“Se på det som trening!”

Min svigerinne (som jeg ser opp til når det gjelder alt fra graviditet til barn og alt som hører med i mellom) sa en gang for flere år siden etter at hun fikk nr 2: “Se på det som trening!”

Vi skulle gå en tur med barna hennes, hvor hun eldste ville IKKE gå selv, hun skulle sitte i vognen med lillesøsteren. Vi var litt lei og ville hjem så hun sa “greit, hopp oppi vognen da” og så satte hun all kraft i ben og rumpe og dyttet barnevognen helt tilbake til hytta (opp og ned, over stener og det hele). Jeg husker jeg tenkte “Stakkars, for et PES det må være med barn. Jeg hadde aldri giddet å trille begge barna, det er jo kjempetungt!”

…Nå, 4 år etter skjønner jeg godt hvorfor hun gjorde som hun gjorde. For jeg gjør det samme selv. I helgene er det vanskelig å få til en treningsøkt for meg selv, så da skaper jeg mulighetene til å trene litt med barna istedet. Det har hendt noen ganger når barna er oppe grytidlig, at de er blitt tatt med på en tur ut til fyret før solen er oppe.
Eller at vi har gått opp til toppen av masten her i Albir, og Aleksander og jeg har hatt ett barn hver på ryggen i godt bæretøy (Manduca). Det får man sprettrumpe av!

Ofte tar jeg på meg treningstøy og joggesko før jeg tar med barna ut i helgene, for da føler jeg i allefall for å yte litt ekstra. Vi går gjerne en tur, hvor minsten sitter i vognen og hun eldste sykler. Når det er nedoverbakke kan jeg jogge lett. Når vi er på lekeplassen er det bare å bruke kreativiteten. Dytte, løfte, bøye seg ned, løpe osv. “Se på det som trening!”


Selv med liten bebiss er det mulig. Jeg begynte å trene fast på treningssenteret da minsten var rundt 3-4 mnd og da knøt jeg henne bare opp i bæretøy mens jeg trente vekter (gikk så fint så):
barn i bæretøy

Jeg skal vise dere noen av styrkeøvelsene jeg pleier å gjøre hjemme med barna etter at vi har vært ute på tur. De syns det er kjempestas når jeg legger meg på gulvet. De skal sitte oppå, herme, vise at de også kan osv. Barn er kule altså.
Men først vil jeg dele et bilde av min gode venninne som jeg trente med på den tiden. Hun var blitt gravid og trente regelmessig under hele svangerskapet. Ofte avlastet hun meg litt, bare se her. Sporty, eller hur?
gravid og barn på trening

Følg med!

2 Comments

  1. Marion Marion
    July 24, 2013    

    Så sporty dere er jenter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen