Rå kake med cashew og appelsin

Rå kake med appelsin

Denne kaken lagde jeg til kakekonkurransen i går.
Jeg lette etter en oppskrift jeg en gang fant inne hos Superdamene, men nå har bloggen deres blitt så stor at jeg ga opp letingen til slutt. Men så fant jeg ut at jeg har laget denne kaken en gang tidligere (med en liten vri) og oppskriften var på min gamle blogg. Hurra!

Du trenger:

250 g rå cashewnøtter
1 passe liten, økologisk appelsin
3 dl kokosolje
6 ss råkakao
2 ss hampprotein
Himalayasalt
Rå yaconsirup
Stevia med sjokoladeessens (jeg brukte ca 10-15 dråper)

Slik gjør du:
Bløtlegg nøttene, helst i 30 min eller mer.
Skyll de godt, hell av vannet og ha i en kraftig blender/kjøkkenmaskin/bruk stavmikser sammen med appelsinen (MED skallet på, ja!)
Varm kokosolje i vannbad og hell dette i blandingen. Blend godt.
Her gjelder det å ha utstyr som blender skikkelig. Stavmikser fungerer ganske bra om den er av kvalitet, ellers bør du bruke en kjøkkenmaskin eller en kraftig blender. Jeg bruker Blendtech.



Ha i råkakao og hampprotein.
hampprotein
Ha i en god klype himalayasalt.
Begynn med 3 ss rå agavesirup og ha i mer om du vil ha den søtere.
Fortsett å blend alt sammen, og tilsett Stevia på slutten om du ønsker det.

Smak på blandingen. Det er godt om denne er litt søt.

Ha alt i en form.
Pynt med for eks gojibær, kakaonibs, kokosstrimler, hampfrø, revet kokos.
gojibær
Sett i fryseren til den stivner.

Sett kaken frem 5 min ca før den skal serveres så mykner den opp litt. Her i Spania tok det ikke mange minutter etter at jeg tok den ut “frossen” fra fryseren til den ble helt bløt.
Godt over halve kaken ble spist i går, men jeg fikk kranglet med meg restene hjem så jeg kunne nyte litt i butikken i dag. Jeg har jo fått meg en koselig uteplass utenfor butikken nå. Kom innom og si hei neste gang du er forbi! Jeg kan friste med kaffe eller te. Eller kokosvann!



6 Comments

  1. May 25, 2012    

    Åh, denne skal jammen meg jeg lage!! Får vann i munn jeg! Elsker slike rå kaker basert på cashew og sjokolade!<3
    Goood helg Melissa 🙂

    • May 25, 2012    

      Jeg sitter og spiser de siste bitene nu faktisk. Den er inmari god! Deilig med appelsinsmaken 🙂

  2. veronica veronica
    July 24, 2012    

    Hei, hvor fikk du tak i stevia med sjokoladeessens? Eller tilsatte du sjokoladeessensen? I såfall… hvor fikk du tok i sjokoladeessensen? 🙂

    • July 25, 2012    

      Jeg har kjøpt mine stevia med smaker fra iHerb.com
      Bruk koden FES360 på din første bestilling så får du rabatter!

      Jeg bruker mest den med karamell, sjokolade og vaniljesmak. Og så noen ganger sitron. Egentlig er alle å anbefale! De er geniale å bruke rett og slett!

  3. April 5, 2013    

    Hei, tenkte å lage denne i dag, men har ikke hampprotein
    , kan jeg bruke litt mandelmel isteden for?

    Super bra blogg du har og jeg kikker med hver dag, mvh Iris

    • April 5, 2013    

      Ja, det skulle jeg tro! Let me know hvordan det gikk da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen