Spiret hvitløkEtter at jeg viste på Helsesnappen at jeg spiret hvitløk har jeg fått en del spørsmål rundt dette. Så her kommer en liten oppsummering og hvordan jeg gjør det.

Spirer i seg selv er nettopp det, en spire, som skal bli til et nytt liv. Derfor er spirer mer næringsrike og noe vi bør ha mer av i hjemmet. Det er overraskende lett å spire, og de vokser fort.
Det grønne som vokser smaker litt annerledes enn hvitløk, men er i samme sjanger. Noen hevder at det ikke gir hvitløksånde, som kan være en fordel!

Jeg pleier å ha en hel hvitløk som jeg setter i glass med litt vann. Etter et par dager har den allerede begynt å spire og så fort det vokser nytt ut av hvitløksfeddet kan du klippe av tuppene og ha i maten.Hvitløken vokser og gror helt til den sier ifra at den ikke vil mer. Jeg har opplevd å ha hvitløk i to-tre uker før de begynner å se tørre ut.

Etter få dager tar det helt av:Jeg bruker bare en saks og klipper av like før servering:4 Comments

 1. April 22, 2017    

  Hei Melissa!
  Så spennende! Jeg er selv Kostholdsveileder TMS og for 2 år siden begynte jeg å dyrke hvitløk uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel på 1000 moh.(løken kommer fra sibir) I tillegg til å spise den rå så fermenter jeg den. Nå skal jeg jammen prøve å spire den :-). Takk for tips 🙂

 2. July 16, 2017    

  Supert!! Dette må prøves ut. Hvitløk satt til spiring – NÅ
  Takk for genialt tips!!
  Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.