“raw” marsipan til jul


Rå marsipan

Her er min oppskrift på rå marsipan:
3 dl kvernet mandler (jeg bruker uten skall)
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss yaconsirup (kan utelates eller erstattes med annen type sirup)

Slik gjør du:
Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad på svak varme.
Bland deretter alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig.
Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.

hjemmelaget marsipan

Jeg liker marsipanen best når det er sjokoladetrekk på den. Du kan lage råsjokolade om du vil, oppskrift her. Men jeg syns mørk sjokolade er enklere å jobbe med når jeg skal dyppe biter, så jeg anbefaler å gjøre det enkelt:
– Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade (minst 80% kakao) og 2 ss kokosolje. La den avkjøle seg litt så blir den tykkere.
– Dypp marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie så de kan vippes av etterpå.
Det blir litt søl, altså!

Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt. Her finner dere oppskriften til mjuuugly sitt sukkerfritt kakedryssel.

råmarsipan

Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur. Ta de ut like før servering.

Tusen takk for alle gratulasjoner i går, forresten! Jeg fikk mannen hjem fra det store USA og han hadde flere stilige bursdagspresanger til meg. Bursdager er gøy!
Ha en super tirsdag alle sammen, vi har faktisk snø i fjellene men blå himmel og sol. Perfekt desembervær.

11 Comments

  1. December 2, 2013    

    Wow, for en kjempefin header du har fått deg Melissa! Den likte jeg.
    Mmm, må snart lage julens maripan jeg også. Disse så nydelige ut.
    Håper du hadde en fin bursdag, gratulerer igjen.

    • December 2, 2013    

      Takk. Jeg hadde en litt annen idé men når ikke barna mine ville samarbeide og tiden løp litt fra meg så var dette resultatet. Men det ble jo fint likevel!
      Hadde en veldig fin bursdag, takk!
      Håper alt er fint med lille bebissen nå, fikk med meg at han var litt småsyk.

  2. Anna Anna
    December 2, 2013    

    Åh disse laget jeg masse av da du delte oppskriften først!! Dødsgode.
    Det slo meg – var det 3 dl hele mandler, eller 3 dl ferdigkvernet?

    • December 2, 2013    

      Ferdigkvernede mandler bruker jeg.
      Og ja, de er dødsgode!

  3. December 2, 2013    

    Gratulerer med vel overstått 🙂 Marsipan, ja….jeg må prøve meg fram med søtning der, jeg leser mange steder at sukrinmelisen gir den samme “kalde” følelsen som vanlig sukrin. Kanskje jeg kan blande ut med Tagatesse eller male Sukrin gold til melis og bytte ut halvparten av den vanlige sukrinen med den. Får se hva jeg kommer fram til 🙂

    • December 2, 2013    

      Det er ikke sukrin i denne oppskriften, så denne er ikke isete. Har hørt at Tagatesse fungerer fint, men jeg har aldri prøvd det før…

  4. Kenneth N Kenneth N
    December 2, 2013    

    Men kroppen min gjør om stivelsen til sukker uansett! Muahahhaah! Du lurer ikke meg! >:)

    • December 2, 2013    

      Muahahahaha! Vi er alle forskjellige, men sukker er ikke sunt for oss 🙂

  5. December 3, 2013    

    Disse så og hørtes helt utrolig gode ut. Disse må jeg bare får prøvd ut!

  6. nuria nuria
    December 10, 2013    

    Selger du stevia med vaniljesmak og kakaosmør på helsekosten? Skal hjem til foreldrene mine til jul (som bor fortsatt i alfaz) og tenkte å prøve ut den her!

    • December 11, 2013    

      Ja! Bare å komme. Men du må si ifra for det er populært og blir fort utsolgt. Så da kan jeg holde av til deg i så fall. Send meg en mail eller si ifra på Facebook så setter jeg det til side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen