Råsjokolade med mandeldigg

sjokolade med mandelmasse

Denne ble til i går kveld på måfå, og resultatet var himmelsk godt!
To biter ble spist før trening i dag, og 3 biter etter. Begge jentene slukte også i seg noen biter i dag tidlig.

Du trenger:
2 bokser mandelfløte
2 ss sukrinpluss
10-20 dråper Stevia med vanilje (eller bruk vaniljepulver og evt mer sukrinpluss om du ikke har dette)
2-3 ss kvernet mandler
1-2 ss smør

Bland fløten og smøret en en kjele til det smelter og la det småkoke i noen minutter. Ta av kjelen og ha i resten av ingrediensene. Rør godt og hell i en silikonform (eller en annen plastkledt form) og la det kjøle seg ned. Når det er “kaldt” sett det i fryseren til det stivner. Min masse stod over natten.

Lag deretter råsjokolade (eller smelt vanlig mørk sjokolade om du er for lat å lage egen) av:
Kokosolje
Råkakao
Yaconsirup

Oppskrift på råsjokolade finner du her.

Ta ut massen av fryseren og skjær i passe store ruter. Dypp i sjokoladen og sett på et fat. Husk plastfolie under! Sett tilbake i fryseren. Dypp gjerne to ganger.

NYTES med de du er glad i!

9 Comments

  1. June 6, 2012    

    Ser veldig fristende ut- smaker sikkert digg 😉

  2. June 6, 2012    

    Ooooo, gjett om de smakte digg! 😉

  3. June 6, 2012    

    Tviler ikke 🙂

  4. June 7, 2012    

    De ser himmelske ut!! Men vet du hvor man kan få tak i mandelfløte i Norge? Tror ikke jeg har sett det her jeg.. Eller kanskje det går ann å bruke kokosfløte? Da blir det sikkert kokossmak på de, men det er jo godt det å 🙂

  5. June 7, 2012    

    Jeg mener å ha sett mandelfløte i Norge i en helsekost, men det koster jo skjorta, typisk Norge. Du kan prøve med kokoskremen. Eller hva med å ha mandelmelk med 1 ts fiberhusk i så det tykner litt?

  6. June 7, 2012    

    Ja, må prøve meg frem med både mandelmelk og kokosfløte- disse ser jo så gode ut at jeg må teste de ut! 🙂

  7. June 12, 2012    

    Si ifra hvordan det blir!

  8. Nina Ch Nina Ch
    February 14, 2013    

    Hei,
    Der står bland fløte og smør, men hvor mye smør skal der være?

    • February 14, 2013    

      Oisann, smøret ble borte!
      Jeg mener å huske at det er 1-2 ss med smør. Det er det jeg pleier å ha i når jeg lager sjokkis 🙂
      Takk for at du fant feilen, så kan jeg rette på det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen