Jeg postet dette bildet av frokosten min på Instagram i dag:
Surdeigsbrød med avokado og sjokoladepålegg. Nam nam!
Og spesielt pappahjerte ville ha oppskriften. Så, here goes!
Du trenger:
Kokosolje
Smør
Råkakao
Sirup (yacon, lønne eller honning)
Stevia med vaniljesmak
Nøttesmør
Da jeg var på messe i Valencia for litt siden, kjøpte jeg meg en ny liten kjele av sten. Disse er ganske dyre så jeg kjøper en sånn hvert år. Nå har jeg tre. To stenpanner og en bitteliten en til sjokoladelaging og sånn.
Den veier litt og er av god kvalitet.
Jeg håper virkelig at dere ikke bruker teflonpanner! Disse er gifte og kreftfremkallende. Non-stick panner generelt er ugunstige for helsen. Kanskje det blir et eget blogginnlegg om dette en gang.
Slik gjør du:
Smelt 1 ss smør og 2 ss kokosolje i en kjele på svak varme.
Bland i 2 ss kakaopulver og 1 ss sirup.
Ha i 1 ss nøttesmør. Jeg brukte pekannøttesmør i dag. Tipper det er godt med alle nøttesmørene! Dette gjør sjokoladepålegget tykt og deilig.
Søt gjerne opp litt mer med stevia. Jeg brukte vaniljesteviaen, som satte en deilig smak på sjokoladen!
Hell i en liten skål og sett i romtemperatur. Da er det lett å smøre.
avokado under? æææsj. mn sjokopålegget ditt er digg!
Det er knallgodt, bare å smake!
Åhh så deilig det så ut! Avokadoen gjør jo dette fullkomment næringsrikt. Min sjokoladepåleggkarriere har vært kort , fikk servert nugatti hos bestemor når jeg var 6-7 år. Endte med oppkast og siden har jeg ikke spist søtt pålegg.. Jada:( Men dette såå jo faktisk veldig godt ut! 🙂 supert!
Jeg har laget flere typer sjokoladepålegg, og alle er forskjellige i smak og konsistens… dette inneholder smør så det blir mer kremete på en måte… du må prøve!
Slike kjeler er så flotte- ønsker meg det selv! Og ja, selvsagt!! Teflonpanna ble kastet for flere å siden, slikt vil ikke jeg lage maten min i.
Mmm, så det bildet på Instagram- ser helt fantastisk ut!!
For noen flotte kjeler! Sliter med å finne skikkelige kjeler i forskjellige størrelser, dine så fantastiske ut!
Elsker dem! De veier jo en del så den eneste ulempen er når jeg bruker den største stekepannen klarer jeg ikke helle med kun én hånd…!
Men anbefales på det sterkeste å skaffe slike panner! Mye bedre for helsen enn disse non-stick pannene!
Er det kun jern-stekepanner som er bra for helsen? Vanskelig å finne informasjon om..
Jern og aluminium vet jeg er trygge kjeler i allefall. Skal lese litt mer om dette så jeg kan skrive om det en gang, for det er viktig og interessant. Disse anti-stick pannene brukes hyppig og det er ikke bra.
[…] til sjokoladepålegg til frokost. Jeg har tidligere lagt ut oppskrifter som dere kan sjekke ut her og her og her og her og her. Noen av oppskriftene inneholder agavesirup. Dette kan byttes ut med […]