Referat fra fagkongressen på Sundvolden

Nå er det en uke siden jeg var i Norge for å delta på på Naturmedisinsk Fagkongress, et seminar som holdes hver siste helg i oktober. Dette var første gang jeg var med, og gledet meg til en frihelg fullstappet av næring for kropp og sjel.
Blant foreleserene hadde vi Ernæringsterapeut Jens Veiersted, Professor Ingvard Wilhemsen, Gry Hammer, Lege Jens Lunden og flere.
I tillegg ble Brobyggerprisen delt ut på lørdagskvelden, og det var Stig Bruseth som vant denne. Det var faktisk litt rørende, og veldig velfortjent! Jeg har fått mye glede av hva Bruseth har tidligere skrevet i bøker og artikler gjennom årene.

Her er noen bilder fra helgen:

IMG_7124IMG_7126

Jeg fikk snakket litt med Stig under middagen (se bilde under), veldig koselig. Til høyre for meg er Jens Veiersted, min tidligere lærer på Tunsberg, og mentor. På bildet under til høyre har dere Dag Viljen Poleszynski, Aleksander (min mann), John Petter Lindeland og Jens.

stig brusethIMG_7456

Dagene gikk ganske fort og de var utrolig innholdsrike. I pausene besøkte vi forskjellige utstillere (se egne bloggposter om enkelte utstillere som Soma Nordic, Duggurd, Lille Måne) og fikk smaksprøver og gode tilbud på varer.

tidlig morgenHotellet vi bodde på var Sundvolden Hotell som ligger i Hole. Et fantastisk sted. Dette er første gang jeg er her, og ble positivt overrasket over hvor lekkert det er blitt. Service på topp, rommene var fine og treningsrommet midt i blinken! Jeg fikk med meg en kollega ut på tidlig joggetur lørdagsmorgen. Litt kaldere enn jeg hadde planlagt så jeg kledde meg lag på lag av hva jeg hadde med meg av klær fra Spania. Funket helt topp utrolig nok og t-skjorten jeg fikk av Helsemagasinet toppet liksom stilen litt, haha.
På lørdagskvelden fikk jeg forøvrig pris for årets nykommer, og det ble trukket frem at “hun er oppe og løper mila før vi andre har stått opp” og det er til tider sant.

matvrak

Altså, MATEN på Sundvolden var jo et kapittel for seg selv. Jeg lurer på om dette var en av de bedre buffet´ene jeg har vært på. Med tanke på all kjærligheten de legger i maten så må jeg bøye meg i støvet altså. Til hvert måltid bugnet det av nydelige fristelser og nesten alt var hjemmelaget og økologisk. Og kortreist.

Sundvolden Hotell
IMG_7107

Jeg storkoste meg til hvert måltid. Det gjaldt å fylle tallerkenen(e) med det som fristet. Reker med hjemmelaget majones ble inntatt mens mannen snikfotograferte meg i rekepillingen.
IMG_7466


Gry Hammer har også skrevet litt om helgen hennes. Dere kan lese om det her.

Jeg håper så mange vil holde siste helgen i oktober til neste års fagkongress. Da er det dessuten 10-års jubileum, og da blir det sikkert noe spennende som skjer. Dere kan for eks like Facebooksiden deres her, og følge med underveis. Det er begrensede plasser, så det gjelder å melde seg på tidlig, om man er utstiller eller deltaker. Man må ikke være terapeut for å bli med, dette er for alle som interesserer seg for helse!
Håper vi sees, jeg har meldt meg på allerede!

4 Comments

 1. Marit Marit
  November 2, 2013    

  Kjekt med repetisjon av “årets begivenhet”. Mange fine bilde. OBS- det er siste helga i oktober-er det ikkje?

  • November 2, 2013    

   Ja, det er siste. Skrev jeg feil? Takk, sjekker det opp nå!

 2. November 3, 2013    

  Hei Melissa, tusen takk for at du roser kongressen i fullt monn! Du skriver veldig bra og har kommet med synspunkter jeg vet mange vil si seg enige i! Jeg bruker Sundvolden hotel mest mulig – jeg er ambassadør for hotellet (ble utnevnt i fjor:))
  Maten er jo et kapittel for seg selv, men også den stemningen det historiske Sundvolden hotel har, finner jeg ikke på veldig mange hoteller.
  Som du vet, skal vi allerede ha første planleggingsmøte for neste års kongress førstkommende mandag og jeg gleder meg! Vi har så mange tips og ideer til temaer og foredragsholdere slik at puslespillet kan begynne. Tips tas i mot med takk, sendes meg på: christin(a)kongresspartner.no. Kongress 2014 er 24.-26. oktober.

  • November 4, 2013    

   Skulle bare mangle, storkoste meg jo!
   Du gjorde dessuten en kjempejobb og gleder meg allerede til neste år!

No Pings Yet

 1. Må lande litt nå... | Melissa Spania on October 28, 2014 at 09:53

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen