Surdeigsbrød med deilige ingredienser!

Jeg spiser en del surdeigsbrød for tiden, tross for at jeg har et lavkarbokosthold. Det er godt, metter lenge og jeg har begynt å fylle det med nye ingredienser. Favoritten for tiden er valnøtter, chia, en neve rosiner, himalayasalt og evt en liten neve linfrø. Det er bare å prøve seg frem.
Dette derimot er alltid en sikker vinner:

Surdeigsbrød

Jeg blandet først ut starteren med vann og grovt speltmel, og deretter hadde jeg i minst 1 dl med chiafrø, en teskje med himalayasalt og en god håndfull nøtter. Deretter fikk det stå og syrne i minimum 10 timer.

Når jeg steker surdeigsbrød sørger jeg først og fremst for skikkelig varm ovn. Jeg setter inn brødene, har i en stor kopp med vann i bunn og setter ned varmen til ca 180 grader. Så får de stå i minst 1,5 time, men ofte oppimot to timer da jeg opplever med min ovn at det blir bedre resultat.
Det er forøvrig viktig å ta brødene ut av formen etter endt steking og la de hvile gjerne over natten med kun et klede over seg så de får satt seg skikkelig. Ellers bare smuldrer det seg opp.

surdeigsbrød

Surdeigsbrødbaking kan du lese mer om her.
Og hvis du ikke har surdeigsstarter kan du jo bake et annet lavkarbo brød? Bare se her så har du flere oppskrifter på brød.

Om dere lurer på om surdeigsbrød er lavkarbo så kan jeg si at jeg har erfart selv når jeg spiser dette brødet så pøser jeg på med godt pålegg som avokado, gode oster, majones og kokosolje som holder meg mett i timesvis. Jeg får ikke blodsukkerfall. Da blir de rundt meg glade, for jeg blir et monster når jeg er sulten!
En venninne av meg måler blodsukkeret før og etter frokost og det har hendt at blodsukkeret hennes har gått ned etter hun har spist surdeigsbrød. Sånt liker vi!

9 Comments

  1. February 1, 2013    

    Surdeigsbrød har lenge vært noe jeg har hatt lyst til å prøve å lage. Må bare få ut fingern!:) Ikke bare bare å skaffe seg nye vaner 😉 God helg!

    • February 1, 2013    

      Ja ikke sant. Men når du er i gang så vil du ikke slutte! Det går som en vanlig rutine dette med surdeigsbrødet. Mannen rører mens jeg heller. En sånn liten morgengreie vi har sammen, haha

  2. February 1, 2013    

    Surdeigsbrød har lenge vært noe jeg har hatt lyst til å prøve å lage. Må bare få ut fingern!:) Ikke bare bare å skaffe seg nye vaner 😉 God helg!

  3. Mona Mona
    February 1, 2013    

    ja! jEG VIL lese om graviditet! Jeg er gravid i uke 23 og siden det er mitt første vil jeg gjøre alt jeg kan som er bra.
    Så fint at du skal skrive om det. Jeg følger med som alltid!

    • February 1, 2013    

      Så gøy å høre Mona!
      Jeg skal knake ut noen innlegg i helgen jeg.
      Ha en fin fredag!

  4. February 1, 2013    

    Ååå YES!!! Ble kjempeglad nå! Gleder meg veldig til å lese om graviditet! Jeg tenker så mye på hva jeg burde passe ekstra godt på nå fremover. Har skjønt at folat, omega 3 og d vit er spesielt viktig. Og et økt proteinintak har jeg også hørt.
    Du er så kunnskapsrik og flink Melissa så dette gleder jeg meg veldig til!

    • February 2, 2013    

      Jg skal gjøre mitt beste. Det er jo et stort tema det å vær gravid så jeg kan ikke få med alt. Men jeg kan i allfall dele noe av hva jeg selv gjorde…

  5. Helle Helle
    May 4, 2014    

    Hurra!! For en fantastisk blogg! Jeg lurer på en ting. Familien her prøver å lære oss nye gode vaner, nå er brødet kuttet ut, men hvorfor er surdeigsbrød bra? det er jo speltmel i den. 🙂

    • May 5, 2014    

      Det har du rett i, men siden det står og syrner lenge, brytes både glutenet og karbohydratene ned. Ikke helt men mye.
      Vi gikk lenge uten brød før vi begynte med surdeigsbrød, og jeg syns det er greit å ha det tilgjengelig de gangene jeg har lyst på ei skive. Og barna liker det!

No Pings Yet

  1. Bruksområdene til chiafrø | Melissa Spania on November 23, 2014 at 20:46

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen