paleo challenge

Så er turen kommet til meg…. og jeg har latt meg rive med i disse paleotider.
Det siste halvåret har jeg lest om andre som følger en helt paleo livsstil, og jeg er innom bloggen til Sara støtt og stadig. Jeg har fått meg flere kontakter innen paleo verden og jeg ser at det stadig dukker opp fristende paleomatbilder på instagram.
Dette pirrer i allefall min nysgjerrighet!

Altså, paleo betyr mer eller mindre steinalderkosthold, og det har jo eksistert i veldig, veldig, veldig mange år. Hovedfokuset er at det går ut på ren og naturlig, slik som de spiste i steinalderen.

Jeg snakker ofte med en gjeng “paleo freaks” hvor jeg finner både motivasjon og inspirasjon til spisevaner.
Nå har jeg jo egentlig spist ganske så paleo i flere år, men jeg har tillatt melkeprodukter i perioder og jeg bruker alternativer til sukker som stevia, sukrin osv, spesielt til barna når jeg har laget pannekaker og vafler osv.
Men sånn i bunn og grunn har jeg det rimelig enkelt til meg selv, med kjøtt/fisk og grønnsaker som hovedkilde, og så er det nøtter og frø, gode fettkilder og innimellom kos som er hjemmelaget sjokolade osv.
Dette liker kroppen min best.

paleomat

Hvorfor paleochallenge?
Vel, sånn helt i begynnelsen tenkte jeg at jeg ikke hadde behov for det. Jeg har det jo greit, sliter ikke med noe, har godt med energi, ingen vondter, magen er fin og jeg har det sånn generelt tipp topp.
Men, når jeg tenker meg om, så tror jeg likevel kroppen hadde hatt godt av å ha 30 dager med bare ren og naturlig mat.
Jeg hører jo flere ganger under kostholdsveiledning at mange i ettertid ikke visste at de hadde plager med noe før de la om kostholdet. Kanskje jeg rett og slett er i samme situasjon?

Inntaket av meierprodukter har vært ganske høyt den siste tiden. Dette fordi jeg har følt meg så vel tross daglig inntak av fløte i kaffen, en stor skvett creme fraiche i maten, brie til kvelds og ost på surdeigsskiven.
Men nå er det nok på tide å skrenke inn litt her. Grunnen til at jeg tåler det greit er fordi det er så sjeldent jeg spiser det. Og jeg går i lengre perioder uten å røre kumelk, og det gjør at jeg kan tåle det når i perioder. Men nå kjenner jeg at maven kan trenge en melkepause rett og slett!

Hvor vil jeg egentlig?
Jo, nå skal dere høre.
Jeg har fått med meg noen kostholdsveilederkollegaer på en challenge. Og da jeg informerte de andre på jobben min om utfordringen, ville flere av de også være med.
Så fra og meg 30. august setter vi igang med en paleochallenge.
Det blir 30 dager uten tull.
Dette betyr at vi skal leve 100% paleo i 30 hele dager.

Er dere med?
Vi har litt tid på å forberede oss. Om man ser på 2 uker som litt tid vel og merke.
Jeg leser “It starts with food” om dagen, så de neste dagene skal jeg ramse opp en helt ting vi kan holde oss til og en hel ting vi ikke skal holde oss til.

paleochallenge

Jeg håper dere som er på Instagram vil følge med og hashtagge bildene med #paleoutfordringen slik at vi andre kan følge med og la oss inspirere og motivere. Det trenger ikke kun være matbilder, men noe som gjør at vi andre holder koken.
For jeg tror dette kan bli tøft for flere!

Jeg vil nok savne aller mest brie og hvitvin. Og mørk sjokolade. Og salte nøtter. Og pannekaker. Og sikkert mange flere ting om jeg tenker meg godt om!
Men hva gjør man ikke for god helse?
Mange sier at det er viktig å kose seg. Men for mange er det å kose seg å føle at kroppen fungerer optimalt slik at vi koser oss hver eneste dag!
Eller hva tenker dere?