Surdeigspannekaker til frokost

surdeigspannekake

Forskjellen på surdeigspannekaker og vanlig pannekaker er at du har behandlet kornet riktig på forhånd slik at glutenet blir brutt ned og nøytralisert. Det blir ikke glutenfritt, men blir langt lettere for magen å fordøye og i tillegg blir den glykemiske indeksen lavere.

surdeigspannekaker

Har du en surdeigsstarter i hus lager du ca 4 dl med starter kvelden i forveien. Det vil si 1 ss med surdeigsstarter i en glass- eller plastbolle, deretter tilsetter du mel og vann til du får ca 4 dl med grøtkonsistens av blandingen. Legg et klede over og la stå til neste morgen.

Neste morgen har du i:
4 egg
1 dl med fløte eller annen væske
2 ss smeltet smør eller ghee
1 tskj mineralsalt
evt søtning, for eks stevia/sukrin/kokosblomstsukker

Rør godt og la stå i 5 minutter så det sveller litt.
Stekes i smør på litt høy varme. Bruker du støpejern må mye smør til.

Serveres med lønnesirup over (ref bildet over, og det med små barnefingre oppi)
Smaken kan virke litt syrligere enn hva du er vant med, men med godt tilbehør merkes ikke dette.

Er det pannekaker til overs, send gjerne med i matpakken:

matpakke

Relaterte bloggposter:
Hvilken matboks bør du velge? Klikk her for å se hva jeg bruker.
Lag enkle polarbrød selv. Klikk her.

3 Comments

  1. February 14, 2017    

    They great put up, i will subscribe on your RSS. I seen which you may require some aid with maintaining your website, this informative article is excellent for providing ideas on how to preserve your site for inexpensive. It served me continue to keep my private and enterprise site functioning easily.

  2. March 1, 2017    

    Amato scrive:è impossibile fermare una pallina posta in cima ad un piano inclinato, anche se l’inclinazione è impercettibile. eppure ci dovrà pur essere una fottuta eccezione!!…<>…condivido la splendida analisi caro Gianp.

  3. March 15, 2017    

    Many thanks for creating the effort to discuss this, I feel strongly about this and like studying a great deal more on this matter. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your website with a great deal more info? It’s very beneficial for me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen