Denne kaken lagde jeg til kakekonkurransen i går.
Jeg lette etter en oppskrift jeg en gang fant inne hos Superdamene, men nå har bloggen deres blitt så stor at jeg ga opp letingen til slutt. Men så fant jeg ut at jeg har laget denne kaken en gang tidligere (med en liten vri) og oppskriften var på min gamle blogg. Hurra!
Du trenger:
250 g rå cashewnøtter
1 passe liten, økologisk appelsin
3 dl kokosolje
6 ss råkakao
2 ss hampprotein
Himalayasalt
Rå yaconsirup
Stevia med sjokoladeessens (jeg brukte ca 10-15 dråper)
Slik gjør du:
Bløtlegg nøttene, helst i 30 min eller mer.
Skyll de godt, hell av vannet og ha i en kraftig blender/kjøkkenmaskin/bruk stavmikser sammen med appelsinen (MED skallet på, ja!)
Varm kokosolje i vannbad og hell dette i blandingen. Blend godt.
Her gjelder det å ha utstyr som blender skikkelig. Stavmikser fungerer ganske bra om den er av kvalitet, ellers bør du bruke en kjøkkenmaskin eller en kraftig blender. Jeg bruker Blendtech.
Ha i råkakao og hampprotein.
Ha i en god klype himalayasalt.
Begynn med 3 ss rå agavesirup og ha i mer om du vil ha den søtere.
Fortsett å blend alt sammen, og tilsett Stevia på slutten om du ønsker det.
Smak på blandingen. Det er godt om denne er litt søt.
Ha alt i en form.
Pynt med for eks gojibær, kakaonibs, kokosstrimler, hampfrø, revet kokos.
Sett i fryseren til den stivner.
Sett kaken frem 5 min ca før den skal serveres så mykner den opp litt. Her i Spania tok det ikke mange minutter etter at jeg tok den ut “frossen” fra fryseren til den ble helt bløt.
Godt over halve kaken ble spist i går, men jeg fikk kranglet med meg restene hjem så jeg kunne nyte litt i butikken i dag. Jeg har jo fått meg en koselig uteplass utenfor butikken nå. Kom innom og si hei neste gang du er forbi! Jeg kan friste med kaffe eller te. Eller kokosvann!
Åh, denne skal jammen meg jeg lage!! Får vann i munn jeg! Elsker slike rå kaker basert på cashew og sjokolade!<3
Goood helg Melissa 🙂
Jeg sitter og spiser de siste bitene nu faktisk. Den er inmari god! Deilig med appelsinsmaken 🙂
Hei, hvor fikk du tak i stevia med sjokoladeessens? Eller tilsatte du sjokoladeessensen? I såfall… hvor fikk du tok i sjokoladeessensen? 🙂
Jeg har kjøpt mine stevia med smaker fra iHerb.com
Bruk koden FES360 på din første bestilling så får du rabatter!
Jeg bruker mest den med karamell, sjokolade og vaniljesmak. Og så noen ganger sitron. Egentlig er alle å anbefale! De er geniale å bruke rett og slett!
Hei, tenkte å lage denne i dag, men har ikke hampprotein
, kan jeg bruke litt mandelmel isteden for?
Super bra blogg du har og jeg kikker med hver dag, mvh Iris
Ja, det skulle jeg tro! Let me know hvordan det gikk da!