Raske pannekaker


raske pannekaker

Noen er ute etter oppskrifter med “vanlige” ingredienser. Jeg har erfart at de som legger om til et kosthold med lavere inntak av karbohydrater vil med tiden investere i produkter som fiberhusk, søtning, kokosolje og utvide nøtte- og frø-lageret sitt. Så begynn heller i det små og erstatt litt etter litt om overgangen blir for voldsom.

Pannekaker faller nesten alltid i smak, men er man fersk i gamet på lavkarbopannekaker, kan smaken fort bli så annerledes enn “vanlige” pannekaker at det blir upopulært. En “vanlig” pannekakerøre må noen ganger til!
Denne oppskriften ble til en dag eldstemann hadde med fem (!) venner hjem fra skolen. De var sultne, jeg hadde ikke mye i skapet og noe måtte mekkes sammen kjapt. Heldigvis har vi alltid egg, fløte og smør tilgjengelig, så da ble oppskriften bygget på det.

Du trenger:
4 dl fløte
3 egg
2 dl grovt speltmel
1 klype salt
3 ss smeltet smør
Litt sukrin

Bland alle ingrediensene sammen og la røren stå og svelle litt. Stek hver pannekake i rikelig med smør. Serveres med en smørklatt og litt søtning over. For eksempel kokosblomstsukker er godt på, men ønsker du det sukkerfritt kan du bruke sukrinmelis.

pannekaker

Jeg steker i jernpanne så jeg må bruke mye smør for at de ikke skal brenne seg, og jeg må lage de litt tykke. Det krever litt øving, men absolutt verdt det for å unngå bruk av teflon.
Håper det smaker!

1 Comment

  1. Anonym Anonym
    November 5, 2014    

    Dette var en oppskrift man kan like. Siden jeg ikke har så mange sånne ukjente ingredienser i skapene mine kan jeg prøve meg på en slik oppskrift som du poster. Tusen takk 🙂

No Pings Yet

  1. Julegavetips! | Melissa Spania on November 14, 2015 at 09:38
  2. Surdegspannekaker til kidsa! | Melissa Spania on March 19, 2017 at 09:48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.