Jeg ble kontaktet av Sofie Hexeberg som har fått med seg denne saken. Hun har følgende å si:

Det er synd at diskusjonen rundt kosthold skal bringe frem så sterke følelser at det blir usaklig og personrettet.
Det hele dreier seg om å spise ren og naturlig mat som er laget fra bunnen av. Mat uten tilsetningsstoffer, mat uten sukker og transfett, mat uten raske karbohydrater.
Mange barn vokser opp på ris, pasta, lyst brød, fruktyoghurt og ferdigmat. Samtidig ser vi en kraftig økning i overvekt, diabetes og andre livsstilssykdommer hos barn. Dette er bare trist, og noe må gjøres. Det som tidligere ble kalt aldersdiabetes rammer stadig oftere barn og ungdom.

Hvis man ønsker å gi barna sine et godt grunnlag for god helse og utvikling er et lavkarbokosthold helt optimalt. Alle er forskjellige og har individuell toleranse for melk, egg, gluten osv., men også for karbohydrater. Dette må vi bare respektere.
Det som er helt sikkert er at barna må få i seg alle de essensielle næringsstoffene, og det gjør de på ren, naturlig og ikke minst variert kost. Et slikt kosthold vil også føre til et stabilt blodsukker som er helt avgjørende for et godt immunforsvar, økt konsentrasjon, gode søvnvaner, gode matvaner og ikke minst et stabilt humør.

Barna bør spise seg mette på næringsrik og naturlig mat som grønnsaker og bær, rent kjøtt, fisk, kylling og fett. Meieriprodukter er supert for dem som tåler det, men kun de usukrede naturlige variantene. Nøtter er utmerket som snacks.
Å leve på et lavkarbokosthold dreier seg om å begrense bruken av karbohydrater – ikke å utelukke dem.
Vi håper Støre vil vurdere å bruke mat som medisin for å bedre folkehelsen!
Og fortsett å stå på, Melissa!

Dersom du trenger mer informasjon om hva et lavkarbokosthold er, anbefaler vi www.lavkarboklubben.no
Mvh,

Sofie Hexeberg, lege, Dr. med og Tine Berg-Hansen, ernæringsfysiolog.