vita hjertego produkter

Hei!
Jeg lover at dette er siste gang jeg spør. Vi må gjøre en liten ting til, og så kan jeg love at jeg kommer med fristende oppskrifter igjen. Dette er viktig, og nå som vi er så mange som vil sette foten ned så må vi få vite hva som skjer med disse produktene. De må gjerne være i salg i butikk for min del, men å spre usannheter som at mettet fett er usunt for oss, det er IKKE greit!

Jeg har kopiert teksten fra Gry sin blogg.

Kostreform har vært i kontakt med Forbrukerombudet, og de kaster nå ballen videre til Mattilsynet. Det er mattilsynet som er rett klageinstans i denne saken, ifølge Forbrukerombudet. Siden denne klagen klagen myntes på villedende markesdføring og brudd på markedsføringsloven finner jeg dette pussig! Men tro for all del ikke at innsatsen har vært forgjeves. Saken og alle klagene sendes over til mattilsynet for videre behandling og Kostreform for bedre helse følger opp saken videre! Det håper jeg alle dere gjør også!

Det betyr at om du ennå ikke har klagd men vil bli med og bidra til at endringer fremtvinges, kan du bruke denne linken for å rette din klage. Les i mitt forrige blogginnlegg for å bli kjent med hva klagen omhandler og hvorfor disse produktene er så helseskadelige.

Forslag til klagetekst som du kan bruke når du bruker linken til Mattilsynet:

Jeg anmelder herved Mills DA for brudd på Markedsføringsloven i sine reklamer for Vita Hjertego´ Fraiche og Vita Hjertego´ Mat.

I reklamene hevder de at mettet fett er farlig og at vegetabilsk flerumettet fett er godt for hjertet. Det er ingen bevis for disse påstandene. Det finnes ingen bevis for at mettet fett fører til hjertesykdom. Dette er en myte som aldri har blitt bevist. Tvert imot finnes det flere nyere studier som beviser at mettet fett er sunt. Det finnes også flere studier som beviser at vegetabilsk flerumettet fett øker faren for hjerte- og karsykdom og død. Mills DA bryter helt klart markedsføringsloven § 2 når de driver med denne villedende markedsføringen av disse produktene. Selve navnet, Vita Hjertego´, er også villedende i denne forstand, da det lurer forbrukere til å tro at produktene fremmer helsen.

Signer med ditt navn!

*** Her er linken til Mattilsynet:

http://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/kontakt_oss/


Bare sånn for ordens skyld. Dette er viktig folkens! Vær så snill å vis ditt engasjement. Disse produktene finnes i stor skala på institusjoner som behandler hjertepasienter, mennesker med spiseforstyrrelser og også i barnehager. Dette er ikke mindre enn en katastrofe, så reager med å gi din personlige klage. Det er vårt beste våpen som forbrukere i kampen mot helseskadelig mat i butikkhyllene.

Forstett å klage og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet på mitt forrige innlegg, så blir du med i trenkningen av en sjokolade delight!