Vi er ikke helt i mål, dere!

vita hjertego produkter

Hei!
Jeg lover at dette er siste gang jeg spør. Vi må gjøre en liten ting til, og så kan jeg love at jeg kommer med fristende oppskrifter igjen. Dette er viktig, og nå som vi er så mange som vil sette foten ned så må vi få vite hva som skjer med disse produktene. De må gjerne være i salg i butikk for min del, men å spre usannheter som at mettet fett er usunt for oss, det er IKKE greit!

Jeg har kopiert teksten fra Gry sin blogg.

Kostreform har vært i kontakt med Forbrukerombudet, og de kaster nå ballen videre til Mattilsynet. Det er mattilsynet som er rett klageinstans i denne saken, ifølge Forbrukerombudet. Siden denne klagen klagen myntes på villedende markesdføring og brudd på markedsføringsloven finner jeg dette pussig! Men tro for all del ikke at innsatsen har vært forgjeves. Saken og alle klagene sendes over til mattilsynet for videre behandling og Kostreform for bedre helse følger opp saken videre! Det håper jeg alle dere gjør også!

Det betyr at om du ennå ikke har klagd men vil bli med og bidra til at endringer fremtvinges, kan du bruke denne linken for å rette din klage. Les i mitt forrige blogginnlegg for å bli kjent med hva klagen omhandler og hvorfor disse produktene er så helseskadelige.

Forslag til klagetekst som du kan bruke når du bruker linken til Mattilsynet:

Jeg anmelder herved Mills DA for brudd på Markedsføringsloven i sine reklamer for Vita Hjertego´ Fraiche og Vita Hjertego´ Mat.

I reklamene hevder de at mettet fett er farlig og at vegetabilsk flerumettet fett er godt for hjertet. Det er ingen bevis for disse påstandene. Det finnes ingen bevis for at mettet fett fører til hjertesykdom. Dette er en myte som aldri har blitt bevist. Tvert imot finnes det flere nyere studier som beviser at mettet fett er sunt. Det finnes også flere studier som beviser at vegetabilsk flerumettet fett øker faren for hjerte- og karsykdom og død. Mills DA bryter helt klart markedsføringsloven § 2 når de driver med denne villedende markedsføringen av disse produktene. Selve navnet, Vita Hjertego´, er også villedende i denne forstand, da det lurer forbrukere til å tro at produktene fremmer helsen.

Signer med ditt navn!

*** Her er linken til Mattilsynet:

http://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/kontakt_oss/


Bare sånn for ordens skyld. Dette er viktig folkens! Vær så snill å vis ditt engasjement. Disse produktene finnes i stor skala på institusjoner som behandler hjertepasienter, mennesker med spiseforstyrrelser og også i barnehager. Dette er ikke mindre enn en katastrofe, så reager med å gi din personlige klage. Det er vårt beste våpen som forbrukere i kampen mot helseskadelig mat i butikkhyllene.

Forstett å klage og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet på mitt forrige innlegg, så blir du med i trenkningen av en sjokolade delight!

15 Comments

 1. Malene Malene
  March 6, 2013    

  Done! Det er bra å få en liten spark i baken, så man ikke bare sitter inne med frustrasjonen selv. Denne markedsføringen fører bare til at flere blir skeptisk til folk som spiser smør, fløte ++. Hadde ikke vært såpass interessert i lavkarbo/paleo hadde jeg vært like ulært, og løpt og kjøpt Vita Hjertegod med en gang jeg så reklamen! Skremmende.

 2. March 6, 2013    

  Stå på Melissa!! Håper alle som en klager! Folk tror jo på disse løynene, og det er ille at de får lov å reklamere slik!

 3. March 6, 2013    

  Da er det gjort, det er mye som IKKE engasjerer meg i denne verden (desverre) men Vita hjerte´go reklamene får det til å koke innvendig!

 4. March 6, 2013    

  Har sendt klage jeg også 🙂

  • March 6, 2013    

   Weee! Veggisklage fra Silje! Love u!

 5. Rebecca Rebecca
  March 6, 2013    

  Gjort! Fikk helt hakeslepp når jeg så reklamen første gang. Få kjente fjes til å mate oss med en sånn propaganda reklame… Aldri sett makan!

  Men, jeg har bitt meg merke i at de sier “DET usunne mettede fettet”… you know, som i at det kan være begge….det sunne og det usunne mettede fettet. Litt språknerd her kanskje, men det hadde vært irriterende om de hadde gardert seg mot nettopp slike klager gjennom den språkbruken.

  • March 6, 2013    

   Det finnes jo usunt fett ja, de skulle heller fokusert på dette istedet for å trekker frem mettet fett som vi har spist i årevis!

 6. Silje G. H Silje G. H
  March 6, 2013    

  Ser du kommenterte det som var i vg på fb idag også. Det er så mange som tror at på lavkarbo så drikker man i seg fete sauser og slafser fet bacon, så jeg blir helt irritert! Jeg har noen i min nærme krets som er så stae på d der, og også helsesøster. Hun mener d var gjort undersøkelser på at d ble veldig økning på hjerteinfarkt tidligere. Vet ikke hva jeg skal si jeg så altså. Generelt, hva skal man si, jeg skulle hatt noe og slått i bordet til dem med, men jeg føler ikke jeg kan nok til det…..

 7. March 6, 2013    

  Klage sendt og innlegg postet på bloggen og FB! Er på tide jeg engasjerer meg litt utad også og ikke bare sitter her og bombaderer samboeren min med alle mine frustrasjoner i forhold til kosthold og helse 😉

 8. March 8, 2013    

  Klage sendt 😉 Er så fantastisk at du og dine medbloggere tar dere tid til dette! Superviktig! Reagerte sterkt selv da reklamen plutselig bombaderte ned i tv´n! (Er selv utdannet Kostveileder gjennom TMS).

  • March 8, 2013    

   Del videre 🙂
   God fredag!

 9. March 9, 2013    

  Aksjonen har nådd avisen 🙂 Sjekk ut Aftenposten i dag: http://www.aftenposten.no/okonomi/Mener-reklame-spiller-pa-folks-frykt-7141980.html

  • March 9, 2013    

   Ja, fikk en melding om det da den kom ut! Kjempebra!

 10. Hilde Hilde
  March 10, 2013    

  Hva med og variere fett tilskuddet? Smør der det passer seg, ulike oljer til ulik bruk og evt litt Vit Hjertegod eller margarin på skiva? Skjønner meg ikke på dette enten eller livet. MENGDEN, alt med måte, det er verken sundt å spise MYE smør eller margarin. Om Hjertegod gir så mye bedre hjertehelse kan sikkert diskuteres, men det forundrer meg at folk ikke forstår dette med mengde. Må si jeg leser denne bloggen for jeg synes det er fasinerende å se hvor ekstremt “sunne” folk ønsker å være. Vi er vel alle enige at mat fra bunnen av er det beste, men at enkeltprodukter skal ha så stor innvirkning på helsen det er kun vi selv som velger ved å konsumere for store mengder.

  • March 10, 2013    

   Hei Hilde!

   Jeg tror jeg skjønner hva du mener. Men at folk skal være så ekstremt sunne tror jeg er å ta i litt. Vi har alle våre området hvor vi svikter på, og jeg tror at mange plukker ut enkelte ting de vil holde seg til 100% slik at de i allefall har det på plass. Jeg er langt fra perfekt og jeg har mange ting jeg skulle gjort bedre på. Men når det kommer til margarin så er det noe jeg ikke vil ha inn i kostholdet til meg eller min familie. Det er et kunstig fremstilt produkt og det er ikke noe kroppen kjenner til. Smør er ikke til å sammenlignes. Kroppen fungerer bedre på skikkelig smør. Så ja, man kan spre fettkildene sine, men i mine øyne så skal margarin ikke inn i huset. I allefall ikke på eller i maten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.