Medisterkaker er kanskje forbeholdt juletider, men da jeg lagde dem i julen bestemte jeg meg for at disse nammisene skulle lages året rundt!
Jeg har gjort litt om på oppskriften til svigermor og funnet at disse smaker helt himmelsk gode. Vet ikke helt om jeg tør å kalle de verdens beste, men her i huset er de meget populære i allefall.
Det fine med å lage medisterkaker fra bunn, er at barna syns det er moro å hjelpe til å trille før medisterkakene stekes.

medisterkaker

Du trenger:
1 kg kjøttdeig
0,5 kg fett (lard, hva enn slakteren har)

Dette får du slakteren til å kverne sammen til en grov deig

Krydder:
1-2 ts himalayasalt (jeg liker rikelig med salt så jeg har gjerne i ekstra)
Noen runder med pepperkvernen
1 ts muskat
En god klype allehånde

Resten:
1 ss fiberhusk
3 økologiske egg
2-3 dl fløte

kjøttkaker

Start med å ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin. Tilsett krydderet og sett den på så alt blander seg godt. Ha i resten av ingrediensene. Spar gjerne litt på fløten, i tilfelle det blit bløtt. Du kan godt prøvesteke en kjøttkake og se om du trenger mer væske i den. Men jeg har erfart at det er bra med 2 dl fløte.

Bruk en god jernpanne, ha i rikelig med smør, sett varmen på sånn passe høy og begynn stekingen. Jeg får en rundt 25-30 medisterkaker, avhengig av størrelsen du vil ha på dem. Jentene mine pleier å hjelpe til å lage dem så de får ofte bestemme størrelsen.

La de hvile noen minutter før du spiser de.
Og de holder seg noen dager i kjøleskapet.

_________________________________________
Vil du lage brun saus selv?

Du trenger:
2 store ss smør
1 ts fiberhusk
1-2 ss grovt speltmel
3-4 dl kraft

Smelt smøret og la det begynne å bli brunt. Ha i melet litt om litt. Fiberhusken også. La dette surre godt sammen litt før du heller på kraften, litt etter litt. La det hele koke opp litt og tilsett gjerne litt fløte for å runde hele greia av. Salt og prepre sausen godt. Smak til underveis. Mmmmm

Velbekomme!