Surdeigspolarbrød



Flere av dere følgere fra Helsesnappen har spurt etter oppskrift på polarbrødene jeg lagde i dag, så her kommer en oppdatert versjon. De opprinnelige polarbrødene postet jeg for noen år siden men jeg har gjort noen endringer. Har du ikke surdeigsstarter bruk tørrgjær.

Du trenger:
100g økologisk havregryn (knuses til mel i blender, evt havremel om du har)
900g speltmel (jeg brukte ca 70% grovt og 30% fint)
2 ss lønnesirup (bruk honning om du har)
1/2 ts himalayasalt
6 dl vann
2-3 ss surdeigsstarter

Slik gjør du:
Bland alt dette sammen til en fast litt klissete deig. En kjøkkenmaskin kan være til god hjelp.
La deigen stå under et klede over natten.

Neste morgen blander du i:
2 økologisk egg
…evt litt mer mel om deigen blir for klissete

Bruk en skje og lag “klatter” som du legger på et bakepapir.
Stek i ovnen på ca 170 grader i ca 15 minutter.

La de kjøle seg litt ned før du skjærer i dem.

1 Comment

  1. Lajla Lajla
    February 2, 2017    

    Ser tipp topp ut 🙂 – men etterhever du ikke ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen