Rå marsipan

Her er min oppskrift på rå marsipan:
3 dl kvernet mandler (jeg bruker uten skall)
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss yaconsirup (kan utelates eller erstattes med annen type sirup)

Slik gjør du:
Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad på svak varme.
Bland deretter alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig.
Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.

hjemmelaget marsipan

Jeg liker marsipanen best når det er sjokoladetrekk på den. Du kan lage råsjokolade om du vil, oppskrift her. Men jeg syns mørk sjokolade er enklere å jobbe med når jeg skal dyppe biter, så jeg anbefaler å gjøre det enkelt:
– Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade (minst 80% kakao) og 2 ss kokosolje. La den avkjøle seg litt så blir den tykkere.
– Dypp marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie så de kan vippes av etterpå.
Det blir litt søl, altså!

Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt. Her finner dere oppskriften til mjuuugly sitt sukkerfritt kakedryssel.

råmarsipan

Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur. Ta de ut like før servering.

Tusen takk for alle gratulasjoner i går, forresten! Jeg fikk mannen hjem fra det store USA og han hadde flere stilige bursdagspresanger til meg. Bursdager er gøy!
Ha en super tirsdag alle sammen, vi har faktisk snø i fjellene men blå himmel og sol. Perfekt desembervær.