Sjokoladekake på en mandag

sjokoladekake

Noen ganger smaker det himmelsk med nystekt sjokoladekake på en ukedag. Jentene mine elsker å hjelpe til med å blande, mikse, helle, styre og stelle og ikke minst slikke bollen til slutt.
Denne fungerer helt fint i matpakken neste morgen, forresten. Jeg oppbevarer den i kjøleskapet men fryser ned halvparten så jeg har noe til et uventet besøk for eksempel.

Du trenger:
4 egg
2 dl sukrinmelis
2 ss kokosblomstsukker (erstatt med mer sukrinmelis om ønskelig)
2 ts vaniljepulver
1 dl kokosmel
2 dl mandelmel (jeg brukte det mørke fra Funksjonell Mat)
2 tskj fiberhusk
1 tskj bakepulver
200 gr smeltet smør (eller kokosolje om du vil ha det melkefritt)
150 gr smeltet mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen og smøret i en kjele på svak varme. Avkjøl litt.
2. Pisk egg, søtt og vaniljepulver sammen litt luftig i kjøkkenmaskinen.
3. Ha det tørre i kjøkkenmaskinen og deretter hell sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går rolig.
4. Smak på deigen og gi slikkepotten til barna.

Hell røren i en form (jeg brukte en brødform) og stek i ca ca 25 minutter på 160 grader. Jeg tok min ut da den hadde stivnet på toppen og myk inni. Pass på at den ikke står for lenge, for den kan fort bli svampaktig!
La den avkjøle seg litt før du skjærer i den.

Pynten jeg har på topp er noe kakepynt jeg fant i London da jeg var der i april. Det er ikke sukkerfritt altså, men uten fargestoffer og annen rar tilsetning.

sjokokake

Ha en god uke alle sammen!

4 Comments

 1. Andrine Andrine
  October 6, 2014    

  Hei, lurer på hva dine tanker er omkring dietter som dette: http://en.wikipedia.org/wiki/Fruitarianism 🙂

  • October 6, 2014    

   Hei Andrine!

   Jeg tenker at man må ha en god del kunnskap for å spise på denne måten for å unngå mangler. Jeg personlig mener ikke at dette er noe som er bra for kroppen hele livet, men i korte perioder seg jeg ikke noe i veien i å kjøre kun frukt og grønt. Men da må det nok fett til for å unngå høyt blodsukker fra frukten for eksempel, og dessuten viktig å bløtlegge frø og nøtter.
   Jeg har selv gjort dette i kortere perioder og har ikke hatt særlig god erfaring. Kroppen har skreket etter “skikkelig mat”.
   Men det funker for noen og det er det viktigste. Bare man er åpen for alt tenker jeg….
   Hva tenker du forresten?

   m*

 2. Andrine Andrine
  October 6, 2014    

  Takk for svar! Jeg har ikke noen spesielle tanker om dette,men har veldig lyst til å prøve det ut en periode… Her er en video med blodprøveresultater etter 9 år med raw mat ( https://www.youtube.com/watch?v=iMr7bP5IUeE&list=UU_cOrj8dlCqYnGgp0xdkxow ), og det ser jo lovende ut! Lurer på hvorfor du spiser akkurat LCHF og ikke raw eller HCLF f.eks?

  • October 6, 2014    

   Jeg har prøvd mye de siste 10 årene og funnet ut at kroppen trives best på høyfett kosthold. Jeg kjenner på hele meg at jeg har det bedre med mye fett og lite karbo. Blodsukkeret er happy og jeg er generelt i et bedre humør, ifølge mannen. Dessuten kjenner jeg at jeg trener bedre på mye fett og trives med å løpe med tom mave, og da er dette kostholdet perfekt for meg. Jeg liker også veldig godt paleo, men innimellom savner jeg melkeprodukter så da tillater jeg meg det. Og et glass vin når jeg måtte ønske det 🙂
   I perioder kan jeg kjenne at jeg vil være litt veggis, og da følger jeg magefølelsen til jeg føler noe annet. Jeg er langt fra streng med meg selv. Har jeg lyst på noe, spiser jeg det. For så lenge grunnkostholdet er i boks er det rom for fristelser tenker jeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.