Svigermor er ei heks

heksedrikk
Haha, ikke på ordentlig, men når hun kommer med gode råd kan hun virke som ei heks.
En god heks vel og merke.

Da jeg ble forkjølet for første gang etter jeg ble sammen med Aleksander sa han “vi må ringe mor, hun vet råd”. Egentlig ble jeg irritert og tenkte at jeg hadde funnet meg en skikkelig mammagutt. Men det viste seg at det var et veldig godt råd.
“Melissa, du trenger hvitløk, ingefær og sitron. Deretter må du skjære alt i biter og ha i en termos. Hell over kokende vann og la det stå og trekke en stund. Sil av og ha i en stor tekopp, vent til det blir litt lunkent, ha i en god slant manukahonning og drikk til du blir frisk”

Jeg tilsetter også en stor skje kokosolje i for å runde av det hele.
Dette er noe som bør drikke flere ganger gjennom dagen, så lag gjerne ganske mye når du først er i gang.

ingefærte

Vi svigerdøtre er noen ganger litt for stae til å høre på svigermor, men denne “heksedrikken” har jeg tatt med meg videre og sitter faktisk med en kopp i hånden nå. Og tenker at det finnes flere snille hekser lengre opp i nord og drikker det samme.
Dagens råd er å lytte til dem!

14 Comments

 1. November 15, 2013    

  Bra tittel! 😀

  Det høres helt riktig ut det din svigermor sier. Klart det virker. Jeg tror det bare er viktig å få kommet i gang med remedier før forkjølelsen har satt seg skikkelig. Jeg har prøvd mange ulike midler mot begynnende forkjølelse, mange har virket, og blant annet sist jeg var i ferd med å bli forkjølet kjørte jeg på med solhattdråper, dvs tinktur fra apoteket, det funket også. Jeg ble ikke syk. (Hurra!)

  Jeg har generelt veldig tro på naturens helbredelseskraft :0)

  Ønsker deg god helse og en god tur til Valencia! (En av våre favorittbyer hvor vi ønsker oss leilighet…). En helg med mannen din der høres vidunderlig ut.

  Klem og sånt

  • November 15, 2013    

   Artig at du nevner solhatt. Det kommer på bloggen neste uke. Må bare vente til det kommer ut i bladet først så jeg ikke røper for mye 🙂

   God helg du også! Me love Valencia også!

 2. November 15, 2013    

  Tøft! Jeg kommer tilbake og leser om solhatt :0)

  PS – Skulle du ønske å skrive om reisetips til Valencia vil det bli godt mottatt 😉

  • November 15, 2013    

   Blir svett av tanken på å lage sånne reisetips, hehe. Har nok med å traske rundt og shoppe, drikke kaffe, spise tapas og det hele. Men skal ha med kamera, så kan jo se hva jeg kan lage på søndagskvelden!? Det er noen som ønsker med hverdagsblogging, så jeg kan sikkert pøse på med litt “sånn har vi hatt det i helgen” om det er ønskelig..
   Det kommer nok til å være kaos da over 20.000 løpere stiller til start på søndagsmorgen!

 3. Gry Gry
  November 15, 2013    

  Ja, man skal ikke kimse av en svigermor. Bra tips det der! God bedring og tvi tvi i innspurten i morgen 🙂

  • November 15, 2013    

   Nei, de kan faktisk sitte på veldig mange gode råd. De har jo levd litt lengre enn oss, og før det tok helt av med kunstig søtning og det hele! År 2013 råd kunne like gjerne vært “Kok opp renset vann to ganger (fare pga bakterier om du koker kun én gang) og ha i en ingefærterning. Søt med aspartam. God bedring. Gå til doktoren neste dag om det ikke har gitt seg!

   Tænks! Løpet er på søndag morgen. Også er det meldt litt regn. Argh. Jaja, det er ikke jeg som skal løpe i fire timer!

 4. November 16, 2013    

  Høres ut som du har fått fine råd 🙂

 5. November 16, 2013    

  Ikke stress med reisetips, kjære deg. Kjenner jeg angrer litt på den impulsive uttalesen akkurat nå.

  Jeg skjønner deg nemlig veldig godt når du skriver at du blir svett av oppgaven. Jeg har tenkt samme tanken selv mange ganger, altså hatt ambisjoner om å lage reisereportasjer eller reisetips til bloggen og blitt svett av det. Men så har vi (heldigvis!) endt opp med å spise, drikke, sove middag (!), traske rundt, bare bare nikose oss. Jeg tror det er sunt å legge blogging tilside når man reiser bort jeg.

  Altså, rettelse – jeg ønsker meg slett ikke reisetips fra Valencia 😉

  • November 16, 2013    

   Hehe, tror ikke jeg hadde laget noe særlig bra tips heller.. surrer litt rundt som jeg føler for og har som regel ingen plan. Men jeg skal gi deg et godt tips på spisested! Afarro! Nydelig mat!

 6. November 17, 2013    

  Hehe, fin heksedrikk 😉 Men er litt usikker på om ikkje honning ville gjort meg vondt verre. Er veldig følsom for sukker og har egentlig ikkje prøvd meg på honning. Ka trur du? 🙂 Er det andre stoff i honning som kan hjelpe? 🙂

  • November 17, 2013    

   Hei på deg!

   Jeg er jo egentlig enig i det og i utgangspunktet vil jeg ikke bruke honning pga sukkeret. Men en sjelden gang har jeg det i teen, og det har vist seg at honning har antibakterielle egenskaper. Uansett, du kan jo bruke noe annet om du vil. Meningen er å få i seg hvitløken, ingefæren og sitronen 🙂

 7. Ann Kathrin Ann Kathrin
  November 28, 2013    

  Nok et godt tips. Det er så fint og stikke innom denne bloggen i ny og ne, mange gode tips kommer opp her 🙂 Det er fint 🙂

  • November 28, 2013    

   Så koselig. Takk! Etter 2 år har jeg fått litt info i arkivet ja…

 8. Eva Isabel Eva Isabel
  June 4, 2017    

  Husket jeg hadde lest dette innlegget for en stund tilbake. Så nå tester vi ut her i huset. Håper det gjør under for småpjuske kropper. Var ihvertfall futt i koppen. Fortsatt god pinse.

No Pings Yet

 1. Tid for sykdom | Melissa Spania on March 8, 2015 at 13:14
 2. Jeg, en vanlig mamma | Melissa Spania on December 20, 2018 at 09:37

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.