fra jord til bord

Gry Hammer snakket om mat da hun foreleste på kurs sist uke. Hun viste oss hva hun gjør hjemme på kjøkkenet sitt, hun ga oss smaksprøver og delte velvillig ut vannkefir, kombucha og surdeigsstartere. Slik at folket skal få se og smake og vite hvordan man ganske så enkelt kan lage dette på sitt eget kjøkken. Som en kompis av meg sa; “Slowfood kan bli fastfood om man bare planlegger litt”
Og dette er jeg så enig i. Ja, det tar litt tid å stikke på slakteren og få tak i skikkelig kjøttbein til kraften. Ja, det tar litt tid å kutte løk og hive oppi urter og annet godt. Og ja, det tar en hel dag før kraften er ferdig. MEN, nå har du mat til mange dager fremover. Maten er utrolig næringsrik, den er mettende og det er superlett å ta opp små porsjoner fra fryseren i nærmeste fremtid. Voila, fastfood it is!

slowfood

Fjordland har over 60 forskjellige ferdigretter, og nyheten er at de har nå grøt UTEN SUKKER! Det må vi jo bare prøve, det er sikkert kjempegodt, og ikke minst sunt! Sleng den inn i mikro´n og servér til barna med det samme. Altså, er dette måten å gå på, for å spise sunt, få i seg næring og holde på det sosiale rundt et måltid? Om å gjøre å få det klart på kortest mulig tid?
Lurt blir man av både reklame og råd fra Helsedirektoratet. Her gjelder det å sette nesen sin inn i godt lesestoff slik at man kan lære mer. Jeg anbefaler dere å stikke innom Forlaget Lille Måne. De har mange gode bøker, bl.a. Matrevolusjonen, Naturlig Mat, Treningssuksess med Lavkarbo og Bedre uten Brød som er fire favoritter hos oss.

Dere som har anledning til å være med på kurs med Gry bør absolutt gjøre dette! Tradisjonell kost med fermenterte råvarer er jo bare kjempespennende! Kraftgryta står klar til å fylles senere i dag. Jeg har nemlig fått meg et tørket lammehjerte (!) som jeg skal teste ut. Bloggpost om dette kommer. (bildet er fra bloggen til gry)
Gry har forøvrig skrevet noen e-bøker som inneholder oppskrifter på flere godsaker hun ikke har delt på bloggen, og vi fikk smake på både sauerkraut og ketchup som hun hadde laget til oss. Herlig!

Her kommer et lite knippe bilder:

MANGE spennende slides
IMG_1877

Kraften og kyllingene fra Holtet Gård:

kraftsuppe

holtet gård

kostholdsveiledere

Og den gode gjengen som jeg tok eksamen med i fjor høst (NÅ ble dere vel glade for å komme på bloggen tenker jeg, folkens!!!)