sjokoladekake

Noen ganger smaker det himmelsk med nystekt sjokoladekake på en ukedag. Jentene mine elsker å hjelpe til med å blande, mikse, helle, styre og stelle og ikke minst slikke bollen til slutt.
Denne fungerer helt fint i matpakken neste morgen, forresten. Jeg oppbevarer den i kjøleskapet men fryser ned halvparten så jeg har noe til et uventet besøk for eksempel.

Du trenger:
4 egg
2 dl sukrinmelis
2 ss kokosblomstsukker (erstatt med mer sukrinmelis om ønskelig)
2 ts vaniljepulver
1 dl kokosmel
2 dl mandelmel (jeg brukte det mørke fra Funksjonell Mat)
2 tskj fiberhusk
1 tskj bakepulver
200 gr smeltet smør (eller kokosolje om du vil ha det melkefritt)
150 gr smeltet mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen og smøret i en kjele på svak varme. Avkjøl litt.
2. Pisk egg, søtt og vaniljepulver sammen litt luftig i kjøkkenmaskinen.
3. Ha det tørre i kjøkkenmaskinen og deretter hell sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går rolig.
4. Smak på deigen og gi slikkepotten til barna.

Hell røren i en form (jeg brukte en brødform) og stek i ca ca 25 minutter på 160 grader. Jeg tok min ut da den hadde stivnet på toppen og myk inni. Pass på at den ikke står for lenge, for den kan fort bli svampaktig!
La den avkjøle seg litt før du skjærer i den.

Pynten jeg har på topp er noe kakepynt jeg fant i London da jeg var der i april. Det er ikke sukkerfritt altså, men uten fargestoffer og annen rar tilsetning.

sjokokake

Ha en god uke alle sammen!