This is reality (kun for slitne mødre)

Ingen er perfekt, og jeg steller meg i rekken over de som prøver sitt beste i en hektisk hverdag med full jobb og familie.
Faktisk, akkurat nå sitter jeg henslengt i lenestolen fordi jeg trenger et lite avbrekk fra kranglende barn. Barne-tv står på i håp om at de vil sette seg i sofaen og forsvinne inn i en transe men “dessverre” vil de ha mammas full oppmerksomhet. Jeg forstår de jo godt, de har vært på skolen i hele dag. Men jeg har selv vært på jobb i hele dag og kjenner at når jeg endelig er hjemme så vil jeg helst bare ta av sminken, ta på joggebuksen, krype opp i sofaen og ha et lite avbrekk. Men det går jo ikke. Jeg er jo mor. Jeg må sette igang med middagen, følge opp lekser, rydde etter frokosten og henge opp tøyet (som har ligget i vaskemaskinen siden tidlig i dag tidlig). En mamma får aldri helt fri.
Dette er ikke ment som klaging. Jeg har jo valgt det selv. Men alle mødre der ute vet hva jeg mener. Noen ganger trenger vi bare litt følelse av å kunne gjøre akkurat det vi vil, når vi trenger det mest.

Jeg tok en kaffe med en venninne i dag og praten gikk som vanlig rundt barna våre. Det blir nemlig sånn når man har fått barn. Det er om å gjøre å dele gode hverdagstips og gode råd generelt. Hun fortalte meg at sist søndag hadde hun gledet seg til en hel inne- og hjemmedag med barna sine. De skulle bake, lage kakao, kose seg og være en familie. Da klokken ble to og de hadde gjort alt som kunne gjøres fikk mor en reality check og fant ut at hun aldeles ikke klarer å levere en “koselig hjemmedag” med barna sine. Det er umulig.

Da jeg feiret bursdagen min forrige helg dreide en samtale seg om kalktabletter. Og det verste av alt var at alle mødrene fant det interessant at kalktabletter gjorde tøyet renere her i Spania. For vannet er jo så hardt.
Haha, skjønner dere eller? Vi er blitt en gjeng gamle kjerringer. Hvor ble det av samtalen om “hvordan tenne mannen” eller “hvor skal vi dra på jentetur neste gang?”.
Nope. Wake up and smell the fish. This is reality.

Jeg traff en annen mamma på parkeringsplassen da jeg hadde hentet minsten på skolen i dag. Hun sa “I dag er en sånn dag” og smalt igjen bildøren. Inne i bilen satt 2-åringen og gråt. Storebroren var sur pga et eller annet med en skolesekk, og hele stemningen var til å tas på. “Nå er jeg en sånn mor som kan bare la de sitte i bilen litt fordi jeg er så sliten og trenger en pause. Og i dag tidlig måtte jeg skru opp musikken så jeg slapp å høre på sutringen deres”.
Jeg måtte bare smile forståelsesfullt og si “Slike dager har vi alle, det blir nok bedre i morgen. Om det er noe trøst så har jeg hatt mange sånne dager selv.”

Det finnes dager man har lyst til å “henge opp ungen på veggen” (som en mor uttalte nylig). Men som svigermor sier (hun som er ei heks, vet dere) “Kjærligheten kommer først.” Og hun har rett. For disse jentene mine er det beste jeg vet i hele verden. Og jeg er evig takknemlig for at jeg har dem.

jentene mine

Jeg vil gjerne høre flere slitne mammahistorier fra dere, så kan jeg trekke litt på smilebåndet og føle meg bra fordi jeg vet det er flere der ute som har det som meg.
Og for dere som ikke har funnet veien til Casa Kaos bloggen så klikk her.


Nå må jeg karre meg inn på kjøkkenet og begynne på bursdagskake til min eldste som blir 6 år i morgen. Og så skal jeg ta meg et glass aquevit. Fordi jeg fortjener det.

13 Comments

 1. December 4, 2013    

  Kjenner meg så godt igjen i det du skriver her Melissa. Dessuten tror jeg at vi mammaer har en tendens til å sette litt for høye krav til oss selv.. Jeg har selv kommet til erkjennelsen at jeg klarer ikke å rekke over alt. Da blir (blant annet) hybelkaninene nedprioritert! 🙂 jeg har også vært alenemor til to, så klarte jeg det, klarer jeg alt. DA var jeg sliten da..!!! Nå har jeg heldigvis skaffet meg en mann som rydder opp etter meg på kjøkkenet 😉 og gratulerer med overstått og dagen i morgen!! Klem

 2. christin foss christin foss
  December 4, 2013    

  Hei Melissa, alle mødre har/har hatt den tiden. Jeg hadde 3 gutter, alle “satset” på alpin – den ene kjørte FIS renn i Hafjell den ene dagen, den andre i Voss dag 2. Jeg kjørte landet rundt hele vinteren igjennom, sto på toppen av alpinbakken hvor det enn var kl. 0730 lørdag og søndag morgen. Hver helg… Nå er de store, tema i venninnegjengen er nå vinprat, mål for jenteturer og hvordan tenne mannen:) Det kommer tilbake – det var bare det jeg ville si:)

  • December 4, 2013    

   Godt å høre. Her går det i hvilket undertøy som er mest behagelig fremfor snasent for ektemannen, *fnis*

 3. Hilde Hilde
  December 4, 2013    

  Bra! Godt å høre melissa, det er en trøst! Jeg gir også tommelen opp for christin foss som minner oss på at det kommer andre tider:-)

 4. December 4, 2013    

  Bra skrevet Melissa! Ja vi som er småbarns foreldre får håpe på at den tiden der det er litt annet fokus en bare barna kommer tilbake..

 5. December 4, 2013    

  Hei Melissa.
  Så stas at du lenker til bloggen min. Tusen takk!
  Min siste samtale var med en annen mor (så klart), og vi diskuterte kuldeutslett rund munnen på barna våre.
  Jippijaje 🙂

  • December 4, 2013    

   Men det er jo viktig 😉

 6. December 5, 2013    

  Så fint innlegg!!
  Sidikou Samuel har nok levd litt for kort til at jeg kan føle det slik. Jeg koser meg omtrent hvert sekund. Men, jeg tror nok ikke permisjonstiden kan sammenlignes med hverdagen som kommer etterhvert. Kan se for meg at det kan bli ganske intenst til tider. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å nyte hver dag med Sidikou Samuel, både når han er ett og to og seksten år, og aldri glemme hvor heldig jeg er som har han. Men sliten, det er jeg sikker på at jeg kommer til å være mange ganger. Jeg synes du er flink jeg!!

  • December 5, 2013    

   Ja, kos deg nå mens han er bitteliten. Selv om det er veldig kjekt at de blir større (for hver alder har jo sin sjarm) så er det noe med den babytiden altså…

 7. Imse Imse
  December 6, 2013    

  Noen dager er bare slik. Jeg streber mondre og mindre etter å være perfekt. Spesielt i disse førjulstider kan det være lurt å ta en realitetssjekk og si til seg selv at det blir jul om en ikke gjør alt en egens mor gjorde. Tak og vegger kan vaskes i februar og ikke i en travel advent.
  Vi gjør enkle ting som å tenne et lys til middagen, selv om middagen er enkel. En kommer langt medd eggerøre, spekemat og oppskårne grønnsaker til middag. Tar 10 minutter å lage til.

 8. Julia Julia
  December 7, 2013    

  Det med kalktabetter var interessant… Kan du ikke utdype litt….jeg bor i Peru og her er vannet sikkert like ille…og helt enig i alt si skriver forresten…

  • December 7, 2013    

   Har ennå tilgode å prøve ut, men de andre mødrene mente tøyet blir mye renere av det! Syns ikke tøyet blir skikkelig rent her nede uansett hvor mye jeg vasker…

 9. Mari Mari
  March 7, 2014    

  Aaamen:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen