16. desember – Snickerskake

snickers kake

WOW! A little bit of heaven on earth! That´s what this is!

Denne kaken skulle egentlig bli snickersbiter, men jeg hadde så mange prosjekter på gang samtidig mens jeg stod på kjøkkenet så da måtte jeg prioritere.
En liten advarsel må dessverre til; denne kaken tar litt tid å lage! Men dere? Det er så absolutt verdt det! Kaken lages nemlig i tre omganger.

Du trenger:
Bunnen er peanøttkubbene mine:
6 store ss ferdigkvernet mandler (ikke bruk mandelmel!)
1-2 ss peanøttsmør
1 ss macapulver (kan utelates, men gir en god smak)
1 ss kokosolje
1-2 ss agavesirup/yaconsirup/steviadråper (jeg brukte ca 6 dråper av hver steviaessens)

Karamellen
8 ss kokosblomstsukker
5-6 ss smør
1 ss gelatinpulver (kan utelates)

Sjokoladetrekket
For å gjøre det enkelt kan du smelte 200g med mørk sjokolade med 2 ss kokosolje.
Men, det er mye bedre (og sunnere) å lage egen råsjokolade:
4 ss kokosolje
2 ss kakaosmør
3-4 store ss råkakao
1 ts vaniljepulver
2-3 ss kokosblomstsukker (eller annen søtning, for eks agavesirup eller yaconsirup), smak deg frem.

Slik gjør du:
Bunnen
Bland alle ingrediensene sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Trykk denne deigen nedi en form dekket med bakepapir eller plastfolie. Sørg for at deigen dekker hele bunnen.
Tips! Bruk plastfolie oppå og trykk med hele hånden.
Sett i fryseren mens du lager karamellen.


På bildet over ser dere bunnen øverst til venstre. Karamellen er øverst til høyre. Nederst til venstre har jeg smurt karamellen over bunnen og det siste bildet er sjokolade som dekker hele formen.

Lag karamellen slik:
Ha kokosblomstsukker, smøret og gelatinpulveret i en liten kasserolle og sett på svak varme. Det tar litt tid før alt er smeltet. Ikke rør og mas oppi der, da skiller det seg.
Når alt er smeltet heller du dette over bunnen. Den stivner ganske raskt så vær effektiv. Smør godt utover og sett kaldt igjen mens du lager sjokoladen.

Hell over sjokoladen.
Sett det kjølig til sjokoladen har stivnet helt.
Løft deretter kaken ut av formen og skjær i ønskede biter. Dette er en mektig kake så lag små biter!

snickers

20 Comments

  1. December 16, 2012    

    NamnamNAM! Deilig!!!

  2. Oma Oma
    December 16, 2012    

    Gleder seg til å få noen smakebiter fra “alt” det gode du lager.Betaler gjerne overvekt på bagasjen hjem med din mamma.Har nettopp (men jamen tok det også T I D.) brente mandler. Men her i huset var det nok alminnelig farin som ble brukt.Ha en god jul da og håper jeg kan få sett masse bilder fra feiringen der “nede”Her slapseføre regn idag,mildt fremover.Men skiføre er det i høyden for de som ønsker det.
    Stor klem fra OMA.

    • December 16, 2012    

      Tviler på at det blir noe til overs! Men det er lov å håpe!

  3. Anette Anette
    December 16, 2012    

    Laget her i dag og klarte å brenne gelatinen fast i gryta. Det hang som heia :). Men god var den 🙂

    • December 16, 2012    

      Nei og nei!
      Svak varme, frøken!

  4. Anette Anette
    December 16, 2012    

    Hadde svak varme men tok instruksen om å ikke røre litt vel bokstavelig. Brant ikke fast smelta mer fast på en måte. Men gikk greit det og. Har allerede laget sandkake erstatningen din to ganger og den er suksess her. Elsker julekalenderen din!!!

    • December 16, 2012    

      Huff. Det er lov å røre litt altså, men ikke surre rundt nedi der. Snakker av erfaring. Skilte seg skikkelig! Neste omgang var jeg bare såvidt nedi og da ble den fin!
      Sandkakene var suksess her også. Skal se om jeg kan lage en runde før jobb i morgen så kan jeg sende med et par i matpakken til barna 🙂

      Takk som digger! Me like!

  5. Jorunn Jorunn
    December 17, 2012    

    Åhhh, hå hå hå! Jeg har aldri laget “sunn” kake før, men denne ser jeg at jeg må teste ut. Snickers er godt, så da tipper jeg denne kaken er enda bedre *sikle*

  6. December 17, 2012    

    Den er supergod! Har nettopp spist 3 ruter 🙂

  7. December 17, 2012    

    Åh, SÅ deilig! Her blir det også snickersmekking i dag. Herlig med sunn snop til juuuul! Mums!

  8. December 17, 2012    

    Oi, disse ser helt fantastiske ut!! Skikkelig luksusbiter!

  9. December 18, 2012    

    Er fornøyd med karamellen, den ble knallgod 🙂

  10. December 18, 2012    

    Så lekker og delikat. Nom nom nom 😉

    • December 19, 2012    

      Din var lekkersmekker den også altså!

  11. Maren Marie Maren Marie
    January 11, 2013    

    GUD så godt det så ut!

  12. Hilde Hilde
    May 1, 2014    

    Denne så fantastisk ut! Kan man bruke f eks sukrin istedet for kokosblomstsukker? Prøver å tømme skapene her og bruke opp det jeg har 🙂

    • May 3, 2014    

      Det er bare å prøve 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen