Etter at jeg viste på Helsesnappen at jeg spiret hvitløk har jeg fått en del spørsmål rundt dette. Så her kommer en liten oppsummering og hvordan jeg gjør det.

Spirer i seg selv er nettopp det, en spire, som skal bli til et nytt liv. Derfor er spirer mer næringsrike og noe vi bør ha mer av i hjemmet. Det er overraskende lett å spire, og de vokser fort.
Det grønne som vokser smaker litt annerledes enn hvitløk, men er i samme sjanger. Noen hevder at det ikke gir hvitløksånde, som kan være en fordel!

Jeg pleier å ha en hel hvitløk som jeg setter i glass med litt vann. Etter et par dager har den allerede begynt å spire og så fort det vokser nytt ut av hvitløksfeddet kan du klippe av tuppene og ha i maten.



Hvitløken vokser og gror helt til den sier ifra at den ikke vil mer. Jeg har opplevd å ha hvitløk i to-tre uker før de begynner å se tørre ut.

Etter få dager tar det helt av:



Jeg bruker bare en saks og klipper av like før servering: