Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dette, men det blir som en toast. Heter det det på norsk?
Her i Spania kaller de det det. To kritthvite brødskiver med en osteskive og en skinkeskive varmes i et toastjern. Og VOILA! Barna har et sunt og godt måltid før leggetid. Yeah right. Alt annet enn sunt i allefall.
Da jeg var på kurs hos Sofie Hexeberg forrige uke snakket vi om det å våkne midt på natten. Som regel er grunnen at blodsukkeret har dalt ned og kroppen trenger å få det opp. Derfor våkner man. Sofie fortalte om mange pasienter som etter å ha lagt om kosten har fått mye bedre søvnkvalitet. Som jeg har sagt mange ganger.. STABILT blodsukker, dere! Ingenting er viktigere enn det!

Anyway, jeg har en god venninne som nettopp har begynt å blogge. Hun er melkefri, sukkerfri og glutenfri. Sånt liker vi.
Foreløpig er det ikke så mye inne på bloggen, og grunnen til det er at hun egentlig blogger på spansk men pga etterspørsel fra hennes norske venner har hun smått begynt å oversette oppskriftene hennes til norsk.

Aina kom på en dag at istedet for å bruke brød, hvorfor ikke bruke en vaffel? Rett og slett.
Jeg har testet det ut. Og WEEEEEE, det ble jo superbra! Så både mann, barn og jeg spiste dette 3 dager på rad. Det gikk rundt 30 egg eller noe på de dagene, haha. Men gode og mette var vi alle sammen.

So here goes
Lag vafler:
6 økologiske egg
100 g smeltet smør
3 ss kvernede mandler
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver (kan sløyfes)
En klype salt
1 ts kardemomme
Evt litt mandelmelk/fløte om røren blir for tykk

Stekes i masse smør.

Nå er det bare å begynne å lage toasten:
Ha på skinke
Ha på ost
Strø over litt oregano
Ha på litt økologisk ketchup
Klem den sammen og putt den tilbake i vaffeljernet eller i toastjern i noen sekunder så osten smelter.