Her kommer ukens matbilder. Jeg trodde det skulle være piece of cake å følge en plan og vite hva som skal lages til middag, men nok en gang har jeg funnet ut at det ikke funker for meg. Problemet er at når det er så mye mat i kjøleskapet får jeg lyst på alt på en gang! Men men, det ble i allefall middag hver kveld og det er vel så viktig! Barna rynket litt på nesen, spesielt da suppen og fisken ble servert. Vi får håpe den “liker-ikke” perioden går over snart.

Mandag ble hamburger. Istedet for å bruke hamburgerbrød bruker vi salatblader.
Jeg syns det er greit å servere alt på én tallerken, så kan man fylle burgeren med det man selv ønsker. Barna får ikke så mye på tallerken sin, da de ikke liker løk, og kun Zelma liker kikkerter og ikke Zofia osv osv så de får en enklere variant. De vil ikke bruke salatblader så jeg bruker en lavkarbobrødskive som hamburgerbrød. Fungerer kjempefint.


Tirsdag ble grønnsaker. Jeg varmet opp fennikkel, løk, paprika i litt palmeolje. Tilsatte kikkerter og spinat mot slutten og hadde oppi gojibær rett før servering. Hadde litt parmesanost på toppen.
Barna fikk rester fra mandagen (hamburgertallerken en gang til).


Onsdag ble suppe. Breiflabben var faktisk klar til å lages, men så fikk jeg utrolig lyst på suppe. Kjøleskapet bugnet av økologiske grønnsaker at jeg kunne ikke dy meg. Jeg har en helt rå blender som heter Blendtech med egen “suppe-knapp”. Jeg varmer grønnsakene lett i litt kokosolje eller smør til de blir møre, deretter har jeg de i blenderen, tilsetter litt creme fraiche el buljong, og blender alt sammen. Går unna i en fei og smaker så silke så det går an. Oppskrift på god suppe får komme ved en annen anledning. Men jeg kan røpe at jeg hadde oppi spinat, derfor er det fin og grønn.


Torsdag måtte jeg avgårde i lunsjen for å ordne noe og ble borte i mange timer. Jeg var dødssliten da jeg hadde hentet barn i barnehagen og grudde meg til middagslagingen. Hadde ikke spist skikkelig lunsj engang. Huff.
Vel, ferdigklart på komfyren stod breiflabben med grønnsaker og quinoa. Aleksander hadde dratt hjem i pausen og laget alt sammen. Jeg trengte bare å helle i kokosmelken og varme det opp. Fyttikatta, han reddet ettermiddagen min altså. Så da ble det fisk. Hurra!


Fredag hadde vi omelett: