Tid for Solhatt?

Jeg føler meg litt pjusk om dagen. Og jeg er ikke alene. Det er mange som hoster og harker for tiden. Det har mye med værskiftet å gjøre, og selvsagt det faktum at vi med små barn puster inn hele klassens bakteriefamilie til enhver tid. Da gjelder det å styrke immunforsvaret litt ekstra og bruke naturlige remedier.

solhatt

Solhatt er en populær urt som indianerne i Amerika har brukt mot forkjølelse, sår og ormebitt i tusenvis av år. Etter hvert lærte europeiske immigranter å bruke solhatt, og siden begynnelsen av 1900-tallet har denne alternative planten kommet for å bli i de fleste hjem.

Uttrekk av fra Echinacea-planten forebygger forkjølelse, og spiser du i tillegg C-vitaminer kan du redusere risikoen med hele 86 prosent! Det konstaterer farmasøyten Craig Coleman ved University of Connecticut i siste utgave av legetidsskriftet The Lancet Infectious Diseases.

Værforandring og stress (mindre enn en måned til jul!) er faktorer som kan svekke immunforsvaret. Har vi et svekket immunsystem kan vi oppleve hyppigere virus- og bakterieinfeksjoner som forkjølelse, influensa, hoste, bronkitt, tannkjøttbetennelse, betente mandler, ørebetennelse, brystbetennelse, leddbetennelser, soppinfeksjoner, allergier, astma, herpessår og flere andre infeksjoner. Solhatt inneholder planteekstrakter som styrker immunforsvaret, og hindrer bakterier og virus i å trenge inn i cellene og spre seg i kroppen. Føler du deg litt slapp eller andre tegn på at noe er på gang så hiv innpå før sykdommene bryter ut.

Eksperter (som tydeligvis vet bedre enn indianerne) mener at det ikke forekommer klare bevis på at ekstrakter av urten kan bidra til å forhindre sykdom. Det foreligger derimot klinisk forskning og resultatene har vært gode. Ikke bare reduserte den risikoen for forkjølelse, men den reduserte også mengden av smertestillende man hadde mens man var syk.

Solhatt kan også brukes utvortes på ulike typer sår som gror langsomt. Betente sår, brannsår, liggesår, herpessår, fotsopp, eksem, kviser og insektsbitt bare for å nevne noen.

Analyser viser at det er 30 % mer virkestoffer i friske planter (purpursolhatt) enn i tørkede, og det er en av grunnene til at f.eks. firmaet A.Vogel kun bruker friske planter ved produksjonen av det bestselgende produktet Echinaforce®.

Gravide og ammende bør unngå solhattpreparater med alkohol i seg og solhatt bør ikke brukes i mer enn cirka fire uker sammenhengende.

Bruker du solhatt?

3 Comments

 1. November 18, 2013    

  Jeg stoppet urinveisinfeksjon (nr 2!) og begynnende forkjølelse eller influensa (ikke godt å si) for noen uker siden med solhatt, så den urten har jeg tro på.

  Men nå har jeg brukt den i ganske mange uker, i hvert fall mer enn fire, sikkert åtte. Har du noen som helst idé om hvorfor den ikke skal brukes kontinuerlig?

  • November 18, 2013    

   Nei, skal jeg være ærlig med deg så vet jeg ikke hva som er grunnen. Men sånn generelt er det greit å ta en pause fra kosttilskudd innimellom for å la kroppen finne ut at den må klare seg litt selv også…

 2. November 19, 2013    

  Det høres jo logisk ut, men jeg har alltid lurt på hvorfor.

  Og da har jeg satt den bort… ;). Kosttilskuddene mine får en pause nå også i slengen. Takk for at du minnet meg på dette med pauser (som jeg hadde glemt/fortrengt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.