Surdeigspannekaker til kidsa!Jeg syns det er hyggelig at jentene mine har besøk med hjem, og hos oss står nesten alltid døren åpen. Men det kommer til et punkt hvor barna roper i kor at de er sultne, og da tryller jeg ofte frem en allerede preppa og klar surdeigsrøre klar til steking. Vi snakker voksenpoeng, hehe. Eller egentlig er det “av erfaring bør jeg ha noe klart” 😉
Denne oppskriften er en klassiker og jeg har enda tilgode at noen sier de ikke liker den.

Du trenger:
8 dl mel til sammen. Jeg har i ca 50/50 lyst og grovt speltmel
6 dl vann
2 dl med surdeigsstarter
6 egg
125 gr. smeltet smør
1 tskj. salt
6 ss sukrin/xylitol/kokosblomstsukker/hva enn du har (kan utelates)

Slik gjør du:
Kvelden i forveien blander du mel, vann og surdeigsstarter. La dette stå med et klede over seg på et lunt sted. La stå i minst 8-10 timer.

Neste morgen:
Egg og smør piskes sammen, deretter ha i resten av ingrediensene. Det er ikke nødvendig med søtning, men jeg pleier å ha i sukrin for å søte opp det hele da det kan bli litt syrlig smak på surdeigen. La gjerne røren stå i 15 minutters tid så den “setter seg litt”.

Stekes i masse godt smør og serveres med litt lønnesirup på.

Har du ikke surdeigsstarter kan du også prøve deg på disse raske pannekakene.

Relaterte blogginnlegg:
Hvordan bake surdeigsbrød
Surdeigspannekaker med bacon

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.