Du trenger:
1 egg
1 ss kokosmel
1 ss peanøttmel
2 dl kvernede mandler
1 dl sukrin/kokosblomstsukker
75 gram smeltet smør
10 dråper Stevia med vaniljeessens
….eventuelt 1 ss med nøttesmør om ønskelig, men det er ikke et must
Bland sammen alt i en bolle.
Vask deg godt på hendene og trill kuler som du deretter presser ned med fingrene.
Sett de inn i ovnen på ca 170 grader i 10-15 minutters tid. Følg med så de ikke brenner seg!
La de kjøle seg litt ned før de nytes. De er best når de er varme, men de kan falle fra hverandre.
Disse er supre å sende med i matpakken. Se her for matpakketips. Da kan dere se kjeksen i den ene matboksen.
Fine kjeks 🙂
Takk, de var gode også 🙂
Åh, nammis! Tror jeg får prøve disse i helga. Blir det veldig mye smak av kokosblomstsukkeret? Har det stående, men har ikke bakt med det enda. Kanskje blande med sukrin siden smaken er litt annerledes?
Ai ai, kokosblomstsukker er jo såååå godt! Smaker karamell! Så om du ikke er på strikt lavkarbo er det perfekt å bruke denne type søtning, for den er helt naturlig. Og rå. 🙂
Okaaai, da kjører jeg på med en dl kokosblomstsukker og krysser fingra for at jeg blir like begeistra som du 😀
Jeg tror de blir supre i smaken. Du kan jo smake litt til før du har oppi like mye sukker i tilfelle det blir for søtt? Det beste er å smake litt på deigen underveis så du får den som du vil… lykke til og fortell gjerne hvordan de ble!
Ser deilige ut!!! Blir de sprø??? Har ikke peanøttsmør…. noe annet jeg evnt.kan bruke istedenfor ?
Det kan du helt sikkert! Mulig du kan sløyfe det helt. Det var egentlig ikke meningen å ha det oppi men så plutselig hadde jeg tatt oppi uten at jeg tenkte meg om, haha. Noen ganger går det på autopilot.
De blir ikke sprø nei, de er litt myke i midten. Men lager du de tynne blir de nok sprø. GOD BAKING!
Disse fikk jeg lyst på! Husker jeg lagde noen mandelkjeks for noen år siden (en Fedon Lindberg oppskrift) og de var såå gode. Tror jeg skal prøve meg på disse men bruke linfrø”egg” og kokosolje istedenfor egg og smør.
Lagde dem i går og de var kjempegode. Jeg brukte en ekstra skje kokosmel istedenfor peanøttmel for det hadde jeg ikke i hus, men de ble gode likevel og nå er det ikke flere igjen..både store og små fikk de med i skibakken.
Takk for sjokoladetipset også. Ble så gode atte, hadde noen dråper presset appelsin i noen, nam.
Tenkte først å lage surdeigsbrød, men det så ut til å være litt over mine evner, så det ble et lavkarbobrød!
Fin dag:-)
Supert Siv! Bra at det gikk fint med mer kokosmel.
Når du kommer ned til Spania igjen så kan du få med deg surdeigsstarter vettu, så kan du begynne med surdeigsbrød. Imellomtiden er lavkarbobrød supert 🙂
Hils til gutta!