Surdeigshamburgerbrød

Vi har besøk av Paleopappa og hans familie denne uken. Og da minsten skulle feire bursdagen sin i helgen troppet hans kone opp og bakte surdeigshamburgerbrød til store og små.



Hun brukte oppskriften til kokken Karla Sivertsen som var slik:





Surdeigshamburgerbrød

Du trenger:
10 dl melk (vi brukte cashewnøttmylk)
1500 g speltmel (ca 50/50 lyst og grovt)
2 stk egg
100 g lønnesirup
40 g havsalt
400 g surdeig (frisk og boblende)

Slik gjør du:
Kvelden i forveien mater du starteren med grovt spelt slik at du har 400 dl med starter. La stå over natten.

Neste morgen:
Obs! Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland alt sammen i en stor bolle og rør for hånd til alt er godt blandet. Er deigen for bløt, ha i mer mel. Er deigen for hard, ha i mer mylk (jeg skriver mylk siden vi ikke bruker vanlig kumelk, om noen lurte).
Dekk bollen med et fuktig klede og la deigen hvile en times tid i romtemperatur så surdeigen kan kose seg.



Hvelv ut deigen på kjøkkenbenken, kna den litt for hånd og deretter la den hvile 15 minutter i bollen med samme klede over. Del deigen i biter og trill kuler som du former til hamburgerbrød i den størrelsen du ønsker. Disse hever litt i ovnen så lag de heller litt flatere og mindre.
Pensle med egg og strø over sesamfrø.
La brødene heve på brett resten av dagen til de dobler seg i størrelse.

Stek brødene på 220 grader til de er gylne.
La de hvile før du skjærer i dem.

Oppskriften til Karla finner du her.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen