Søndagsmorgen

eple med nøttesmør

Jeg er på tredje dag i Paleoutfordringen og hittil har det gått helt problemfritt.
Dere som har boken “It starts with food” har sikkert fått med dere at de anbefaler å spise innen en time etter man har stått opp, og da gjerne frukt. Dette strider imot min rutine, men jeg skal likevel gi det en sjanse nå mens jeg er i utfordringen. Så i dag tidlig skar jeg opp et økologisk eple. Men fett MÅ jeg ha, så det ble paranøttsmør på. Og masse kokosolje i kaffen.
Som regel får jeg mageknipe ganske raskt etter enkelte frukter, spesielt epler. Og det var intet unntak i dag. Men ikke så ille heldigvis. Sikkert fordi jeg hadde nok fett til. Men nå, en times tid etter kjenner jeg blodsukkeret synke så jeg må nok få i meg litt frokost. Jeg er sånn som må enten spise skikkelig eller bare unngå å spise rett og slett.

Jeg syns det er utrolig gøy at så mange av dere er med på paleoutfordringen! Dette ble mye større enn jeg trodde, og jeg blir både rørt og fornøyd over koselig ord fra mange av dere.
Og JA! Jeg vet dere kan klare det. Bare begynn! Finn støtte inne på Facebookgruppen jeg har laget for utfordringen. Bare gi meg et lite hei i kommentarfeltet at dere vil bli med så legger jeg dere til (gruppen er hemmelig og stengt).

Jeg skal late meg resten av dagen – fordi jeg fortjener det! Jeg stilte i et nesten 8 km byløp i Gandia i går som var superslitsomt.
Starten gikk veldig bra, men etter 4 km gikk det saaaakte og da var alt “galt”. Dere vet, man kjenner plutselig at man har vondt et sted, hår i ansiktet, feil musikk på øret osv osv. Også var det supervarmt og helt vindstille inne i byen. Folk stod på terrassene sine med hageslanger for å spyle oss ned! Og flere oppoverbakker. Puh. Med andre ord, ikke min dag i går!
Vi løp forbi en liten elv (hvor et esel gikk og gresset) så det eneste jeg tenkte på var at jeg skulle hoppe uti der etter jeg kom i mål. Og det gjorde jeg:

IMG_5947IMG_5950

Håper dere får en fin søndag!

27 Comments

 1. Liv Ellefsen Liv Ellefsen
  August 25, 2013    

  Hei. Vil gjerne hive meg med, legger du meg til Facebook gruppen?

 2. August 25, 2013    

  Stussa litt på epla dine først ja.. 😉
  Her har det absolutt ikke gått problemfritt, skikkelige cravings og tåkete i hodet, men det var jeg fullstendig forberedt på etter alt for mye sukkerdritt og utskeielser den siste tiden. Går seg heldigvis snart til!

  Bøyer meg i støvet for nok et løp!

 3. August 25, 2013    

  Jeg kjenner ikke helt igjen å ha lest dette med frukt fra boka….
  Det står at frokost er superviktig, men ikke at frukt er et must! Det står spesifikt at man ikke må overloade med frukt, man må gjerne spise frukt til frokost, men ikke som “the star of the show”. Protein, fett og grønnsaker er vel det som anbefales:)

  Hilsen paleopolitiet <3

  • August 25, 2013    

   Takk for opplysningen! Jeg skal finne det nærmere. Kanskje det stod i den andre boken? Hmm, eller så tar jeg feil. Håper helst det, for resten av dagen ble helt rar etter mageknipen. Spiste nemlig både bjørnebær og fiken som mellommåltid og da ble alt bare ille igjen. Jeg passer ikke så veldig godt til fruktspising kjenner jeg.

   mwah!

 4. Elisabeth Nordlander Elisabeth Nordlander
  August 25, 2013    

  Hei!
  Flott initiativ!
  Jeg er nå på dag 4, og vil gjerne hive meg på 🙂

 5. Siv Siv
  August 25, 2013    

  Hei Melissa! Jeg vil gjerne bli med i den gruppen på Face!
  Ha en fin uke, Siv:-)

 6. Malene Malene
  August 25, 2013    

  Enig med Ingrid her ja, kjente meg ikke igjen med at man skal ha frukt til frokost. Men frokost er viktig! Og eg trives best med lite karbohydrater til frokost, så blir er mindre fysen utover dagen:)

  • August 25, 2013    

   Uæ, to stk som arresterer meg. Bra dere sier ifra. Jeg skal sjekke det opp i morgen. Nå er det straks natta her.
   Takk Malene!!!

 7. Ann Elizabeth Ann Elizabeth
  August 25, 2013    

  Hei!
  Vil gjerne bli med på gruppa på face.. ;P

  • August 25, 2013    

   legger deg til med det samme!

 8. August 25, 2013    

  Husk at du ikke må spise frokost om du ikke er sulten 🙂 paleo er 100% spis når du er sulten. Periodisk faste er en stor del av paleo når kroppen regulerer det naturlig. Og hvorfor må man spise frukt om morgenen? Absolutt ikke nødvendig 😉 Lytt til kroppen. Mange som spiser paleo spiser nesten ikke frukt.

  • August 25, 2013    

   Takk!
   Nå ble jeg faktisk glad. Mulig jeg har rett og slett har bommet totalt med bøkene mine her.. SORRY FOLKENS!
   Men fin tilbakemelding Friken. Takk!

 9. August 25, 2013    

  Ah, nå så jeg flere hadde kommentert på frukten, så beklager det. Frukt er ikke nødvendig i det hele tatt. Men det er heller ikke frokost når man ikke er sulten.

  • August 25, 2013    

   Nei, jeg syns det er fint med tilbakemeldinger, spesielt om jeg tar feil. Det er viktig det, så takk!

 10. Lisa Bøe Jakobsen Lisa Bøe Jakobsen
  August 26, 2013    

  Hei, kan jeg få være med i gruppa på Facebook? 🙂

 11. August 26, 2013    

  Friken: It starts with food er faktisk storforkjemper av frokost! Ikke frukt altså, men at frokost er et viktig måltid. Personlig mener jeg at man gjerne må spise frokost senere på dagen hvis man ikke er sulten, men argumentene til whole9 er faktisk veldig gode!! Anbefaler deg å lese i boka om akkurat de:)

 12. Lise Marie Løvik Lise Marie Løvik
  August 26, 2013    

  Hei, kan jeg bli med på Facebook-siden? begynt med min challenge i dag. Mvh Lise Marie

 13. August 26, 2013    

  Det Ingrid sa! Angående frokost. Men så er whole30/paleo challenge et helt nytt spisemønster for mange. Jeg tror at mye av grunnen til at frokost anbefales, er for å få rytme på dagen og kroppen til å bli vant til jevnlige porsjoner med god mat. Så, etter at man har spist paleo en stund kan man eksperimentere med periodisk faste, eller øke fettinntak, eller andre protokoller. Jeg anbefaler å først teste paleomat en god stund, før man tester faste osv, rett og slett for å bli bedre kjent med kroppen sin og hvordan den reagerer på ulike matvarer.

  • August 26, 2013    

   Takk for feedback Sara. Fint du sniker innom og hjelper til med info!
   Det er som du sier, et nytt spisemønster for mange. Så det viktigste er å få inn rutinene på ren og naturlig mat, og så finne sin vei.

 14. Lisa Bøe Jakobsen Lisa Bøe Jakobsen
  August 27, 2013    

  Noen spesiell grunn til at jeg ikke får være med i gruppa, eller overså du bare forespørselen min ovenfor? :-0

  • August 27, 2013    

   Hei på deg. Hmm, fikk du ikke invitasjonen? Legger deg inn på nytt. Så rart, beklager! Selvsagt får du bli med 🙂

 15. Lisa Bøe Jakobsen Lisa Bøe Jakobsen
  August 27, 2013    

  Der fikk jeg den!
  Takk skal du ha! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.