Supergrøt

Havregrøt inneholder en del karbohydrater, men har du i nok sunt fett og ekstra med protein så blir ikke havregrøten så ille for blodsukkeret alikevel.

Jeg pleier blande sammen:
2 dl økologiske havregryn
2 dl mandelmelk (eller rismelk) og
2 dl vann

Varm dette opp forsiktig i en kjele

Tilsett nå for eksempel:

1-2 ss kokosolje
1 ss hampprotein (obs, gjør grøten litt grønnaktig!)
1-2 ss knuste linfrø, kvernet nøtter, goji osv
1-2 ts chiafrø
En liten neve bær

Strø over kokosblomstsukker. Det smelter… og smaker karamell! Mmmm!
Kokosblomstsukker har en GI på kun 33 (agavesirup har 40) og dessuten inneholder den 7x mer antioksidanter enn vanlig rørsukker. Et utrolig bra alternativ til sukker, fruktose eller brunt sukker.
Denne er meget populær hos mine barn, og de får dette ofte til frokost eller kvelds.

På det øverste bildet har jeg strødd kanel og kokosblomstsukker. På det nederste bildet ser du psyllium husk (fiberhusk), hampprotein og knuste linfrø.

4 Comments

  1. Lisa Lisa
    August 9, 2013    

    Ser nederste bilde av din havregrøt har fiberhusk:-)
    Lurte bare på hvor mye du tilsetter pr porsjon?

    Liker bloggen din utrolig godt. Mye nyttig med tanke på mine matintoleranser.

    • August 9, 2013    

      Jeg pleier å tilsette kanskje en skje? Spiseskje om jeg ikke husker feil.

      Så fint du liker deg her inne!

  2. Tellef Tellef
    January 5, 2014    

    Palmesukker / kokosblomstsukker er utvilsomt bedre enn raffinert sukker, men GI-verdien er neppe 33. Det er tross alt ca 75% sukrose samt fruktose og glukose, ca 5% av hver. Det er et Filippinsk institutt som hevder at GI er 35. En stor Indisk produsent oppgir GI på 56.33, som virker mer sannsynlig. Jeg bruker noe palmesukker, men søter mest med stevia. For info så har jeg ikke diabetes, og bruker mye karbohydrater. Grovbrød er andre retter basert på 70-100% fullkorn. Raffinert sukker brukes aldri.

    • January 5, 2014    

      Mulig du har helt rett! Jeg har også hørt dette siden denne bloggposten ble postet. Takk som gjør oss oppmerksomme på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen