Nå har bjørnebærsesongen begynt smått i Spania, så vi har vært på vår årlige tur opp i fjellene for å plukke med oss bøttevis av disse deilige bærene. Vi må opp igjen neste helg igjen for det var så mye bær at mer må plukkes! Dessuten får bjørnebærene mer smak jo lengre de er på busken, så det er ingen krise om man venter litt utover sesongen. Jeg foretrekker de som er blitt tørre best, for de best i konsistens og smaken er bedre enn de ferske. Men som pynt og i desserter må de friske til.
Er bjørnebær sunt?
Gjett om! Bjørnebær er rike på fiber. De inneholder mye jern, B-vitamin, C-vitamin, kalium og K-vitamin. Dessuten inneholder de lutein som er viktig for synet.
Fra frukt.no fikk jeg opp denne innholdsfortegnelsen:
Spiselig del – 100 %
Vann – 86 g
KJ – 180
Kcal – 43
Protein – 0.7 g
Karbohydrat – 6.4 g
Fett – 0.4 g
Husk å frys ned bjørnebærene så fort du kommer hjem, de holder ikke lenge.
Så kan bjørnebær nytes året rundt som kveldssnacks.
Bare et lite tips når dere velger å ta turen oppover i fjellet; ta med nok av plaster! For her blir man skrapet opp så det holder og barna syns IKKE det er så greit.
Om noen lurer så var vi i fjellet bak Polop landsby. Der går det en kjørevei oppover til en utsiktsplass. Parkér der og begynn å gå oppover så ser dere busker langs veiene som er fulle av bær.
Vi er så heldige å ha en tomt i fjellet hvor det er flere ting som gror. Mer om dette i et annet innlegg.
[…] i fjellet bak Polop hvor det gror oliventrær, mandeltrær, bjørnebær, bringebær og nisperos. Så vi utnytter oss av dette når det er sesong for det. Olivenbladene inneholder et konsentrert stoff som heter oleuropein, og er et antimikrobielt […]