#spismeregg


Se hva jeg fant i dag tidlig da jeg skulle stelle med hønene:

FEM egg!
økologiske egg

Altså, vi har én hvit høne i flokken, og hun heter Blanca. Under morgenstellet i dag fant jeg ut at hun har flyttet på plassen sin hønsehuset, og jommen meg lå det ikke 5 hvite egg der! Det var godt, jeg var litt redd hun var stresset om dagen siden vi ikke har funnet hennes egg.
Tenkte på Gry Hammer sin “hønepøne” som banker på om morgenen og kommer inn i huset for å legge egget sitt hver morgen (dere må følge henne på instagram, hvor hun deler klipp fra hverdagen sin!). Det hadde jo vært rent praktisk å få egget inn hver morgen, men vi har 9 andre damer som også skal legge egg og da kan det bli litt mye fjær (og drit på gulvet!) inne hos oss.

Nok høneprat.
Husker dere #visfremlunsjen som vi hadde gående i fjor påske? Det var jo så moro å se alle bidragene. Tror det var mange som plukket opp inspirasjon fra andre, noe som var hele poenget mitt med den utfordringen. Bare se her:

visfremlunsjen

Jeg tenkte å dra igang en ny utfordring, men denne gangen i form av eggeretter. Hashtaggen blir altså #spismeregg og målet er å spre det glade budskap om at egg er sunt å spise, og kan fint spises hver dag!

For å bidra, trenger du bare å hashtagge bildet ditt på Instagram med #spismeregg og gjerne @melissaspania så jeg ser at dere har bidratt. Så fort det kommer inn bilder, legger jeg inn noen utvalgte her på bloggen for å dele videre.

Er dere med?
Det må ikke nødvendigvis være et bilde av et kokt egg eller en omelett, men det kan være eggemuffins, eggeplomme i maten, trollkrem og hva enn. Så lenge det er brukt egg i retten er det nok.

Og siden vi er inne på dyrene mine, deler jeg noen bilder fra i morges.
Selv om jeg fyller rent vann til dem, foretrekker de utrolig nok å drikke møkkete vann fra bakken. Jaja, dyr er rare. Og Peppa (hun svarte) er utrolig glad i å bli spylt med hageslangen! Jeg skal filme og vise dere en dag, det er helt utrolig herlig å se henne fryde seg i vannet. Skjønner henne godt, hun er jo helt svart og vi har ganske fin temperatur om dagen.

dyrenemine

Nok skravvel fra min kant, håper alle har en fin mandag!

7 Comments

 1. March 24, 2014    

  Noe så herlig! Du får meg til å ville flytte sørover og kjøpe høns og griser asap 😀 Jeg skal forsiktig begynne å introdusere eggeplomme om en ukes tid, krysser fingrene for at det går bra og jeg kan være med på hashtaggingen :)) Ha en nydelig dag videre!

  • March 24, 2014    

   Håper det går bra! Det er dessverre mange som er intolerante mot egg 🙁

 2. Billie Billie
  March 26, 2014    

  SUPERT initiativ!

 3. Elizabeth Elizabeth
  March 26, 2014    

  Så koselig det ser ut! Men du hvet at brune høner også kan legge hvite egg? Fargen på fjærene har ingen betydning for fargen på eggene. Kanskje du vet det, var bare litt vanskelig å forstå ut i fra teksten 🙂

  • March 26, 2014    

   Nei, det visste jeg ikke. “Alle” sier at hvite høner legger hvite egg og brune legger brune. Hmm, takk for info!

 4. Elizabeth Elizabeth
  March 26, 2014    

  Årsaken til fargen på eggene er fargen på øresteinen til hønen. Du se hvilken farge egg en høne legger ved å se etter fargen på ørelappen den har på kinnet 🙂

  • March 27, 2014    

   Stilig, nå lærte jeg noe nytt! Takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen