Det er ikke ofte jeg bruker kjøpesnop i oppskriftene mine, men jeg kom over en oppskrift med smeltet marshmellows på, og da måtte jeg bare prøve. Jeg kjøpte noen mini marshmellows da jeg var i London i april med kun naturlige ingredienser. Det var bare å mekke opp en kake, da!
Du trenger:
100 gram smør
1 dl kokosblomstsukker
50 gram råkakao
1 stort økologisk egg
1,5 dl fløte
1 klype vaniljepulver
1 dl kvernede mandler
Slik gjør du:
Smelt smøret i en litt stor kjele. Tilsett kokosblomstsukkeret og kakaopulveret og rør godt med en visp.
Tilsett egget og fløten og deretter resten av ingrediensene.
Smak på røren. Jeg tilsatte faktisk 2 store ss med sukrin for å søte den opp ekstra. Du må gjerne bruke mer kokosblomstsukker om du vil eller erstatte med sukrin for å unngå blodsukkersvingninger.
Hell røren i en kledd form og stek i ca 20 minutter på 180 grader. Kaken skal være gjennomstekt.
Ta ut kaken og mens den er varm, ha over nøtter, revet kokos og evt marshmellows (om du vil!) før du steker 2-3 minutter til.
Avkjøl kaken på rist og deretter sett den i kjøleskapet så den setter seg skikkelig.
Kaken kan være litt klissete og vanskelig skjære, men fortvil ikke, bare vær litt mer tålmodig.
Om du ikke skulle ha tålmodighet er dette en oppskrift som også kan brukes som en cupcake eller kladdekake.
Åååhhh så fantastisk 😉 Jiipiiii- denne vil jeg prøve ut. Jeg kjøpte kokosblomstsukker for en tid tilbake da jeg tror du anbefalte det. Meeeen jeg har liksom ikke fått brukt det- og tenkte sist i går: “Hva i alle dager skal jeg gjøre med dette sukkeret?” DU kom som sendt fra himmelen med denne oppskriften søta. Desverre har jeg ingen marshmallows med naturlige ingredienser i nærmeste butikk- MEN jeg for la det være ute, hihi. Knusekos
Det er et nydelig sukker. Men veldig søtt så ikke lurt å innta for mye som du vet 😉
Kaken kan fint nytes uten marshmellows altså!
Vi sees kanskje i sommer?
Så fin 🙂
Og nam 😉
fyttigrisen det ser godt ut!
Den er nydelig selv om den ligger i fryseren!