Spiselige ville vekster og blomster!

I går var jeg på kurs, og jeg fikk testet smaksløkene mine til de grader!
Kurset ble holdt av Solskinnet, og Rita hadde gjort klart denne tallerkenen til oss da vi satte oss til bords:

IMG_3916

Vi fikk en liten innføring i hva de forskjellige vekstene var og alle tygde lenge på sine kvaster. Mine favoritter på tallerkenen var pestoen i midten, laget på skvallerkål (kult navn?), ramsløken og den melkesyrede løvetannblomsten (egentlig var alt knallgodt!). Spennende smaksopplevelser altså!

Deretter fikk vi suppe som var laget på ramsløk. Denne lille grønne løken var en liten intens hvitløksbombe!
Suppen fikk en god smørklatt i, litt rørosrømme og så rikelig med hjemmelaget urtesalt.

IMG_3461

Til dessert fikk vi is med rosevann, granstrø og en fiol. Friskt og godt!

IMG_3470

Og som alltid møter man herlige mennesker på kurs. Gry Hammer, Vibeke (viblan), og flere andre fine mennesker var på plass rundt bordet. Her diskuterer de en eller annen “ugress” og Gry noterer flittig.

IMG_3464

Jeg skal se hva jeg finner når jeg er på plass i Spania igjen. Rita mente at flere av vekstene var å finne sørover, så jeg får ta meg en fjelltur og krype på alle fire med urteboken i hånden for å se om jeg kjenner igjen noen ville vekster!
Takk for en hyggelig kveld, dere!

IMG_3924

Om dere vil lese Gry sitt blogginnlegg og se flere bilder klikk her. Hun erter meg for at jeg spiste potet i går. Sist gang jeg spiste potet var da Gry lagde mat til oss på kurset jeg var på i februar. Så der fikk dere høre en liten hemmelighet; jeg spiser faktisk potet innimellom!

5 Comments

 1. Inspirerende, jeg burde vært der! Og takk for bloggtips, jeg visste ikke om Solskinnet 🙂

  • May 8, 2013    

   Bare hyggelig. Rita er som Gry Hammer sier, en ekte heks! Så kunnskapsrik!
   Kanskje vi sees på et kurs en gang!

 2. May 8, 2013    

  Spennende! Skulle virkelig ha likt å vært der altså! 🙂

 3. Ellinor Ellinor
  May 12, 2013    

  Ja vi lærte mye av en kunnskapsrik Rita ,moro 🙂

No Pings Yet

 1. Fermentering av grønnsaker | Melissa Spania on October 5, 2014 at 13:56
 2. Lyst til å lære mer om mat og helse i fantastiske omgivelser? | Melissa Spania on March 1, 2015 at 08:42

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.