Savoykålchips

Det er ikke så ofte jeg finner grønnkål her i Spania, i allefall ikke økologisk. Og jeg har funnet ut at savoykål er vel så bra som grønnkål til å lage chips av!

savoykål

Det er forskjellige måter å lage sin egen chips på, og Camilla sin oppskrift er enkel å følge.

Jeg derimot gjorde en liten vri her om dagen, og den ble ganske så god! Her i heimen foretrekker vi uten nøttesmør, så lag gjerne noen med og noen uten for å finne ut hva som er best.

Du trenger:
1 stor savoykål
Krydder (jeg bruker kjøttkrydder fra Duggurd)
Salt og Pepper
Kraft

Start med å dra av bladene og vask dem godt. Tørk godt av, deretter legg i en form og hell over litt kraft. Krydre med ønsket krydder.
Sett i ovnen på ca 50 grader, varmluft og la det stå i 7-8 timer. Jeg har også prøvd å ha høyere varme og mindre steketid. Går fint det også men pass på så det ikke brenner seg.

Voila, sunn og god chips!

3 Comments

  1. January 30, 2015    

    Oii så spennende Melissa 😉 Savoy kål har jeg ikke hørt om (hjelpes !) og så hyggelig at du ville linke til blogginnlegget mitt. Grønnkålchips er bare nydelig og man kan mikse og trikse med krydder og oljer og ja, kraft som man ønsker. <3 Ønsker deg en fantastisk helg. Nå er det kommet så mye snø i Tønsberg at det faktisk er utrolig flott å se ut !

    • January 30, 2015    

      Ja, gøy å prøve krydder!
      Er ikke misunnelig på snøen forresten, venter bare på våren her i Spania. klem!

No Pings Yet

  1. Grønnkålchips – Kalechips med krydderolje | Positivt For Deg on February 2, 2015 at 07:13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen