lavkarbo dessert

Jeg var så heldig å få tak i upasterisert rømme og smør her om dagen. Altså, ubehandlet mat. Det er stas, og smaken, konsistensen og lukten er noe HELT annet enn det du får tak i på butikken.
Upasterisert melk er rett og slett melk som er ubehandlet. Rett fra tanken. Rå melk. Ekte melk. Slik som i gamle dager. Slik bøndene er (var i allefall) vant til å innta melk. Og denne rå melken blir brukt videre til å lage andre godsaker som ost, rømme, kefir, smør og yoghurt (sikkert mer også).

pasterisertfri rømme

Nå blir melken, smøret, rømmen osv kokt opp og varmebehandlet slik at alle bakteriene drepes.
– Ubehandlet melk er et godt vekstmedium for bakterier, og kan slik sett være en kilde for overføring av sykdommer til mennesker
, sier Atle Wold, sjef i seksjonen for omsetning til forbruker ved hovedkontoret til Mattilsynet.
Folk er så redde for bakterier!
Jeg fant en god kjøttpølse i butikken i går (etter å ha lett i evigheter etter noe uten matsminke!) som ble frokost i dag tidlig.

kjøttpølse

Jeg er ikke redd for bakterier i allefall og nyter med stor iver ren og ekte rømme. Både barna mine, mannen min og jeg har spist oss gode og mette på rømmen. Selv smøret ble spist med teskje av minsten. “Mer mer!” sa hun. Herlig.
Det har vært rømme med blåbær, rømme med jordbær, rømme med hjemmelaget, lavkarbo müsli (oppskrift kommer senere) og rømme til reker og avokado.

kveldsmat

Vi plukker blåbær på hytta som spises til tungen blir blå og flekkene har satt seg på hendene. Disse smakte aledeles nydelig med rømmen:
lavkarbo til barn

Lunsjen min i dag bestod av reker, avokado og rømme:

reker med rømme

Er det noen av dere som drikker rå melk og/eller andre upasteriserte matvarer?

Dere må sjekke ut bloggen til Gry. Hun skriver godt og poster oppskrifter på hvordan man lager egne råvarer som kefir og yoghurt. Les og nyt!