Pommes frites med mindre stivelse lages slik:

Når jeg får en hel kasse med økologiske poteter i gave, da må de jo spises selv om jeg egentlig ikke spiser potet til vanlig. Vi er i utgangspunktet langt fra en “potetfamilie” og barna mine liker ikke poteter engang. Da er det kjekt å kunne bryte ned stivelsen litt før de tilberedes. Og det gjør du slik:

Skjær potetene i strimler ala pommes frites. Ha de i en form med vann og tilsett en god slump eplecidereddik.

eplecider

Tilsett så en skje med surdeigsstarter! Her ser dere Gry som blander inn starteren med potetstrimlene.
surdeigsstarter

La de trekke en halvtimes tid ca før du tørker de godt og legger på et stekefat. Krydre med digg krydder. Ha over masse godt smør, ellers risikerer du at de blir sprøe. Gry hadde rikelig med smør både før og under så de ble gode og myke men likevel “crispy”.

pommes frites

Sett i ovnen på 180 grader i ca 1 time.
Vend gjerne litt på de underveis mens det står i ovnen til de er gylne.
Mmmm, disse var knallgode sammen med all den gode maten vi lagde på kurset for et par uker siden. Og det er jo en bonus at vi fjerner en del av stivelsen også! For hvem vil ha høyt blodsukker til middag?

middag

Forresten, ble du litt keen på å være med på kurs har du muligheten til å sette deg på venteliste. Gry og jeg har satt opp et nytt kurs allerede 5.-8. mai 2016. Gå inn på bloggen til Gry og få mailadressen hennes der.

1 Comment

  1. Phoebe Phoebe
    August 19, 2015    

    Hello

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen