surdeigspannekake

Forskjellen på surdeigspannekaker og vanlig pannekaker er at du har behandlet kornet riktig på forhånd slik at glutenet blir brutt ned og nøytralisert. Det blir ikke glutenfritt, men blir langt lettere for magen å fordøye og i tillegg blir den glykemiske indeksen lavere.

surdeigspannekaker

Har du en surdeigsstarter i hus lager du ca 4 dl med starter kvelden i forveien. Det vil si 1 ss med surdeigsstarter i en glass- eller plastbolle, deretter tilsetter du mel og vann til du får ca 4 dl med grøtkonsistens av blandingen. Legg et klede over og la stå til neste morgen.

Neste morgen har du i:
4 egg
1 dl med fløte eller annen væske
2 ss smeltet smør eller ghee
1 tskj mineralsalt
evt søtning, for eks stevia/sukrin/kokosblomstsukker

Rør godt og la stå i 5 minutter så det sveller litt.
Stekes i smør på litt høy varme. Bruker du støpejern må mye smør til.

Serveres med lønnesirup over (ref bildet over, og det med små barnefingre oppi)
Smaken kan virke litt syrligere enn hva du er vant med, men med godt tilbehør merkes ikke dette.

Er det pannekaker til overs, send gjerne med i matpakken:

matpakke

Relaterte bloggposter:
Hvilken matboks bør du velge? Klikk her for å se hva jeg bruker.
Lag enkle polarbrød selv. Klikk her.