Renset lever og galle. Check!

hungry

Her er oppskriften på lever og gallerensen som jeg har tatt.

På lørdag morgen våknet jeg og var bestemt på å innta så lite fett som mulig. Det ble en skikkelig utfordring! Da jeg tittet i kjøleskapet fant jeg ingenting som ikke var fettrikt. I kjøkkenskapene var det heller ikke mye å velge i. Så til frokost ble det bacon (jeg dro av den verste fettranden og ga til hønene) og bakt gresskar til. Jeg måtte ha litt smør på, for det vokste i munn på meg uten. En surdeigsskive med en daddel (fant ikke noe annet pålegg!) gikk også med.
Ikke lenge etter ble jeg sulten igjen, og skjønte at dette kom til å bli tøft. Jeg lagde godtekuler laget av dadler, kakao, bittelitt kokosolje og litt valnøtter. Seriøst, hvordan klarer de som unngår fett å ikke småspise?

Jeg drakk eplejuicen og ble raskt oppblåst. Sulten lå og sved i magen så å si hele dagen. Slitsomt! Jeg fikk en fin påminnelse om at det valget jeg tok for 10 år siden ved å legge helt om til høyfett var noe av det beste jeg har gjort. For å leve på høykarbo er rett og slett stressende og slitsomt kjenner jeg.

Så kom søndagen og jeg måtte leve fettfritt. Surdeigsbrød gikk ned flere ganger om dagen, med mager skinke på. Jeg savnet min faste 1 cm med smør på! Og kaffe og kokosolje! Abstinenser! Det. Var. Grusomt.
Hodepine, slapphet, trøtthet og et intenst sug i magen. Resten av ettermiddagen var ikke særlig morsom. Aleksander klarte seg greit, men jeg var så slapp av jeg nesten ikke klarte å legge barna mine. Så da måtte jeg rett og slett kapitulere og spise en banan selv om man helst skal faste helt.

rensen

Kl 18 begynte jeg å drikke vann med epsomsalt i. Og kl 20 drakk jeg neste. Det gikk greit og sulten hadde gått over. Da kjente jeg at det var noe på gang i tarmene. Jeg la meg på sofaen og glante på tv resten av kvelden. Jeg var helt tappet for energi.
Kl 22 hadde jeg drukket miksturen og la meg rolig ned i sengen. Der ble jeg liggende og visualisere at stenene skulle komme ut.
Så sovnet jeg.
Mange kan oppleve kvalme midt på natten, men dette går over, så det gjelder å prøve å finne roen. Det samme med trangen til å gå på do. Om man klarer å unngå det er dette best. Men føl dere frem her, vi er alle så forskjellige og reagerer helt ulikt.
Neste morgen våknet jeg 6.30 og var klar til å stå opp. Jeg drakk mitt tredje glass med saltvannet og så tok det ikke lang tid før maven begynte å si ifra at nå skulle alt ut.
Jeg er ikke typen til å ta med kamera inn på do for å dokumentere hvor store steinene var, men jeg kan si det slik at det var en del stener som kom ut! Ikke så fryktelig store, men nok til at det er ekkelt å tenke på at de har vært inne i kroppen!

Man bør være i nærheten av toalettet de første morgentimene, rett og slett fordi kroppen trenger å tømme seg for alt saltvannet du har drukket på fastende mave. Man må tømme seg flere ganger og til slutt er det klar væske som kommer ut. Da er tarmen “ren”.

Det første måltidet bør være noe lett. Jeg inntok geitekefir. Og så til lunsj spiste jeg kokt egg og avokado. Det var en fornøyelse å spise igjen, og jeg er SÅ glad for at jeg aldri skal melde meg på noe realityprogram hvor det er lite mat å finne. For da ville jeg seriøst vært den sureste kjerringa i hele gruppen.
I går kveld tenkte jeg at det var bare tull og tøys å utsette kroppen for sånt, men nå som jeg er ferdig er jeg veldig glad for å ha gjort det.

Dette er noe jeg anbefaler alle friske personer å gjøre. Kanskje ikke særlig mer enn en gang i året, men at man lar lever og galle få seg en pause er ikke noe vi skal se bort ifra. Det trengs!
Om dere lurer på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet.

42 Comments

 1. March 17, 2014    

  Åh, haha, jeg må smile og le- og nesten grine samtidig! Så tøff du er som holdt ut! Jeg kjenner at jeg IKKE er særligklar for karbohydratrik drikke (juice), samt lite fett- gå sulten , oppblåst med lite energi, haha. Men sikkert lurt… kanskje… 😉

  • March 17, 2014    

   Ja huff, grusomt å legge om til så mye sukker. Hadde svingende blodsukker som aldri før!
   Noen utelater eplejuicen. Jeg kunne sikkert gjort det samme, da stenene var ikke så store. Men kan tenke meg det gjør vondt om de er på størrelsen som svisker og skal passere tarmgangen. Au!
   Lurt å rense? Ja. 🙂

   klem!

 2. March 17, 2014    

  Dette må jeg prøve 🙂

 3. marerita marerita
  March 17, 2014    

  Kan du etter en tid si noe om hvordan kroppen føles i ettertid, etter den lever-rensen? 🙂 Ifht trening, energinivå, næringsopptak (om man på et vis kan kjenne dette selv…;) osv.

  • March 17, 2014    

   Ja, det kan jeg gjøre! Spør meg om noen uker.
   Jeg gjorde dette mest fordi jeg følte meg så trøtt. Har hatt behov for mye mer søvn enn før. Så det kan jo hende det kan ha noe med at kroppen rett og slett trengte en rens.

 4. March 17, 2014    

  Hei. Jeg har hatt lyst til å prøve dette lenge, men kjenner jeg er litt redd for at store steiner skal sette seg fast. Er det noen grupper mennesker du vil fraråde å ta galle/leverrens?

  • March 17, 2014    

   Jeg er ingen ekspert, så jeg tør ikke si annet enn hva jeg har hørt og opplevd selv.
   Eplejuicen skal mykne stenene. Jeg merket ingenting da de kom ut men nå var ikke mine særlig store heller. En jeg kjenner opplevde é´n gang å få ut en ganske stor sten men hun sa ingenting om smerter. Skal høre med henne igjen.

   Så har jeg en venninne som er holistic veileder med utdannelse fra England. Hun har lært at det kan være en idé å ta en tarmskylling før leverrens nettopp pga veldig store stener. Det gjelder vel mer for de som har røkt, tatt medisiner og levd usunt i flere år tenker nå jeg.

 5. Stefanie Stefanie
  March 17, 2014    

  Sååååå heldig du er som har overstått denne kuren!!!:) Og da er spørsmålet mitt fra henne mase Guri her om du vil anbefale meg som sliter med candida problematikk (gjort i flere år nå) tatt blodtype analyse å så både candida og parasitter i blodet,fått diagnosen irritabel tarm syndrom,spiserørsbetennelse etter å ha tatt gastroskopi,gått på somac i 2 mnd,avsluttet nå for D er noe som sier meg at jeg ikke skal gå på det) og sliter VELDIG med magen og lite fordøyelses enzymer blandt annet,å jeg mistenker at jeg kan ha hatt optil flere gallesteins anfall (da jeg har hatt intense mage smerter og krabbet rundt i senga å ikke visst hvor jeg skal gjøre av meg) leste om denne kuren for over ett år siden å var jo på vei til å ta den,og mistenker at j kunne sluppet mye av de problemene jeg sliter med idag hvis jeg hadde gjennomført den.. Tar jo nå olivenblad ekstrakt,fordøyelses enzymer,san omega 3,ALA,osv osv..men tenkte at denne ville hjelpe meg..men var det vondt???

  • March 17, 2014    

   Jeg syns ikke det var vondt, men som nevnt hadde jeg små stener. Jeg syns det var ubehagelig i går kveld å drikke den miksturen, for den smakte hæv og etterpå følte jeg meg skikkelig uvel. Jeg sov urolig frem til kl 1 og følte meg skikkelig kvalm. Stod opp og det romlet i maven. Men ikke vondt. Neste morgen da jeg fikk “flush” så var det smertefritt.
   I ditt tilfelle kunne det vært lurt å kanskje ta en tarmrens på forhånd i tilfelle du er redd for at det kan være store stener.
   Hmm, la meg forhøre meg med den gamle læreren min og se hva han mener om det. Vi hadde jo om rens på pensum!

 6. Stefanie Stefanie
  March 17, 2014    

  Jupp,supert!!:) Takk! Møtte Jens ute hos Ellinor Ifjor å målte ph balansen min!:) å hatt litt kontakt med han på Mail,så han kjenner til meg!hehehe.. Hun som tygde så mye tyggis og hadde helt gæern ph!!:-D sluttet å drikke Pepsi Max HELT!! Og det har jo selvfølgelig hjulpet masse.. Å har jo lest meg opp og ned i mente på candida problematikk osv..å har prøvd alt av urter,exmykehl,flere tarmskyllinger og div de siste årene..men jo mer jeg leser om denne lever og gallerensen så sier det meg at jeg har en lite velfungerende lever.pappa driver med akupunktur og fotsone terapi og leveren min har vært svak i mange år når jeg tenker meg om..

 7. Stefanie Stefanie
  March 17, 2014    

  Fastlegen er det ikke noe håp om å få hjelp av da jeg er så ung og det er ikke noe som heter candida problematikk for hun! Selvom jeg har sett det på tarmskylling,blodtype analyse,og avføringsprøver sendt til USA fra Balder klinikken,og jeg har slitt så mye med ALLE symptomer/plager som kommer av dette..men jeg nekter å slå meg med ro til å være i så dårlig form å måtte belage meg på å ha en så vond mage resten av livet så jeg leser meg grønn for å komme til bunns i denne problematikken!:) Har jo også lavtstoffskifte å går på levaxin gjort i 11 år nå..også lest mye om ph balansen og mye av det er jo logisk,men tenker at det hjelper lite når den stakkars leveren min ikke klarer å rense en så forurenset skrott..det spennende med blodtype analysen var at jeg som spiste “sunnest” av alle oss 4 hadde “styggest” blod,forskjellen på meg og de 3 andre var at jeg var sen eneste som drakk Pepsi Max og de andre drakk “kangen vann” (ph vann),så tenker at det må ha vært mye av skylden!! Aldri mer noe Pepsi Max (brus) her i gården!!

 8. March 17, 2014    

  Og jeg sier som jeg har sagt ørten ganger før Stefanie ,drikk KRAFT :-p
  Kraft er medisin for fordøyelsen og ørten andre plager 🙂 Les HER http://www.kraftmamma.no/kraftkoking-abc/

  • March 17, 2014    

   Hehe, hør på Ellinor ja Stefanie 🙂

 9. Stefanie Stefanie
  March 17, 2014    

  Hahahaha!!!

 10. Stefanie Stefanie
  March 17, 2014    

  Hvorfor kom ikke hele kommentaren min med!!

  • March 17, 2014    

   Aner ikke, ser ikke noe i spamfolderen. Hva skrev du?

 11. Stefanie Stefanie
  March 17, 2014    

  Gir opp jeg,kommentaren min blir jo vekk,Tlf min som ikke er frisk eller hva..Må nok gjøre som du sier ja Mor!

  • March 17, 2014    

   Ja, lytt til Ellinor. Og prøv deg på en leverrens davel!

 12. Veronica Blomst Veronica Blomst
  March 18, 2014    

  Så fint at du deler dette med oss, jeg har veldig lyst til å ta rensen selv. Det er så fint at du kan fortelle om erfaringene dine så vet jeg hva jeg går til også.

  Takk for fin blogg!

  • March 18, 2014    

   Bare hyggelig. Fint å inspirere andre!

 13. Veronica Blomst Veronica Blomst
  March 18, 2014    

  Må man ta den når det er fullmåne forresten?

  • March 18, 2014    

   Nei, du kan ta den utenom. Men mange mener og tror at det er større innvirkning når det er fullmåne. Passet bra i mitt tilfelle denne gangen.
   Husker da jeg gikk på overtid med førstemann. Alle mente jeg kom til å føde da det var fullmåne. Trodde det selv. Men måtte likevel vente en god uke til, hehe.

 14. Andrine Andrine
  March 18, 2014    

  Hei 🙂 Lurte på om kuren gjelder for alle,eller bare de med lever/nyreproblemer? Spurte også tidligere om jeg kunne bli medlem i paleo-siden deres på Facebook.Fikk linken,men noe gikk galt,så lurte på om du kunne sende den igjen? Utrolig bra blogg du har! Gir meg så mye inspirasjon og kunnskap!

  • March 18, 2014    

   Jeg har hverken problemer med lever eller galle men valgte likevel å ta rensen. Og det kom ut stener på størrelse som rosiner! Og jeg har aldri røkt, drikker lite alkohol og går ikke på medisiner. Da tenker jeg litt på de som aldri har renset. Det kan være lurt for å avlaste leveren for å si det sånn! Vi skal ha den hele livet og den må gjennomgå ganske mye.

   Jeg la deg til i paleogruppen nå forresten!

   Så kjekt å høre at du får inspo Andrine!

  • February 15, 2017    

   Just in relation to every one of of the things you mention is supprisingly precise and it makes me deliberate the reason why I had not looked by this with this ignite in the past. This piece accurately did turn the light taking place in support of me personally as further as this certain subject goes. Nonetheless by this calculate in attendance is actually one distinct copy I am not especially excessively warm with and although I appraise to reconcile that with the main theme of the arrange, consent to me distinguish emphatically what all the rest of the visitors have to point out.Well done.

  • February 16, 2017    

   Hurra! SÃ… bra val av dem att ha dig som kampanjansikte. Och vilken fin video med dig för molami här ovanför btw 🙂

  • March 22, 2017    

   That’s not just the best answer. It’s the bestest answer!

 15. Margrethe Margrethe
  March 20, 2014    

  Inspirerende Melissa. Hva er dine beste tips for å komme i gang med LCHF og holde motivasjonen oppe? Jeg har akkurat lagt om kostholdet mitt men er mye sugen og sover dårlig. Jeg spiser nok fett, så det er ikke problemet. Jeg gjør det for helsens del og mer energi, og ikke for å gå ned i vekt, men har lite motivasjon for å fortsette. Har du noen tips til meg?

 16. Margrethe Margrethe
  March 20, 2014    

  Jeg har bare holdt på et par uker. Men når resten av livet kræsjer sammen, søvnen er dårlig, ingen trykk på trening, ekstrem sug etter søtt (så jeg har drukket en del lettbrus), osv, så har jeg lyst til å gå tilbake til gamle vaner. Tålmodighet er en dyd! 😉

  • March 20, 2014    

   Huff, skjønner jeg godt! Husk at kroppen klarer ikke omstille seg på kort tid. Noen kan trenge flere uker mens andre får det bedre på dag 2.
   Stå på!

 17. Liv Liv
  March 23, 2014    

  Hei 🙂 Lurte på om det finnes et annet alternativ til eplejuice? Er ikke en stor fan av det… 🙁

  • March 23, 2014    

   Det vet jeg ikke, mener at det er eplejuicen som gjør stenene myke.

 18. Betina Betina
  March 27, 2014    

  Hei, dette er veldig inntresang. Har også lest man bør ta en Parasitt kur før man tar lever galle rens, vet du noe om det?

  • March 27, 2014    

   Ja, jeg leste at det kunne være en idé å gjøre om man var “forgiftet” av medisiner o.l.
   Jeg blandet det i blandingen jeg drakk før leggetid.

 19. Selma Selma
  August 23, 2015    

  Hei,
  Jeg fikk gallastein anfall i sommer. Viste ikke at jeg hadde så mye steiner, men de fant tp store på ca.2 cm, to små og masse grus. Jeg har tenkt på denne kuren, men er redd at 2 cm. er ganske store steiner. Kan de sette seg fast??
  Mvh
  Selma

  • August 23, 2015    

   Jeg har lest at om man har store stener kan det gjøre vondt, og det er blitt anbefalt å ta en tarmrens på forhånd. Jeg er ingen ekspert, men les deg litt frem før du prøver deg på en slik rens for å være sikker på at du vet hva du gjør 🙂

   • Selma Selma
    August 23, 2015    

    Tusen takk!

    • Selma Selma
     August 23, 2015    

     Kjenner du en god måte å ta tarmrens på?

     • August 25, 2015    

      Dr. Greys er en fin rens. Har prøvd den og gir tommel opp for den.

 20. Hildegunn Hildegunn
  June 16, 2017    

  Snublet tilfeldigvis over denne, og det hørtes veldig interessant ut!
  Men lurte på en ting! Du skriver i begynnelsen at du prøver å innta minst mulig fett, men jeg ser ikke noe om det i oppskriften? Hva er riktig, bør vi andre også unngå fett?

  Jeg var også litt skeptisk til å innta så mye Epsom salt, og klikket litt rundt, denne: http://www.curezone.org/upload/PDF/Hypermagnesium/Fatal_Hypermagnesemia_Caused_by_an_Epsom_Salt_Enema.pdf
  var jo litt skremmende da? Tanker om det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.