Sjokoladekake med gresskar

sjokoladekake med gresskar

Jepp, det er helt sant. Jeg har hatt gresskarmos i sjokoladekaken!
Jeg har sett det i flere oppskrifter, men det var oppskriften til Torunn fra Paleomat som fikk meg til å sette igang i dag tidlig. Vi fikk jo 4 svære, økologiske gresskar av noen venner av oss for noen uker siden så det var jo perfekt timing.

Det kryr av halloweengreier overalt på nettet i dag syns jeg. Jeg forbinder egentlig denne dagen med unger som er hypre på sukker, og har skydd dagen som pesten frem til i fjor, men i år er Solen min gammel nok til å få med seg at DETTE er noe hun også vil være med på. Æsj.
Vi skal heldigvis på fest i kveld (for store og små) så jeg slipper unna trick or treat med syntetisk godteri, og med meg har jeg marshmellows, gelé og gresskarsjokoladekake.

Jeg gjorde noen endringer i oppskriften, så her følger min versjon:
4 mellomstore økologiske egg
2 dl gresskarmos (jeg bakte gresskar i ovnen først, deretter skrapte ut innholdet)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 dl råkakaopulver
2 ss kokosmel
6 ss kokosblomstsukker (eller sukrin om du vil ha den lavkarbo)

Bland egg og kokosblomstsukker til det blir en eggedosis, deretter ha i resten av ingrediensene.
Stekes i en liten form på 175 grader i ca 15-20 minutter. Den skal være litt bløt.

Kan spises som den er eller pyntes med litt glasur og revet kokos. Jeg hadde en boks creme fraiche med litt kokosolje, stevia og kakaopulver som jeg blandet sammen.

gresskarsjokoladekake

Hva skal dere i kveld? Feirer dere halloween?

5 Comments

  1. October 31, 2013    

    Mmmm – ser nydelig ut 🙂 Kos deg!

    • November 1, 2013    

      Takk for inspo!
      Den ble veldig god og jentene slukte nedpå flere biter!

  2. November 1, 2013    

    mmm så god den så ut! Gresskarcer så utrolig godt og anvendelig.

  3. Grete Molstad Grete Molstad
    November 1, 2013    

    Bakte den i går og tok med på jobben i dag. Suksess!

    • November 1, 2013    

      Herlig! Håper de på jobben også likte den!
      Jeg har kost meg med restene i “hele” dag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen