Sprøtt og godt!

Disse ble sprø, og jeg jubler for de falt skikkelig i smak hjemme hos oss. Barna ville ha mer og jeg er fornøyd med oppskriften etter å ha prøvd meg frem flere ganger.Dette trenger du:

3 dl solsikkefrø
1 dl kvernede mandler
1/2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
1/2 dl gresskarkjerner
2 ss fiberhusk
5 dl kaldt vann
En passe fin klype himalayasalt

Bland alt sammen i en stor bolle og la det stå noen minutter så fiberhusken får satt seg litt. Denne deigen var rimelig klissete og jeg trodde jeg trengte mer fyll i den, men det gikk så fint så.

Ha i bakepapir i en stor form/brett (gjerne den som “tilhører” ovnen) og smør godt utover med en slikkepott. Liker du tynne knekkebrød tror jeg røren holder til to brett.

Sett i ovnen på 160 grader og la de stå en time. Jeg satte faktisk ned varmen littegrann for jeg syns de ble litt brune på toppen men så satte jeg den opp mot slutten igjen. Så følg med, alle ovner er forskjellige!

Sånn ca etter 45 minutter tok jeg ut brettet og skar firkanter før jeg stekte de videre litt til. Dette er for at det er lettere å brekke de opp etterpå.


Ta ut brettet og la knekkebrødene få hvile til de er helt kalde. Jeg var så sulten så jeg brakk av et par ruter mens de var lunkne. Disse var da litt myke. Så det gjelder å la de stå i ovnen lenge om du liker skikkelig sprø knekkebrød.


GOD BAKING!

3 Comments

 1. September 20, 2012    

  Nesten samme oppskrift som jeg bruker 🙂

  • September 20, 2012    

   Ja, det ligner sikkert på flere oppskrifter tenker jeg.

 2. Nadia Nadia
  October 26, 2012    

  Jeg prøvde å lage sisse i går, og de ble kjempegode… men jeg la de i en kakeboks, i dentro at de ville holde seg sprø. men neida, de ble myke og ekle, og de gikk rett i bosset.

  Hvordan skal de egentlig oppbevares??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.