Sjokoladepålegg til frokost?

sjokoladepålegg

Det er viktig for meg at barna mine får i seg nok sunt fett før de starter dagen så de holder et stabilt blodsukker frem til neste måltid. Her i Spania får barn et mellommåltid før de spiser lunsj, og da blir ofte barna gitt kjeks og bakevarer samt en juice. Et par timer senere spiser de varmlunsj og så får de en snack før middag. Puh, mange måltider! Jeg personlig syns det blir for mye, men likevel forstår jeg at det kan være nødvendig da flesteparten (jeg tør å si det) av barna her i Spania spiser et kosthold bestående av høykarbo matvarer. De rett og slett fylle på energilagrene sine da de går raskt tomme. Jeg har observert etter å ha hatt barn på spansk skole i 4 år at flesteparten, om ikke 9 av 10 barn får servert hvitt brød, gjerne med noe søtt pålegg på, kake, kjeks og juice som snack. Gjerne opptil flere ganger om dagen. Daglig. Men det finnes selvfølgelig unntak som ved alle ting. Bare så det er sagt!

Dessverre er mange barn i Spania blitt overvektige, og det ser ikke ut som det blir gjort noe med det. De skrenker inn på fettet og vil at folk skal trimme mer og spise mindre. Ingen god kombo spør du meg.

Jo, tilbake til sjokoladepålegg til frokost.
Jeg har tidligere lagt ut oppskrifter som dere kan sjekke ut her og her og her og her og her.

I tillegg til lavkarbobrød med sjokoladepålegg får barna litt fingermat de kan kose seg med i håp om å få i dem litt grønnsaker. Den ene jenta mi elsker paprika mens den andre ikke. Jeg serverer det likevel til begge. Kan jo hende at minsten likevel liker paprika om hun får det servert nok ganger!

lavkarbo frokost

6 Comments

 1. Hilde Hilde
  August 15, 2014    

  Hei.

  Dette brettet med flere “rom” ser helt supert ut. Hvilket merke er det? Regner med at det (dessverre) kanskje er kjøpt i Spania? Vil gjerne ha, nemlig, men er ikke i Spania.

 2. Christin Christin
  August 17, 2014    

  Jeg har ett sånt brett med marihøner på til lille frøkna mi. Det kjøpte jeg i fjord på kitch’n 🙂 veldig praktiske!

  • August 17, 2014    

   Ja,de er herlige og barna syns det er litt moro med slike farger! Takk for tipset!

 3. Hilde Hilde
  August 19, 2014    

  Mange takk for svar, da har jeg noen holdepunkter i jakten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.