Da jeg besøkte en god kollega, Mary-Janne i julen fikk jeg smake på hennes versjon av snickerskake. Barna gikk helt bananas, og jeg likeså. Jeg har tidligere laget snickerskake her på bloggen, om dere klikker her kommer dere rett inn til den (den er knallgod). Men det er alltid gøy å prøve nye oppskrifter, og Mary-Janne sin var knasende på en helt annen måte enn min så det var bare én ting å gjøre. Lage selv.
Hennes oppskrift finner dere her, men jeg har laget min egen versjon som ble slik:

Snickerskake vol. 2
500 gram peanøttsmør
2 dl fibersirup
4 ss kollagenpulver
2 ss mct-olje
5 dl tørket maisflak (jeg brukte økologisk corn flakes)

Slik gjør du:
Varm peanøttsmøret i en kjele på svak varme. Det er lettere å røre når den er litt lunken. Tilsett sirup, rør godt, og deretter har i resten av ingrediensene. Du kan gjerne knase flakene litt om du vil, så de blir i litt mindre biter.
Press massen ned i en middels form. Bruk bakepapir i bunn. Sett rett i fryseren.
I mellomtiden smelter du to plater med mørk sjokolade (minst 70% kakao) sammen med 2 ss kokosolje.
Ta den kalde peanøttmassen ut av fryseren, og hell den flytende sjokoladen over. Sett tilbake i fryseren igjen.

Når alt har satt seg, løft kaken ut av formen og kutt i ruter.

Helt til slutt så har jeg faktisk enda en snickersoppskrift her på bloggen. Klikk her så får dere se den. Den tar litt lengre tid å lage, men er absolutt verdt det!