Surdeigsspelt med gulrot og frø

surdeigsbrød

Du trenger:
3 ss surdeigsstarter
500 gram grovt speltmel
4 dl vann
2 gulrøtter ferdig raspet
1 dl solsikkefrø
1 dl knuste linfrø (går sikkert fint med hele frø, men jeg hadde ferdigknuste allerede)
1 ss havsalt
2 ss olivenolje

Slik gjør du:
Husk å bruke plast, tre eller glass når du har med surdeigsstarter å gjøre. Den liker ikke metall.
Begynn med å røre ut starteren i litt av vannet. Deretter sper du på med mer vann til den er løst opp. Nå kan du ha i resten av ingrediensene og bland alt sammen. Min deig ble litt klissete, og det gikk fint å bruke muskelkraft til å røre alt sammen. Noen ganger har jeg blandet deigen sammen i kjøkkenmaskinen først, og deretter hatt deigen i en plastbolle og så blandet i surdegisstarteren. Det funker det også.

Når alt er blandet sammen, la deigen stå og heve i noen timer (min står gjerne 6 timer) før du har deigen over i en brødform og lar den heve for andre gang, for eksempel over natten. Med andre ord, dette er perfekt for litt travle mødre. Miks alt sammen og la den stå til du får tid til å steke brødet!

Stek brødet på 200 grader i ca 45 minutter. La det kjøle seg litt ned før du skjærer det opp. Jeg pleier å fryse ned skiver så jeg alltid har brød i fryseren til barna.
Det kan være en idé å raspe gulrøttene enda finere om barna er kresne på farger i brødet.

12 Comments

  1. Veronica Blomst Veronica Blomst
    February 17, 2014    

    For en fin ide å ha gulrøtter i brød. Jeg baker kaker med gulrotrasp, blir brødet saftigere kanskje?

    • February 17, 2014    

      Ja, det ble skikkelig saftig. Og godt etter en runde i brødristeren også!

  2. kathvabo kathvabo
    February 17, 2014    

    Nam! Det skal jeg jammen lage senere 🙂

  3. Ellinor Ellinor
    February 17, 2014    

    Ser digg ut, det må testes neste gang 🙂 Har jo bakt surdeigsrundstykker med gurot . Har du prøvd tørket brennesle i brødet ?? Det pleier jeg og bruke <3

    • February 17, 2014    

      Nei, det har jeg aldri prøvd. Skal se om jeg får tak i det her! Takk for tipset!

  4. Maren Marie Maren Marie
    February 17, 2014    

    Nam!

  5. kathvabo kathvabo
    February 17, 2014    

    Nå står det til heving 🙂 Og halve tuppen på tommelen gikk med i samme slengen 😉

    • February 17, 2014    

      Uæææ? Skar du deg i tommelen?

  6. Tone Klungtveit pedersen Tone Klungtveit pedersen
    February 17, 2014    

    Kan man lage starter selv?

    • February 17, 2014    

      Ja, men jeg har ikke gjort det før så jeg vet ikke hvordan man gjør det… skal jeg finne en link til deg? Eller sjekk inne på kraftmammabloggen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen