Det er ikke så ofte jeg finner grønnkål her i Spania, i allefall ikke økologisk. Og jeg har funnet ut at savoykål er vel så bra som grønnkål til å lage chips av!

savoykål

Det er forskjellige måter å lage sin egen chips på, og Camilla sin oppskrift er enkel å følge.

Jeg derimot gjorde en liten vri her om dagen, og den ble ganske så god! Her i heimen foretrekker vi uten nøttesmør, så lag gjerne noen med og noen uten for å finne ut hva som er best.

Du trenger:
1 stor savoykål
Krydder (jeg bruker kjøttkrydder fra Duggurd)
Salt og Pepper
Kraft

Start med å dra av bladene og vask dem godt. Tørk godt av, deretter legg i en form og hell over litt kraft. Krydre med ønsket krydder.
Sett i ovnen på ca 50 grader, varmluft og la det stå i 7-8 timer. Jeg har også prøvd å ha høyere varme og mindre steketid. Går fint det også men pass på så det ikke brenner seg.

Voila, sunn og god chips!