Søndagsmiddag + litt fakta om hvitløk!

Når vi har late søndager, er det mer tid til å gjøre litt mer ut av maten. Så i kveld ble det kjøtt fra Galicia i Spania (slakteren mente at dyrene har gått ute i sommer og gresset, og han ble nesten fornærmet da jeg spurte han om han var sikker, så jeg stoler på han), søtpotetmos (damp søtpotet, tilsett en halv pakke med smør og litt himalaysasalt og mos med blender), guacamole (mos 4 avokado med 3-4 fedd hvitløk og krydre med pepper og stekt blomkål med 4 fedd hvitløk. Naboen har massevis av chili i kjøkkenhagen sin så vi kjørte på med masse chili i dag. Skikkelig hot og godt!

paleomiddag

Så etter at vi hadde inntatt ca 4 store hvitløksfedd hver, trenger jeg ikke nevne at lukten av hvitløk satt godt i veggene resten av kvelden!

Ifølge klikk.no begynte kineserene å bruke hvitløk for mer enn 3000 år siden, mot alt fra tannpleie til diaré. For eksempel kan hvitløk redusere risikoen for kreft i lever og magen. Forskere ved Radiumhospitalet har funnet at stoffet allicin, som er det viktigste virkestoffet i hvitløk, også hemmer vekst av brystkreftceller.

Hvitløk ser ut til å kunne bremse kroppens naturlige produksjon av kolesterol i leverceller. Et lavt kolesterolnivå er igjen med på å senke risikoen for hjerte- og karsykdom og slag. Dyrestudier har vist at hvitløk kan senke blodtrykket til dyr med høye kolesterolverdier, derfor er det ikke noe i veien for å tilsette hvitløk i maten til dyrene.

Vi pleier faktisk selv å tilsette et par fedd i drikkevannet til hønene våre for å øke immunforsvaret deres. Det ser ut som de liker det (de får vann uten også om de ikke skulle like hvitløken!).

Hvitløk kan senke blodsukkeret og kan brukes som støttebehandling ved diabetes.
Så kjør på med hvitløk i maten! Nå er høsten på vei, så det er fint å booste immunforsvaret til høstforkjølelsene starter rundt oss.

Spiser du hvitløk?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen