Jeg postet dette bildet av frokosten min på Instagram i dag:

sjokoladepålegg

Surdeigsbrød med avokado og sjokoladepålegg. Nam nam!
Og spesielt pappahjerte ville ha oppskriften. Så, here goes!

Du trenger:
Kokosolje
Smør
Råkakao
Sirup (yacon, lønne eller honning)
Stevia med vaniljesmak
Nøttesmør

Da jeg var på messe i Valencia for litt siden, kjøpte jeg meg en ny liten kjele av sten. Disse er ganske dyre så jeg kjøper en sånn hvert år. Nå har jeg tre. To stenpanner og en bitteliten en til sjokoladelaging og sånn.
Den veier litt og er av god kvalitet.

IMG_8514

IMG_8515

Jeg håper virkelig at dere ikke bruker teflonpanner! Disse er gifte og kreftfremkallende. Non-stick panner generelt er ugunstige for helsen. Kanskje det blir et eget blogginnlegg om dette en gang.

Slik gjør du:
Smelt 1 ss smør og 2 ss kokosolje i en kjele på svak varme.

IMG_8516

Bland i 2 ss kakaopulver og 1 ss sirup.
Ha i 1 ss nøttesmør. Jeg brukte pekannøttesmør i dag. Tipper det er godt med alle nøttesmørene! Dette gjør sjokoladepålegget tykt og deilig.
Søt gjerne opp litt mer med stevia. Jeg brukte vaniljesteviaen, som satte en deilig smak på sjokoladen!

IMG_8524

Hell i en liten skål og sett i romtemperatur. Da er det lett å smøre.

IMG_8528