Havregrøt inneholder en del karbohydrater, men har du i nok sunt fett og ekstra med protein så blir ikke havregrøten så ille for blodsukkeret alikevel.

Jeg pleier blande sammen:
2 dl økologiske havregryn
2 dl mandelmelk (eller rismelk) og
2 dl vann

Varm dette opp forsiktig i en kjele

Tilsett nå for eksempel:

1-2 ss kokosolje
1 ss hampprotein (obs, gjør grøten litt grønnaktig!)
1-2 ss knuste linfrø, kvernet nøtter, goji osv
1-2 ts chiafrø
En liten neve bær

Strø over kokosblomstsukker. Det smelter… og smaker karamell! Mmmm!
Kokosblomstsukker har en GI på kun 33 (agavesirup har 40) og dessuten inneholder den 7x mer antioksidanter enn vanlig rørsukker. Et utrolig bra alternativ til sukker, fruktose eller brunt sukker.
Denne er meget populær hos mine barn, og de får dette ofte til frokost eller kvelds.

På det øverste bildet har jeg strødd kanel og kokosblomstsukker. På det nederste bildet ser du psyllium husk (fiberhusk), hampprotein og knuste linfrø.