Sjokolademoussedessert

lavkarbosjokolademousse

Vi ble bedt bort i helgen og da hadde jeg med desserten. Jeg tipper alle rundt bordet klarte å mumle frem et “Mmmmmm” noe jeg tar som et godt tegn på at den er fantastisk, så her kommer oppskriften igjen, bare i stor versjon.
Dette er nok til minst 10-15 stk om det ikke finnes noen veldig sjokolademousseelskere som forsyner seg grovt, hehe.

Du trenger:
8 egg
60 g sukrin pluss (eller vanlig sukrin om du har det)
4 store ss kokosolje
8 spiseskjeer espresso
200 g sjokolade, 85% kakao

Slik gjør du:
1. Skill eggene.
2. Skjær sjokoladen i biter, og smelt den sammen med kokosljen på svak varme. Ha i espressoen og la det kjøle seg litt ned.
3. Stivpisk sukrin pluss med eggehvitene i en egen bolle.
4. Bland eggeplommene i sjokoladeblandingen og deretter vend den sammen med eggehvitene. Rør godt men ikke pisk blandingen.
5. Hell i ønskede former og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.

Er du heldig er det litt til overs som du kan nyte neste dag til en kopp mørk kaffe!

9 Comments

  1. Tone Klungtveit pedersen Tone Klungtveit pedersen
    August 10, 2014    

    Å, det så fristende ut… Må prøves ut….men kan jeg brukevanlig neskaffe?

  2. August 10, 2014    

    Ser nydelig ut 🙂

  3. Maya Maya
    August 12, 2014    

    Også melkefri i tillegg! Må prøves.

  4. Une Une
    August 14, 2014    

    Ohlala, denne må på bordet litt brennkvikt 😉

  5. Maya Maya
    September 11, 2014    

    Da var det testet på fire andre utenom meg selv.. det ble nok for mørkt og lite søtt for de andre. Kremen “hjalp”, men den ble supplert med vaniljesaus fra tine… Jeg syns den var kjempegod, rører ikke den vaniljesausen (æsj 😉 ), men jeg er sukkeravvent for flere år siden og elsker mørk sjokolade og kaffe… 😀

    • September 12, 2014    

      Prøv deg frem med litt mildere sjokolade? Og hvis det er greit med kumelk så ha i litt pisket krem?

  6. Maya Maya
    September 12, 2014    

    Hei, ja – jeg foreslo å blande inn kremen som ble servert til, han det gjaldt ville ikke prøve, men en annen gang kan jeg jo blande inn krem i ferdiglagd mousse selv og tilby en mørk og en lysere variant!

    Gjett hva jeg har spist til lunsj i dag da!! 😉 Nydelig… trengte ikke krem til heller for min del. Prøver å være forsiktig med melkeprodukter en periode. Derfor var jo denne oppskriften genial for min del. Hallo, rått økologisk egg og kokosolje til lunsj… med litt kombucha til… Det kan man da like!

    Ha en nydelig helg!

    • September 12, 2014    

      Ja, herlig med egg og kokos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen