barnemat

Hele forrige uke hadde jeg en venninne på besøk fra Norge. Hennes 3-åring var også med, og denne lille jenta hadde et herlig matvett! Det gledet meg å se henne glefse innpå nesten alt hun ble tilbudt.
Moren fortalte at de pleide å ha noe gult/oransje, noe grønt og noe rødt på tallerkenen. Dette har jeg tatt med meg videre og begynt å fargelegge maten til jentene mer.
De ble litt oppgitt over meg første dagen, men jeg satt meg ned med dem og forklarte at vi skulle også spise sånn fremover. Vi skulle prøve litt av hvert til jentene fant ut hva de liker best. Så jeg prøver å være litt pedagogisk her og la de være med å bestemme selv. Vi handler sammen og skriver ned hva som er godt og ikke så godt.

Det krever litt planlegging, men så fort kjøleskapet er fylt med forskjellige ting går det mer eller mindre av seg selv.
Her kommer noen av måltidene deres de siste to dagene:

barnefrokost

barnemat tallerken

lasagne

I samme slengen vil jeg anbefale en veldig god bok som jeg har nevnt før. Den heter Ren, naturlig og hjemmelaget mat og du finner den her (Eller i helsekosten min for dere som er i Spania).

Har dere kresne barn?