hungry

Her er oppskriften på lever og gallerensen som jeg har tatt.

På lørdag morgen våknet jeg og var bestemt på å innta så lite fett som mulig. Det ble en skikkelig utfordring! Da jeg tittet i kjøleskapet fant jeg ingenting som ikke var fettrikt. I kjøkkenskapene var det heller ikke mye å velge i. Så til frokost ble det bacon (jeg dro av den verste fettranden og ga til hønene) og bakt gresskar til. Jeg måtte ha litt smør på, for det vokste i munn på meg uten. En surdeigsskive med en daddel (fant ikke noe annet pålegg!) gikk også med.
Ikke lenge etter ble jeg sulten igjen, og skjønte at dette kom til å bli tøft. Jeg lagde godtekuler laget av dadler, kakao, bittelitt kokosolje og litt valnøtter. Seriøst, hvordan klarer de som unngår fett å ikke småspise?

Jeg drakk eplejuicen og ble raskt oppblåst. Sulten lå og sved i magen så å si hele dagen. Slitsomt! Jeg fikk en fin påminnelse om at det valget jeg tok for 10 år siden ved å legge helt om til høyfett var noe av det beste jeg har gjort. For å leve på høykarbo er rett og slett stressende og slitsomt kjenner jeg.

Så kom søndagen og jeg måtte leve fettfritt. Surdeigsbrød gikk ned flere ganger om dagen, med mager skinke på. Jeg savnet min faste 1 cm med smør på! Og kaffe og kokosolje! Abstinenser! Det. Var. Grusomt.
Hodepine, slapphet, trøtthet og et intenst sug i magen. Resten av ettermiddagen var ikke særlig morsom. Aleksander klarte seg greit, men jeg var så slapp av jeg nesten ikke klarte å legge barna mine. Så da måtte jeg rett og slett kapitulere og spise en banan selv om man helst skal faste helt.

rensen

Kl 18 begynte jeg å drikke vann med epsomsalt i. Og kl 20 drakk jeg neste. Det gikk greit og sulten hadde gått over. Da kjente jeg at det var noe på gang i tarmene. Jeg la meg på sofaen og glante på tv resten av kvelden. Jeg var helt tappet for energi.
Kl 22 hadde jeg drukket miksturen og la meg rolig ned i sengen. Der ble jeg liggende og visualisere at stenene skulle komme ut.
Så sovnet jeg.
Mange kan oppleve kvalme midt på natten, men dette går over, så det gjelder å prøve å finne roen. Det samme med trangen til å gå på do. Om man klarer å unngå det er dette best. Men føl dere frem her, vi er alle så forskjellige og reagerer helt ulikt.
Neste morgen våknet jeg 6.30 og var klar til å stå opp. Jeg drakk mitt tredje glass med saltvannet og så tok det ikke lang tid før maven begynte å si ifra at nå skulle alt ut.
Jeg er ikke typen til å ta med kamera inn på do for å dokumentere hvor store steinene var, men jeg kan si det slik at det var en del stener som kom ut! Ikke så fryktelig store, men nok til at det er ekkelt å tenke på at de har vært inne i kroppen!

Man bør være i nærheten av toalettet de første morgentimene, rett og slett fordi kroppen trenger å tømme seg for alt saltvannet du har drukket på fastende mave. Man må tømme seg flere ganger og til slutt er det klar væske som kommer ut. Da er tarmen “ren”.

Det første måltidet bør være noe lett. Jeg inntok geitekefir. Og så til lunsj spiste jeg kokt egg og avokado. Det var en fornøyelse å spise igjen, og jeg er SÅ glad for at jeg aldri skal melde meg på noe realityprogram hvor det er lite mat å finne. For da ville jeg seriøst vært den sureste kjerringa i hele gruppen.
I går kveld tenkte jeg at det var bare tull og tøys å utsette kroppen for sånt, men nå som jeg er ferdig er jeg veldig glad for å ha gjort det.

Dette er noe jeg anbefaler alle friske personer å gjøre. Kanskje ikke særlig mer enn en gang i året, men at man lar lever og galle få seg en pause er ikke noe vi skal se bort ifra. Det trengs!
Om dere lurer på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet.