Jeg har alltid elsket pannekaker, og jeg har alltid elsket bacon.
Og det var helt nytt for meg at man kunne ha bacon inni pannekakene inntil min venninne fra Vestlandet nevnte i forbifarten at hun skulle hjem og steke pannekaker og bacon til middag til gutta sine. “HÆ? Pannekaker med bacon? Jeg måtte hjem for å teste det ut, og siden den gang for noen år siden steker jeg nesten alltid opp bacon i små biter samtidig med pannekakene. For dette var jo faktisk en utrolig digg kombo (jeg har bare glemt å skrive om det på bloggen!).
Jeg baker en del surdeigsbrød om dagen og da jeg satte en deig, tok jeg likeså litt til side og hadde i pannekakerøren. Jeg lot surdeigen stå og syrne over natten før jeg blandet i resten.
Røren ble slik:
4 dl fløte
3 store egg
2 dl speltmel som har ligget og syrnet over natten (Jeg scoopet bare av litt av deigen som egentlig var til surdeigsbrødet)
1 klype salt
3 ss smeltet smør
Litt sukrin
Bland alle ingrediensene sammen og la røren stå og svelle litt. Stek hver pannekake i rikelig med smør.
Samtidig steker du bacon i små biter som serveres med pannekakene. Og ikke glem lønnesirupen!
[…] Jeg syns det er hyggelig at jentene mine har besøk med hjem, og hos oss står nesten alltid døren åpen. Men det kommer til et punkt hvor barna roper i kor at de er sultne, og da tryller jeg ofte frem en allerede preppa og klar surdeigsrøre klar til steking. Vi snakker voksenpoeng, hehe. Eller egentlig er det “av erfaring bør jeg ha noe klart” Denne oppskriften er en klassiker og jeg har enda tilgode at noen sier de ikke liker den. Du trenger: 8 dl mel til sammen. Jeg har i ca 50/50 lyst og grovt speltmel 6 dl vann 2 dl med surdeigsstarter 6 egg 125 gr. smeltet smør 1 tskj. salt 6 ss sukrin/xylitol/kokosblomstsukker/hva enn du har (kan utelates) Slik gjør du: Kvelden i forveien blander du mel, vann og surdeigsstarter. La dette stå med et klede over seg på et lunt sted. La stå i minst 8-10 timer. Neste morgen: Egg og smør piskes sammen, deretter ha i resten av ingrediensene. Det er ikke nødvendig med søtning, men jeg pleier å ha i sukrin for å søte opp det hele da det kan bli litt syrlig smak på surdeigen. La gjerne røren stå i 15 minutters tid så den “setter seg litt”. Stekes i masse godt smør og serveres med litt lønnesirup på. Har du ikke surdeigsstarter kan du også prøve deg på disse raske pannekakene. Relaterte blogginnlegg: Hvordan bake surdeigsbrød Surdeigspannekaker med bacon […]