Rødbetejuice

RØDBETEJUICE

Rødbete har en nydelig og dyp rosafarge som setter lett flekker, så vær forsiktig når du drikker juicen!

Jeg har juicet:
To store, økologiske rødbeter sammen med et par gulrøtter og en liten klump fersk ingefær.
Det smaker søtt og godt, og kan dessuten brukes som farge til maten istedet for konditorfarge.

Rødbete er godt egnet til sylting og brukes mye til silderetter eller som pålegg på brødskive med leverpostei (ah, dette er jo så godt!). Den kan også serveres rå, gjerne raspet i salater, eller bak den i ovnen sammen med andre rotgrønnsaker.
Rødbete er en god mineralkilde som inneholder fosfor, kalsium og jern.

Rødbeter bør ikke gis til barn under 6 mnd. grunnet høyt nitratinnhold.

4 Comments

  1. May 4, 2012    

    Og ikke minst holder rødbetejuice magen i gang! Ihvertfall her i gården 🙂

  2. May 4, 2012    

    Ja, det har jeg også hørt fungerer godt for magen!
    God helg Silje!

  3. May 4, 2012    

    Rødbete i juice er så godt! Og DEN fargen da!! Jeg har fått dilla på juice av rødbete, vannmelon og sitron. Det ble min frokost i dag, så godt 🙂

  4. May 4, 2012    

    Ja, sitron kan jeg tenke meg er godt i rødbetejuice! Det skal jeg teste i morgen, har to store rødbeter igjen! Når jeg tenker meg om har jeg vannmelon også! Oi oi oi så godt det blir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen