Ukens middager i bilder

Her kommer ukens matbilder. Jeg trodde det skulle være piece of cake å følge en plan og vite hva som skal lages til middag, men nok en gang har jeg funnet ut at det ikke funker for meg. Problemet er at når det er så mye mat i kjøleskapet får jeg lyst på alt på en gang! Men men, det ble i allefall middag hver kveld og det er vel så viktig! Barna rynket litt på nesen, spesielt da suppen og fisken ble servert. Vi får håpe den “liker-ikke” perioden går over snart.

Mandag ble hamburger. Istedet for å bruke hamburgerbrød bruker vi salatblader.
Jeg syns det er greit å servere alt på én tallerken, så kan man fylle burgeren med det man selv ønsker. Barna får ikke så mye på tallerken sin, da de ikke liker løk, og kun Zelma liker kikkerter og ikke Zofia osv osv så de får en enklere variant. De vil ikke bruke salatblader så jeg bruker en lavkarbobrødskive som hamburgerbrød. Fungerer kjempefint.


Tirsdag ble grønnsaker. Jeg varmet opp fennikkel, løk, paprika i litt palmeolje. Tilsatte kikkerter og spinat mot slutten og hadde oppi gojibær rett før servering. Hadde litt parmesanost på toppen.
Barna fikk rester fra mandagen (hamburgertallerken en gang til).


Onsdag ble suppe. Breiflabben var faktisk klar til å lages, men så fikk jeg utrolig lyst på suppe. Kjøleskapet bugnet av økologiske grønnsaker at jeg kunne ikke dy meg. Jeg har en helt rå blender som heter Blendtech med egen “suppe-knapp”. Jeg varmer grønnsakene lett i litt kokosolje eller smør til de blir møre, deretter har jeg de i blenderen, tilsetter litt creme fraiche el buljong, og blender alt sammen. Går unna i en fei og smaker så silke så det går an. Oppskrift på god suppe får komme ved en annen anledning. Men jeg kan røpe at jeg hadde oppi spinat, derfor er det fin og grønn.


Torsdag måtte jeg avgårde i lunsjen for å ordne noe og ble borte i mange timer. Jeg var dødssliten da jeg hadde hentet barn i barnehagen og grudde meg til middagslagingen. Hadde ikke spist skikkelig lunsj engang. Huff.
Vel, ferdigklart på komfyren stod breiflabben med grønnsaker og quinoa. Aleksander hadde dratt hjem i pausen og laget alt sammen. Jeg trengte bare å helle i kokosmelken og varme det opp. Fyttikatta, han reddet ettermiddagen min altså. Så da ble det fisk. Hurra!


Fredag hadde vi omelett:


9 Comments

 1. September 28, 2012    

  Får vann i munnen av å se disse bildene! Men er enig i at planlegging ikke er så lett når man vil ha alt annet enn det som egentlig står på menyen. I tillegg skal middagen passe inn i timeplanen den dagen – og det sier jeg som bare har meg selv å tenke på!

  • September 28, 2012    

   Godt å høre det ikke er bare meg!

 2. September 29, 2012    

  Så mye godt Melissa!! jeg elsker å lage suppe på den måten! Varmer grønnsaker i kokosolje og blendet det med minst mulig vann, og litt kokosmelk eller kokossmør (smelter og blir til “fløte” i suppa). Skikkelig godt og nærende og kos-ete å spise!

 3. September 29, 2012    

  Det har jeg ikke tenkt på før, kokossmør i suppen! Må jo bli deilig mektig!

 4. Silje Silje
  September 30, 2012    

  Dette var helt supert! Dette hadde jeg ønsket meg:) Flott m ideer til hva man kan spise, og dette så jo nydelig ut!

 5. Renathe Renathe
  October 23, 2012    

  Hei!
  Fantastiske og inspirerende bilder:) Men jeg må spørre, på tirsdag skriver du at du brukte litt palmeolje til å varme opp grønnsakene. Stemmer det, eller mente du egentlig kokosolje? Hvis det faktisk er palmeolje du bruker. Hvilken type og hvorfor? Jeg trodde det var fy-fy både med tanke på miljø og helse.

 6. Mari Mari
  February 9, 2013    

  Hei,

  nam nam, men kan jeg bruke kokkosolje til steking? mister den ikke da alt det som er så bra med den? er det bedre å bruke enn f.eks. rapsolje?

  • February 10, 2013    

   Kokosolje og smør er de to tingene som tåler varme best, så jeg bruker kun disse to. Noen ganger palmeoljen fra Aman Prana.
   Rapsolje tåler ikke høy varme så ikke stek med den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.