Rå kake med appelsin

Denne kaken lagde jeg til kakekonkurransen i går.
Jeg lette etter en oppskrift jeg en gang fant inne hos Superdamene, men nå har bloggen deres blitt så stor at jeg ga opp letingen til slutt. Men så fant jeg ut at jeg har laget denne kaken en gang tidligere (med en liten vri) og oppskriften var på min gamle blogg. Hurra!

Du trenger:

250 g rå cashewnøtter
1 passe liten, økologisk appelsin
3 dl kokosolje
6 ss råkakao
2 ss hampprotein
Himalayasalt
Rå yaconsirup
Stevia med sjokoladeessens (jeg brukte ca 10-15 dråper)

Slik gjør du:
Bløtlegg nøttene, helst i 30 min eller mer.
Skyll de godt, hell av vannet og ha i en kraftig blender/kjøkkenmaskin/bruk stavmikser sammen med appelsinen (MED skallet på, ja!)
Varm kokosolje i vannbad og hell dette i blandingen. Blend godt.
Her gjelder det å ha utstyr som blender skikkelig. Stavmikser fungerer ganske bra om den er av kvalitet, ellers bør du bruke en kjøkkenmaskin eller en kraftig blender. Jeg bruker Blendtech.Ha i råkakao og hampprotein.
hampprotein
Ha i en god klype himalayasalt.
Begynn med 3 ss rå agavesirup og ha i mer om du vil ha den søtere.
Fortsett å blend alt sammen, og tilsett Stevia på slutten om du ønsker det.

Smak på blandingen. Det er godt om denne er litt søt.

Ha alt i en form.
Pynt med for eks gojibær, kakaonibs, kokosstrimler, hampfrø, revet kokos.
gojibær
Sett i fryseren til den stivner.

Sett kaken frem 5 min ca før den skal serveres så mykner den opp litt. Her i Spania tok det ikke mange minutter etter at jeg tok den ut “frossen” fra fryseren til den ble helt bløt.
Godt over halve kaken ble spist i går, men jeg fikk kranglet med meg restene hjem så jeg kunne nyte litt i butikken i dag. Jeg har jo fått meg en koselig uteplass utenfor butikken nå. Kom innom og si hei neste gang du er forbi! Jeg kan friste med kaffe eller te. Eller kokosvann!