surdeigspannekaker

Jeg har alltid elsket pannekaker, og jeg har alltid elsket bacon.
Og det var helt nytt for meg at man kunne ha bacon inni pannekakene inntil min venninne fra Vestlandet nevnte i forbifarten at hun skulle hjem og steke pannekaker og bacon til middag til gutta sine. “HÆ? Pannekaker med bacon? Jeg måtte hjem for å teste det ut, og siden den gang for noen år siden steker jeg nesten alltid opp bacon i små biter samtidig med pannekakene. For dette var jo faktisk en utrolig digg kombo (jeg har bare glemt å skrive om det på bloggen!).

Jeg baker en del surdeigsbrød om dagen og da jeg satte en deig, tok jeg likeså litt til side og hadde i pannekakerøren. Jeg lot surdeigen stå og syrne over natten før jeg blandet i resten.
Røren ble slik:
4 dl fløte
3 store egg
2 dl speltmel som har ligget og syrnet over natten (Jeg scoopet bare av litt av deigen som egentlig var til surdeigsbrødet)
1 klype salt
3 ss smeltet smør
Litt sukrin

Bland alle ingrediensene sammen og la røren stå og svelle litt. Stek hver pannekake i rikelig med smør.

Samtidig steker du bacon i små biter som serveres med pannekakene. Og ikke glem lønnesirupen!