Vaffelsandwich


Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dette, men det blir som en toast. Heter det det på norsk?
Her i Spania kaller de det det. To kritthvite brødskiver med en osteskive og en skinkeskive varmes i et toastjern. Og VOILA! Barna har et sunt og godt måltid før leggetid. Yeah right. Alt annet enn sunt i allefall.
Da jeg var på kurs hos Sofie Hexeberg forrige uke snakket vi om det å våkne midt på natten. Som regel er grunnen at blodsukkeret har dalt ned og kroppen trenger å få det opp. Derfor våkner man. Sofie fortalte om mange pasienter som etter å ha lagt om kosten har fått mye bedre søvnkvalitet. Som jeg har sagt mange ganger.. STABILT blodsukker, dere! Ingenting er viktigere enn det!

Anyway, jeg har en god venninne som nettopp har begynt å blogge. Hun er melkefri, sukkerfri og glutenfri. Sånt liker vi.
Foreløpig er det ikke så mye inne på bloggen, og grunnen til det er at hun egentlig blogger på spansk men pga etterspørsel fra hennes norske venner har hun smått begynt å oversette oppskriftene hennes til norsk.

Aina kom på en dag at istedet for å bruke brød, hvorfor ikke bruke en vaffel? Rett og slett.
Jeg har testet det ut. Og WEEEEEE, det ble jo superbra! Så både mann, barn og jeg spiste dette 3 dager på rad. Det gikk rundt 30 egg eller noe på de dagene, haha. Men gode og mette var vi alle sammen.

So here goes
Lag vafler:
6 økologiske egg
100 g smeltet smør
3 ss kvernede mandler
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver (kan sløyfes)
En klype salt
1 ts kardemomme
Evt litt mandelmelk/fløte om røren blir for tykk

Stekes i masse smør.

Nå er det bare å begynne å lage toasten:
Ha på skinke
Ha på ost
Strø over litt oregano
Ha på litt økologisk ketchup
Klem den sammen og putt den tilbake i vaffeljernet eller i toastjern i noen sekunder så osten smelter.

15 Comments

 1. September 29, 2012    

  Uff, jeg får vondt i magen bare av å tenke på å leve på en diett bestående av toast (det heter det i Norge ja ;)), brød, frokostblandinger, melk, sjokoladepålegg og syltetøy.
  Kjempesmart ide å bruke vafler! blir sikkert dobbelt så godt også 😀
  God helg videre!

  • September 29, 2012    

   Dobbelt så godt. Morsom du.
   Så i dag at noen hadde laget en pannekake med ost og skinke inni. God idé det også. Kanskje jeg skal lage det i morgen til jentene.

 2. under opplæring under opplæring
  September 30, 2012    

  Ja!Denne lille vrien på vafler trengte jeg! Hadde egentlig tenkt og lage vaflene til cecilie fra fristende lavkarbo som kveldsmat m rømme og lavkarbo syltetøy på til oss og min datter på 5 år! Men nå skal jeg jammen m prøve og friste ho m denne toast varianten! Selv har jeg fått fullstendig dilla på kikertpannekaker!Kjøpte mel fra I Herb og steker de tynne og sprø og legger på paprikabiter,vårløk,skinke og ost og legger den dobbel,halv,slik som når du vender en omlett!Åhhh…jeg kunne spist d til hvert m¨åltid hele dagen! SÅ godt.Sikkert litt “for mye” karbo,men dette er jo langsomme og veldig sunt så da må d jo være bra! Kan jo fylles m alt mulig snadder! Et lite tips om du ikke har prøvd!:)))

 3. September 30, 2012    

  Jeg har aldri brukt kikertmel, men lest på andre blogger at det er bra å bruke til pannekaker. Så det må testet ut en gang.

  Så bra du har fått en dille. I morgen tidlig skal jeg lage pannekaker til jentene, skal prøve med ost og skinke inni og lage en rull! Håper det faller i smak!

 4. Imse Imse
  October 1, 2012    

  Vaffeltoast er veldig godt! Jeg lager det ofte til matpakke, for det er lettvint å spise med fingrene og ikke noe særlig søl. Skal jammen prøve denne oppskriften, greit med noe uten for mye melkeprotein i( ikke så mye i smøret, og det kan man klare til ghee).

  Den pannekaka du referer til, om du steker de supertynne, så har du god dessert om du spiser fløte. De er helt himmelske med krem og bær.

  • October 1, 2012    

   Imsevennen jo! Så koselig at du er innom!
   I dag ble det pannekake med pålegg inni til både meg selv og barna. Deilig frokost! Gikk 4-5 timer på det og hadde stabilt og deilig blodsukker hele tiden.

 5. October 1, 2012    

  oooh…spennende vri. Det blir til kveldsmat idag!:D

  • October 2, 2012    

   Bra! Ble det godt?
   Dette spiste jeg etter trening i dag tidlig. Nam nam!

 6. Renate Renate
  October 2, 2012    

  Hei! Vil bare si at du har en utrolig inspirerende blogg. Disse vaflene er helt nydelig! Blir frokost i morgen også. Jeg har bladd gjennom bloggen din og planlagt middagene for resten av uken. Skal prøve meg på noe sjokolade også. Takk for inspo! Stå på 🙂 Hilsen ny, fast, leser 🙂

  • October 2, 2012    

   Hei Renate! Så gøy at du har funnet veien inn hit! Og takk for kommentaren. Fortell meg gjerne hva du syns om oppskriftene, og lykke til med sjokoladelagingen! Du kommer til å bli hektet, trust me!

 7. under opplæring under opplæring
  January 30, 2013    

  står du og kverner i gammeldags kvern eller kan man rett og slett bruke mandel mel…jeg har det fettreduserte (litt mørkt i fargen)melet fra funksjonell mat og et litt grovere almound flour (ikke fettredusert) fra i herb. Noen av disse som kan brukes tror du? Eller er d beste og kjøpe i butikken og kverne de?Jeg har ikke slik kvern,,,..

  • January 30, 2013    

   Jeg kjøper mine ferdigkvernet fra mandelfabrikken i Altea. Ellers kan du bruke stavmikser eller kjøkkenmaskin. Gjør det noen ganger også 🙂
   Det melet liker jeg egentlig ikke å bruke for ingenting blir som det skal med det..
   Du bør sjekke ut bloggen til Lovelyliller, hun har helt sikkert skrevet noe om mandelmel på iHerb!

 8. Mari Mari
  February 5, 2013    

  Hei!

  Dette ble kveldsmat til barna i kveld, og det falt i smak!! Så da blir det litt i nistepakka imorgen også. Dette skal jeg lage mer. I tillegg har jeg både laget en av dine sjokoladeoppskrifter, peanøttsjokolade og lakriskarameller! Nam nam 🙂 Jeg finner så mye interessant på bloggen din!

  Klem fra Mari

  • February 5, 2013    

   Hei på deg Mari!
   Så bra det falt i smak. Vafler er deilig å spise før man legger seg, ja 🙂
   Veldig hyggelig at du liker det du finner her inne.. som jeg har nevnt før så er det litt skummelt at andre skal lage det jeg lager… er jo ikke sikkert andre syns det er like godt..

   klem tilbake!

 9. October 4, 2012    

  Så fint du likte den!

No Pings Yet

 1. Cheesy vafler til lunsj – LCHF | on October 4, 2012 at 00:18
 2. #matpakkenmin | Melissa Spania on January 29, 2015 at 21:28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.