Jeg fant denne oppskriften på bloggen til Ane og den er skikkelig god på pannekaker og lapper.
Du trenger:
50 gram økologisk smør
1 økologisk sitron
1 eggeplomme
Sirup (for eks lønnesirup eller yacon)
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha det i en skål.
Riv skallet av sitronen og bland i smøret.
Skvis sitronen og ha i litt og litt sitronsaft. Det holdt med en halv sitron for meg, men jeg har store sitroner i hagen.
Når blandingen er avkjølt har rører du inn eggeplommen og deretter sirupen.
Sett det hele i kjøleskapet med tett lokk. Det holder seg i flere dager, og smelter så nydelig på varme pannekaker og den slags.
Måååå lage! nam.
Yummi! Det skal vi prøve 🙂
Lemoncurd blandet med pisket krem på Pavlova. Toppes med blåbær eller andre friske bær er nydelig. Fin blogg du har
Oi, spennende!
[…] for smør. Hva er vel bedre enn grønnsaker i masse godt smør, hjemmelaget saus til kjøttstykket, sitronsmør til pannekakene, smør i eggeplommen eller et tykt lag med smør på surdeigsskiven? Vel, slik så […]