempel mandelfløte
2 dl med vann
1 ss råkakaopulver
1 ts kanel
2 ss kollagenpulver
1 ss smør
1 ts mct-olje
1 ss Sukrin gold

Slik gjør du:
Varm opp fløten og vannet, tilsett de andre ingrediensene og blend alt sammen med en stavmikser. Da får du digg skum på toppen.

Nyt!

Vil du vite mer om ketose, klikk her for en tidligere bloggpost om emnet.

Ansiktsmasker du lager selvVi er kommet til ansiktet, og her er det mye gøy man kan lage selv. Jeg har tidligere blogget om tre ansiktsmasker som lages av mat, bloggposten finner dere her.

Flere spurte meg da jeg var på Helsesnappen sist uke om jeg kunne dele noen ansiktsmasker for blant annet å rense huden og gi fuktighet og glød. Jeg er langt fra noe ekspert, men jeg liker å bruke det vi har for hånd og dessuten er jeg en stor tilhenger av å unngå bruk av giftfremkallende produkter på meg selv. Maskene jeg kommer med her er egenkomponerte men med inspirasjon og tips og råd fra andre.Den siste tiden er også aktivert kull blitt en hit. Dere har sikkert sett reklame for masker som skal dra urenheter ut av porene? Aktivert kull er en plantebasert substans som absorberer kjemikaler, metaller og toksiner ut av huden. Det støtter en god avgiftningsprosess og er derfor fint å bruke i rensemasker til ansiktet, nakke, og rygg. I tillegg har den en blekende effekt på arr og flekker i huden.

Aktivert kullmaske for uren hud
Du trenger:
½ stkj aktivert kull (kjøpes enten i pulver eller som kapsler du kan åpne)
½ tskj grønnleire
¼ tskj kokosolje
¼ stkj natron
1 stkj vann
4 dråper lavendel

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i et lite glass, bruk en treskje og bland til det blir en kremete konsistens. Grønnleire liker ikke metall så prøv å unngå bruke dette for å blande alt sammen. Du kan miste litt av effekten til grønnleiren.
Smør masken i ansiktet, på halsen og bak i nakken om du har tendens til uren hud. La sitte i ca 10 minutter før du vasker med lunkent vann. Tilfør huden en god hudserum.Kviser/Byller?
Spesielt i tenårene er hormonene helt på bærtur og dette reflekterer i uren hud. I tillegg til å legge om kostholdet, drikke nok vann og ta riktig tilskudd er hudpleie en viktig rutine å få inn tidlig. Denne masken kan brukes lokalt på områder hvor det oppstår kviseutbrudd.
Du trenger:
½ tskj grønnleire
¼ tskj kokosolje
¼ stkj natron
1 stkj vann
2-4 dråper tetreolje

Slik gjør du;
Varm kokosoljen til den blir flytende, tilsett resten av ingrediensene. Tetreolje er med på å trekke ut urenheter derfor er denne fin å bruke her. Har du litt sensitiv hud, tilsett gjerne 2 dråper med lavendel i tillegg.
Smør på områder du vil rense, la masken tørke helt før du vasker av ned lunkent vann. Tilfør huden en god serum tilrettelagt din hud. Andre gode essensielle oljer for uren hud er sitrongress, peppermynte, kamomille og geranium.

Ansiktsmaske som gir glød
Du trenger:
1 ss matchapulver
1 ss spirulina
Ca 1 ss vann
Aloe Vera

Slik gjør du:
Bland matcha og spirulina sammen i en liten kopp, ha i litt og litt vann og rør ut klumpene. Skrap ut litt aloe vera gelé og rør godt inn. Påfør hele ansiktet og la sitte i 5-10 minutter.
Antioksidantene i det grønne pulveret skal være med på å gi en fin glød i ansiktet etterpå.


Fuktighetsmaske
Blander du aloe vera og eggehvite sammen med aktivert kull vil du få en nydelig maske som vil både rense og fukte huden og gi en glød.
Du trenger:
2 ss Grønnleire
Vann
3 ss aloe vera
1 eggehvite

Slik gjør du:
Bland grønnleire og vann sammen så du får en litt kremete konsistens. Tilsett eggehvite og aloe vera. Bruk gjerne en stavmikser for å få ut klumpene. Tilsett gjerne Frankincense eller sedertre i essensielle oljer.

Om du ikke er kjent med eteriske oljer, klikk her for en tidligere bloggpost om akkurat dette. Og for en frisk saltvannsspray til ansiktet, klikk her

Matchalatte

Tipper flere har sett denne knallgrønne latten rundt om på sosiale medier?Matcha er en grønn te som blir laget av bladene fra tebusken Camellia Sinensis. Bladene blir malt om til fint pulver og går som en veldig spesiell te grunnet dens opprinnelse og fremstillingsmåte. Det finnes kun få japanske tebønder som produserer kvalitetsmatcha, derfor er det viktig å holde seg til de kjente produsentene. Tebuskene inneholder ekstra mye klorofyll og bladene produserer store mengder med aminosyrer.
Fordelene med å innta mat med klorofyll er at det er med på å rense og styrke blodet, kan hjelpe på fordøyelsen, gi energi og motvirke søthunger.

Matcha kan virke stimulerende og oppkvikkende, men også beroligende. Den inneholder koffein så er nok best å inntas på morgenen og formiddagen.
Fargen er grønn og intens og den minner meg litt om hvetegress. Smaken kan oppfattes litt besk for noen, men det er bare å søte opp med litt manukahonning så blir den som en nygelig grønn te.

Har du lyst å lage matchalatte kan du prøve deg på denne oppskriften:

Matchalatte
Du trenger:
1 ts Matchapulver
Ca 2 dl “Mylk” (bruk den melketypen du liker best, men vann fungerer også helt utmerket)
1 ts Meierismør
1 ss Kollagenpulver
1ss MCT-olje

Slik gjør du:
Varm opp ca 2 dl med foretrukket melketype. Jeg liker godt kokosmelk til denne da den gir en litt søt smak. Tilsett resten av ingrediensene og bruk stavmikseren for å blande alt sammen og gi deilig skum på toppen. Smak til med søtning ved behov.

Loading...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen