fennel

Fennikel er en av favorittgrønnsakene mine.
Jeg begynte å spise den fast da jeg ammet førstemann. Hun slet med reflux og holdt ikke på maten sin så jeg måtte gjøre det jeg kunne for å produsere rikelig med melk. Jeg drakk fennikel-te i store mengder (og ga henne det også da hun var baby for hun hadde mye vondt i magen) og spiste fennikel så ofte jeg kunne. Og siden den gang, utrolig nok har jeg bare fått mer dilla på denne grønnsaken! Det pleier jo å være omvendt.

Jeg har tidligere skrevet om fordelene med fennikel, bare klikk her.

Den er god både rå og “behandlet”, og dusken kan brukes som dill.
I dag ble det en salat.

Du trenger:
2-3 fennikel
1 hel parmesan
1 sitron
God olivenolje
Pepper

Start med å skjære fennikel med en mandolin. Den bør ha skikkelig tynne skiver.
Deretter bruker du en ostehøvel og skjærer opp hele parmesanen. Bruk hendene til å smuldre den opp.
Ha ca like mye fennikel og parmesan i en bolle og bland godt med hendene. Ha oppi en god slump olivenolje og minst ½ sitronskvis over.

fenikkel

Krydre med litt pepper og voila! Den er klar.

fennikkel salat