sjokoladepålegg

Det er viktig for meg at barna mine får i seg nok sunt fett før de starter dagen så de holder et stabilt blodsukker frem til neste måltid. Her i Spania får barn et mellommåltid før de spiser lunsj, og da blir ofte barna gitt kjeks og bakevarer samt en juice. Et par timer senere spiser de varmlunsj og så får de en snack før middag. Puh, mange måltider! Jeg personlig syns det blir for mye, men likevel forstår jeg at det kan være nødvendig da flesteparten (jeg tør å si det) av barna her i Spania spiser et kosthold bestående av høykarbo matvarer. De rett og slett fylle på energilagrene sine da de går raskt tomme. Jeg har observert etter å ha hatt barn på spansk skole i 4 år at flesteparten, om ikke 9 av 10 barn får servert hvitt brød, gjerne med noe søtt pålegg på, kake, kjeks og juice som snack. Gjerne opptil flere ganger om dagen. Daglig. Men det finnes selvfølgelig unntak som ved alle ting. Bare så det er sagt!

Dessverre er mange barn i Spania blitt overvektige, og det ser ikke ut som det blir gjort noe med det. De skrenker inn på fettet og vil at folk skal trimme mer og spise mindre. Ingen god kombo spør du meg.

Jo, tilbake til sjokoladepålegg til frokost.
Jeg har tidligere lagt ut oppskrifter som dere kan sjekke ut her og her og her og her og her.

I tillegg til lavkarbobrød med sjokoladepålegg får barna litt fingermat de kan kose seg med i håp om å få i dem litt grønnsaker. Den ene jenta mi elsker paprika mens den andre ikke. Jeg serverer det likevel til begge. Kan jo hende at minsten likevel liker paprika om hun får det servert nok ganger!

lavkarbo frokost